مقاله در مورددزدگیرها


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله در مورددزدگیرها دارای ۲۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورددزدگیرها  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورددزدگیرها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورددزدگیرها :

دزدگیرها

مقدمه
امروزه در دنیای کنونی دزدگیرها کاربرد فراوانی پیدا کرده اند و در اماکن و وسایل مورد استفاده قرار می یگرند. دزدگیرها بسته به نوع کاربرد آن و چگونگی

کارکردن آن به چند دسته تقسیم می‌شوند: اشاره ای به انوع دزدگیر می نماییم:
دزدگیرهایی که توسط ضربه کار می کنند و هنگامی که ضربه را دریافت می کنند بکار افتاده عمل می کنند. دزدگیرهایی وجود دارند که توسط مادون قرمز کار می کنند. این نوع دزدگیرها معمولاً در فروشگاهها، بانکها و دیگر اماکن به کار می روند. چون حساسیت آنها نسبت به بقیه بیشتر بوده و عملکرد آنها بهتر می‌باشد. این نوع دزدگیرها معمولاً توسط دو سنسور در روبروی هم قرار می گیرند و نور مادون قرمز مابین آنها قرار دارد و زمانی که شئی مابین این دو نور قرار می گیرند ارتباط آنها قطع شده و شروع به کار می کنند.
گونه دیگری از دزدگیرها دارای سنسوری هستند که تا شعاع مشخصی می توانند اشیاء را حس کنند و زمانی که شی خاصی در محدوده عملکرد آنها قرار گیرد شروع بکار می کند.
دزدگیرهایی نیز وجود دارند که با صوت و یا صدا بکار می‌افتند و به دزدگیر صوتی معروف می باشند. این قبیل دزدگیرها دارای گیرنده ای می باشند که این گیرنده ها امواج صوتی را دریافت نموده و این امواج را تقویت کرده و در خروجی خود به صورت آژیر درمی آورند.
دزدگیرهایی نیز در بازار موجود می باشند که می توان گفت به صورت مکانیکی عمل می کنند. به این طریق که دارای یک شاسی یا دکمه می باشند، وقتی که این شاسی یا دکمه تحریک می شود دستگاه بکار می افتد. یعنی ورودی آنها اولین قسمت از مدار می‌باشد. البته دزدگیرها هم به صورت آنالوگ و هم به صورت دیجیتالی موجود می باشند که بستگی به سلیقه سازنده دارد تا از نوع دیجیتالی باشد یا آنالوگ. معمولاً به علت سهولت دیجیتالی امروزه بیشتر از دزدگیرهای دیجیتالی استفاده می شود.

توضیحات
پروژه ای را که خدمت شما ارائه می دهیم یک دستگاه دزدگیرصوتی می باشد. البته این وسیله را می توان یک دستگاه حساس برای صدا نیز در نظر گرفت. این وسیله کاربردهای مختلفی دارد. می توان آن را برای خودرو و یا منازل و یا اماکن دیگر وصل کرد.

این وسیله یک نوع ساده از دزدگیرهای صوتی می باشد. در واقع حالت ابتدایی آن می باشد. حساسیت این دستگاه را می توان با توجه به محیط تنظیم کرد. یعنی در محیط های ساکت می توان طبقه تقویت آن را افزایش داد تا عملکرد آن بهتر شود و در محیطهای شلوغ و پر سروصدا نیز می توان با حساسیت پایین بکار برد. منظور از حساسیت گین وسیله می باشد که توسط طبقه دوم این وسیله انجام می شود و حساسیت آن بستگی به گین آن می باشد هر چه گین آن بالا باشد در خروجی جواب خوبی دریافت خواهیم کرد.
می توان گفت این وسیله یک دستگاه تقریباً دیجیتالی می باشد که به وسیله Op Amp 741 و یک IC 555‌ طراحی شده است و دارای طبقات ورودی، تقویت و خروجی می باشد.
در اینجا لازم است لیست قطعات استفاده شده را خدمت شما معرفی نماییم. قطعات بکار رفته به شرح زیر می باشد:
۱ میکروفون خازنی
۲ OP Amp 741
۳. IC 555
۴. انواع مقاومتهای ۱-۴۷-۲۲- ۱۰-۴۲-۲۲ کیلو اهمی

