مقاله بکارگیری فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز (مطالعه موردی: حوضه آبخیز بازفت استان چهارمحال و بختیاری)


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بکارگیری فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز (مطالعه موردی: حوضه آبخیز بازفت استان چهارمحال و بختیاری) دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بکارگیری فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز (مطالعه موردی: حوضه آبخیز بازفت استان چهارمحال و بختیاری)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بکارگیری فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز (مطالعه موردی: حوضه آبخیز بازفت استان چهارمحال و بختیاری)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بکارگیری فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) جهت مدیریت جامع حوضه‌های آبخیز (مطالعه موردی: حوضه آبخیز بازفت استان چهارمحال و بختیاری) :

تعداد صفحات:۱۱

چکیده:

حوضه آبخیز به عنوان واحد تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی سیاست‌های کلان یک کشور، نیازمند بوجود آمدن دید همه‌جانبه و سیستمی است. دخالتهای انسان به منزله عنصر تاثیرگذار در اکوسیستم باعث اختلال در عملکرد سیستم حوضه آبخیز شده و آن را مساعد بروز بحران‌های زیست محیطی نموده است. در چنین شرایطی باید باد برنامه‌ریزی منسجم در منابع طبیعی با هدف کنترل، احیا و حفاظت از این منابع اقدام نمود، که در این رابطه مدیریت جامعه حوضه آبخیز چنین اهدافی را برآورده خواهد کرد. در مدیریت جامع آبخیز (IWM) پس از طراحی مراحل مختلف برنامه‌ریزی، مهمترین مرحله، انتخاب بهترین طرح برای حوضه آبخیز به شمار می‌رود. با توجه به اینکه یک حوضه آبخیز تحت تاثیر عوامل مختلفی چون شرایط آب و هوایی، فیزیوگرافی، زمین‌شناسی، هیدرولوژی و جوامع گیاهی و جانوری است، جهت انتخاب بهترین طرح در مدیریت جامع آن باید همه این عوامل در تصمیم‌گیری دخالت داده شود. در چنین شرایطی با تصمیم‌گیری‌هایی مواجه خواهیم بود که تحت‌تاثیر معیارهای متعددی قرار دارند. رویکرد تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) روشی برای مدیریت و تصمیم‌گیری در حوضه‌های آبخیز بوده که یک ساختار رده‌ای را به منظور ساده سازی یک فرایند پیچیده تصمیم‌گیری به صورت رده‌های اهداف، معیارها، زیرمعیارها و استراتژیها در نظر می‌گیرد. به عبارت دیگر AHP اهرم موثری در پیاده‌سازی اصول مدیریت جامع به شمار می‌رود. در این تحقیق حوضه آبخیز بازفت واقع در استان چهارمحال و بختیاری جهت اجرای تکنیک AHP انتخاب گردید. بر این اساس، جهت ارائه راه‌حل‌های مناسب برای مشکلات موجود در حوضه، ابتدا گزینه‌هایی مانند عملیات عمرانی و خدماتی (تأمین برق و آبرسانی روستاها، احداث جاده روستایی و جایگاه سوخت و;)، عملیات بیولوژیک (نهال‌کاری، بوته‌کاری و;) و عملیات مکانیکی (احداث سد خاکی، گابیون و;) انتخاب گردید. سپس برای انتخاب بهترین گزینه چهار معیار شامل هزینه، حفاظت خاک، کاهش سیلاب و تولیدات زراعی و دامی در نظر گرفته شد. سپس بر اساس نظرات کارشناسان اقدام به ارزیابی گزینه‌ها از طریق ماتریس مقایسه زوجی گردید، که پس از انجام محاسبات در نهایت هزینه به عنوان مهمترین معیار و عملیات بیولوژیک به عنوان بهترین طرح حوضه بر اساس معیارهای مورد نظر معرفی گردید.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.