مقاله تاکید بر آبخیزداری و آبخوانداری جهت مهار سیلابها و کاهش اثرات خشکسالی در ایران . مطالعه موردی: استان خراسان رضوی، حوزه آبخیز سد کارده


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تاکید بر آبخیزداری و آبخوانداری جهت مهار سیلابها و کاهش اثرات خشکسالی در ایران . مطالعه موردی: استان خراسان رضوی، حوزه آبخیز سد کارده دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تاکید بر آبخیزداری و آبخوانداری جهت مهار سیلابها و کاهش اثرات خشکسالی در ایران . مطالعه موردی: استان خراسان رضوی، حوزه آبخیز سد کارده  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تاکید بر آبخیزداری و آبخوانداری جهت مهار سیلابها و کاهش اثرات خشکسالی در ایران . مطالعه موردی: استان خراسان رضوی، حوزه آبخیز سد کارده،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تاکید بر آبخیزداری و آبخوانداری جهت مهار سیلابها و کاهش اثرات خشکسالی در ایران . مطالعه موردی: استان خراسان رضوی، حوزه آبخیز سد کارده :

تعداد صفحات:۱۴

چکیده:

تحقیقا وقوع سیل فرآیندی است که سالانه باعث هدر رفتن میلیونها تن خاک از عرصه‌های طبیعی و زراعی کشور می‌گردد. این فرآیند از طرفی باعث از دست رفتن عناصر غذایی خاک شده و از طرف دیگر موجب پر شدن مخزن سدها، رسوبگیری کانالها و; می‌گردد. بررسی جامع حوزه آبخیز یک راه‌حل اساسی برای مدیریت مهار و بهره‌وری از سیل است که منجر به حفاظت بهتر منابع طبیعی خواهد شد. کاربری اراضی و نوسانات اقلیمی از جمله عواملی هستند که بر چرخه طبیعی آب و وقوع سیل در اکوسیستم اثر می‌گذارند.
در تحقیق، بررسی علل افزایش و تشدید سیل در ایران با تاکید بر نقش تغییر کاربردی اراضی و نوسانات اقلیمی در حوزه آبخیر سد کارده (۵۴۲۴۳ کیلومتر مربع) در استان خراسان رضوی مد نظر قرار گرفته و درنهای با استفاده از نمایش روند سری اطلاعات عملیات آبخیزداری در طول ۳۰ساله (۱۳۸۰-۱۳۵۰) مولفه‌های موثر بر افزایش و تشدید سیل حوزه آبخیز سد کارده شناسایی گردید.
در بررسی‌های اولیه پس از مرور منابع در اولین گام بانک اطلاعات هیدروکلیماتولوژی منطقه طی سه دهه متوالی اخیر یعنی ۵۹-۱۳۵۰ و ۶۹-۱۳۶۰ و ۷۹-۱۳۷۰ تهیه گردید. سپس نقشه‌های معرف شرایط توپوگرافی، هیدروگرافی، مدل رقومی ارتفاعی زمین، شیب، خاکشناسی، زمین‌شناسی، کاربری اراضی و نقشه پوشش گیاهی در دو دوره ابتدای دهه اول و انتهای دهه سوم در محیط رقومی GIS آماده گردید. در گام بعد ضمن انجام آنالیز فرکانس دبی حداکثر روزانه و دبی حداکثر لحظه‌ای مشاهده شده طی سه دوره و تعیین آستانه دبی سیل، تعداد و حجم سیل‌های حادث شده در طی همه ماههای دوره مطالعاتی سی‌ساله تقویم شده و بر مبنای مشاهدات و انتخاب مدل ریاضی (آماری) مناسب بررسی تطبیقی احتمال وقوع سیلابها در هر یک از سه دوره انجام گردید.
بر اساس اطلاعات سیلابهای ثبت شده ۱۳۸ گانه طی سی سال (۱۳۸۰-۱۳۵۰) ایستگاه هیدرومتری اندرخ و ثبت همزمان عمق بارش روزانه در محل نزدیک مرکز ثقل حوزه یعنی ایستگاه مارشک شاهد کاهش وقوع سیل‌ها در دهه دوم نسبت به دهه اول و افزایش وقوع سیل‌ها در دهه سوم نسبت به دهه دوم و قدری بیشتر از دهه اول بوده.
همچنین نتیجه بررسی نقشه‌های کاربری اراضی در سالهای ۱۹۸۷و ۲۰۰۲ نشان می‌دهد که در خصوص تغییر روند وضعیت پوشش گیاهی اراضی و تاثیر آن در تغییر حجم و پیک سیل‌ها باید اذعان نمود که با حذف صددرصدی پوشش اراضی مرتعی متوسط و بیشه‌های جنگلی و افزایش سطح پوشش اراضی فقیر از ۴۴۰۴۳ کیلومتر مربع (۸۱ درصد سطح کل حوزه) به ۵۰۷۹ کیلومتر مربع (۹۴ درصد سطح کل حوزه) و کاهش ۲۵ درصدی پوشش اراضی زراعت آبی و باغات و سایر شرایط فیزیکی زمین و هیدروکلیما باید در انتظار تشدید سیلابها بوده، و به اعتبار رکوردهای مستند نتایج همینطور بوده، لکن روند کاهشی وقوع سیل‌ها در دهه دوم نسبت به دهه اول تحقیقات بر اثر تقویت عملیات مکانیکی آبخیزداری بخصوص ایجاد بندهای کوتاه و چکدم‌ها و سازه‌های گابیونی متعدد و همچنین حفاظت و توسعه پوشش طبیعی حوزه در نقاط مؤثر بوده و شاهد نتایج معکوس هم بوده‌ایم.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.