۵ پتانسیومتر ۱۰ کیلو اهمی
۶ خازنهای ۱۰۰ میکرو فازاد و ۰۱/۰ میکرو فاراد
۷ ترانزیستور BC 546
۸. رله
۹ آژیر (بیزر یا LED )
نقشه مدار به صورت شکل صفحه بعد می باشد:

توضیحات:
ورودی این دستگاه یک عدد میکروفون خازنی می باشد که سر منفی آن زمین شده و سر دیگر آن توسط یک مقاومت یک کیلو اهمی به پایه منفی یا همان پایه شماره ۲ OpAmp741 وصل شده است. به پایه مثبت یا پایه شماره ۳ OpAmp741 دو عدد مقاومت ۲۲ کیلو اهمی وصل است که

به یکی از آنها ولتاژ ۱۶ ولت از منبع تغذیه داده شده است و مقاومت دیگر به زمین وصل شده است، یعنی به منفی ۱۲ ولت منبع تغذیه اتصال پیدا کرده است. از پایه ۲ OpAmp741 توسط یک مقاومت ۴۷ کیلو اهمی به خروجی OpAmp741 یعنی پایه ۶ آن وصل است و پایه های ۴ و ۷ OpAmp741 به ترتیب با ولتاژهای منفی و مثبت تغذیه می

شود. در این جا بهتر است که ساختمان داخلی OpAmp741 را بررسی نماییم.

تقویت کننده عملیاتی علی رغم پیچیدگی هایی که در طراحی طبقات مختلف داخلی آنها به چشم می خورد به دلیل نزدیک بودن پارامترهای ورودی و خروجی آنها به حالت ایده آل از نقطه نظر کاربردی بسیار ساده می باشند و در طراحی بسیاری از مدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرند.

OpAmp741 و کاربردهای آن:
طرح کلی یک تقویت کننده عملیاتی: تقویت کننده عملیاتی یکی از مهمترین مدارهای ترکیبی آنالوگ است که می توان آن را به صورت مجموعه ای از مدارهای ساده تر معرفی نمود. همانطور که می دانیم ویژگی های مهم این تقویت کننده بهره ولتاژ بالا، امپدانس ورودی بزرگ و امپدانس خروجی کم می باشد. دستیابی به این خصوصیات حداقل مستلزم استفاده از سه طبقه اساسی مطابق شکل زیر است:

این طبقات اصلی به ترتیب عبارتند از طبقات تفاضلی ورودی، طبقات تقویت ولتاژ و طبقه خروجی. طبقه تفاضلی ورودی یک تقویت کننده تفاضلی است که ضمن تقویت سیگنال وجه مشترک به علت CMRR بالا یک سیگنال منفرد جهت طبقه تقویت ولتاژ R2 فراهم می سازد. در این طبقه سیگنال به اندازه کافی تقویت شده و برای تحویل به طبقه خروجی آماده می شود. این طبقه همچنین نقش یک بافر یا امپدانس ورودی زیاد را بر عهده داشته و به تغییر سطح ولتاژ DC به منظور صفر کردن ولتاژ خروجی در شرایط ورودی صفر کمک می کند طبقه R3 یک طبقه تقویت کننده خروجی است که وظیفه تامین جریان خروجی تقویت کننده عملیاتی را برعهده دارد. این طبقه به صورت یک بافر یا بهره ولتاژ واحد و توانایی بازدهی زیاد طراحی می شود. خازن C‌ بین دو سر طبقه ولتاژ خازن جبران ساز است که به منظور جلوگیری از ناپایداری و نوسان تقویت کننده در فرکانسهای بالا مورد استفاده قرار گرفته است. در بعضی از تقویت کننده های عملیاتی این خازن در ساختمان داخلی منظور نشده و لازم است از خارج به سرهای مربوطه وصل شود.

اینک به بررسی تقویت کننده عملیاتی OpAmp741‌ می پردازیم:
یکی از تقویت کننده های عملیاتی که توسط شرکتهای سازنده مدارهای مجتمع ساخته شده و در سه دهه اخیر کاربردهای بسیار وسیعی داشته تقویت کننده عملیاتی OpAmp741‌ است. این تقویت کننده دارای ساختمان نسبتاً پیچیده ای است که در آن از ۲۴ ترانزیستور استفاده شده. مطابق شکل زیر:

مدار اصلی منابع جریان ایده آل نشان داده شده در مدارهای آینه جریان ترانزیستوریار از یک طبقه امیترفالوئر (ترانزیستورهای Q1,Q2 ) بعنوان بافر به منظور افزایش مقاومت ورودی مدار استفاده شده است. همچنین طبقه خروجی کلاس AB از طراحی بهتری برخوردار است. در مقایسه با شکل یک طبقه تفاضلی ورودی این تقویت کننده اساساً از دو ترانزیستور Q1 , Q2 زوج تفاضلی Q3 , Q4 در حالت بیس مشترک با بار فعال متشکل از ترانزیستورهای مشابه Q5,Q6 شکل گرفته است. ترانزیستور Q2‌ در مدار آینه جریان با Q8 بایاس این طبقه را تامین می نماید. ترانزیستور Q7 در آرایش کلکتور مشترک برای تامین جریان بیس ترانزیستورهای بار فعال Q5 , Q6 بکار رفته است.
طبقه دوم این تقویت کننده را ترانزیستورهای Q10 . Q11 بوجود آورده اند که در آن نقش Q10 بافر و Q11‌ در آرایش امیتر مشترک نقش تقویت ولتاژ را بعهده دارند.
ترانزیستورهای Q12, Q13, Q14, Q15 ,Q16 طبقه خروجی را ایجاد کرده سیگنال خروجی امیتر فالوئر Q12 مستقیماً به بیس Q16‌ و از طریق مدار بایاس ثابت متشکل از Q13 , Q14 به بیس Q15‌ ارتباط می یابد.
حال برای اینکه حساسیت دستگاه بیشتر شود می توان از OpAmp741 دیگری نیز در طراحی مدار استفاده کرد تا تقویت بیشتر صورت گرفته و عملکرد دستگاه بیشتر شود تا نسبت به امواج صوتی کوچک نیز از خود واکنش نشان دهد.
طبقه اول از طبقه دوم توسط یک خازن ۱۰۰ میکروفارادی از هم جدا شده که می توان گفت این یک خازن جبران ساز می باشد و در این طبقه از یک OpAmp741 استفاده شده است که به پایه دو یعنی منفی آن یک مقاومت یک کیلو اهمی وصل شده است و همانند طبقه قبل از دو مقاومت ۲/۲ کیلو اهمی که یکی به منبع ۱۲ ولت و دیگری به زمین اتصال پیدا کرده اند استفاده شده است. از پایه دو به خروجی OpAmp741 یعنی پایه شش آن یک مقاومت ۴۷ کیلو اهمی استفاده نموده ایم و پایه ۴ و ۷ آن نیز به ترتیب با منفی و مثبت منبع تغذیه شده اند. در این طبقه می توانیم مداری

مانند این مدار اضافه نموده تا تقویت بهتری صورت گیرد، یعنی مداری با این مشخصات و با این شرایط به مدار اضافه نمود.
بعد از این طبقه باز از یک OpAmp741 استفاده شده است. بدین ترتیب که خروجی طبقه تقویت به پایه منفی این تقویت کننده وصل شده است و به پایه مثبت یعنی پایه شماره ۳ یک پتانسیومتذیه وصل شده است.

IC 555 :
بعد از این مراحل به مرحله آخر یا همان طبقه خروجی می‌رسیم. طبقه خروجی در واقع از یک IC 555‌ استفاده شده است که به بررسی ساختمان داخلی و کاربرد آن می پردازیم.

این مدار مجتمع بعنوان مولتی ویبراتور مونواستابل و آستابل بسیار استفاده می شود . در این مدار مجتمع در هر دو حالت مونواستابل و استابل با خازن و مقاومتهای خارجی تعیین می شود. ولتاژ تغذیه در این مدار بین ۵-۱۵ ولت می تواند تغییر کند. سه مقاومت داخلی که بین VCC و زمین قرار گرفته اند ولتاژ مقایسه VCC/3 را برای مقایسه کننده ۲ و ۲VCC/3 را برای مقایسه کننده ۱ تولید می‌کند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.