پاورپوینت عناصر ضد مغذی – بازدارندهها
توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
پاورپوینت عناصر ضد مغذی – بازدارندهها دارای ۴۳ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت پاورپوینت عناصر ضد مغذی – بازدارندهها کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید
دانلود پاورپوینت عناصر ضد مغذی – بازدارندهها
توجه فرمایید.
۱-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
دانلود پاورپوینت عناصر ضد مغذی – بازدارندهها
قرار داده شده است
۲-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
۳-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی ۱۲ ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
۴-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
۵-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
بخشی از متن پاورپوینت عناصر ضد مغذی – بازدارندهها :
اسلاید ۱ :
مقدمه
wاهمیت بررسی عناصر ضد مغذی و بازدارنده ها درخوراک:
w
۷۰% هزینه های پرورشی مربوط به غذاست.
بسیاری از غذا ها بطور طبیعی حاوی این ترکیبات هستند.
اثرات زیان آور این ترکیبات بر رشد و کارکرد بدن حیوان
انتخاب مواد خوراکی و تعیین حد مجاز آنها جهت جیره نویسی
استفاده از مواد ضد مغذی برای منظورهای مفید
فرآوری مواد غذایی و راههای افزایش کیفیت خوراک
اسلاید ۲ :
عناصر ضد مغذی – بازدارندهها
w بازدارندههای پروتئینی :
بازدارندههای پروتئاز
–لکتینها
–تاننها
–ساپونینها
–اسیدهای آمینه غیر پروتئینی
–مواد ضد مغذی در منابع پروتئین حیوانی
wبازدارندههای معدنی :
کیلاتها (اسید فایتیک , اسید اکسالیک)
گوسیپول
گلوکوزینولات ها
wبازدارندههای ویتامینه
wبازدارندهها در چربی :
اسید اروسیک
اسیدهای چرب حلقوی
wبازدارندهها در کربوهیدراتها :
پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای
اسلاید ۳ :
بازدارندههای پروتئازها
wمحدودکننده تریپسین و کیموتریپسین :
محدود کنندهای تریپسین به نامهای محدود کننده سویا (اولین بار در این منبع غذایی کشف گردید) و یا محدود کننده کنیتز (اولین کسی این ماده ضد مغذی را کشف کرد) خوانده می شوند.
در لگوم ها خصوصا سویا ، باقلا و لوبیا خام وجود دارند.
مصرف سویای خام باعث کاهش رشد در حیوان می شود که علت آن وجود عناصر ضد مغذی است که موجب اختلالاتی در هضم و جذب منابع پروتئینی می شود.
عدم تعادل در الگوی اسید های آمینه که جذب می شوند بعلت کند شدن روند آزاد سازی اسیدهای آمینه ضروری نظیر متیونین و یا دفع اسید آمینه گوگرد دار سیستئن به موجب دفع آنزیم های تریپسینوژن وکیموتریپسینوژن
اسلاید ۴ :
مکانیسم اثر منفی محصول جنبی تریپسین در تحریک فعالیت پانکراس
wبطور کلی چگونگی ترشحات پانکراس توسط یک مکانیزم اثر منفی محصول جنبی منفی (Negative feedback mechanism) کنترل می شود که در آن ترشحات حاصله از پانکراس توسط سطح تریپسین در روده مشخص می گردد. با کاهش سطح تریپسین در دئودنیوم (Dudenum) به علت تشکیل ترکیبات پیچیده حاصله از ترکیب تریپسین با بازدارنده ها، پانکراس مجبور به ترشح بیشتر آنزیم می گردد. هورمون کوله سیستوکینین (Cholcystokinin)که از موکوس روده ترشح می شود به عنوان یک واسطه عمل می نماید.
اسلاید ۵ :
بازدارندههای پروتئینی – لکتینها
wلکتینها گروهی از ترکیبات گلیکوپروتئینی هستند که در بافتهای گیاهی خصوصا لگومینه یافت می شوند و توانائی به هم چسباندن گلبولهای قرمز خون جانوران مختلف را دارند.
w
wنوع قند موجود در ترکیبات آنها بر حسب نوع لکتین متفاوت است، برای مثال قند لکتین سویا از نوع مانوز میباشد.
w
wتاثیر لکتین اختصاصی بوده و قابلیت مضر بودن لکتین بستگی به نوع حیوان دارد، مثلاً لکتین موجود در نخود هر چند برای خوک مضر است؛ لیکن برای موش ضرری ندارد.
w
wدرجه سمیت لکتینها متفاوت بوده و حتی بعضی از آنها مثل لکتین موجود در گوجه فرنگی اصلا سمی نمیباشد.
w
اسلاید ۶ :
چگونگی عمل لکتین ها
wاثر ضد مغذی لکتین بیشتر به علت ترکیب و چسبندگی آن با موکوس دیواره روده است
¬صدمه زدن به سلولهای دیواره ¬ اثر سوء بر جذب مواد مغذی
¬ کاهش فعالیت آنزیمهای دیواره و ترشح زیادی پروتئینهای داخلی ¬ تولید بیش از حد موکوس
¬ از دست رفتن پروتئین پلاسما در لومن روده
¬ اسهال
w
w لکتین فعالیت روده را افزایش داده ¬ باعث بزرگ شدن روده میگردد. ¬ مواد مغذی مصرفی، برای بزرگ شدن روده می شود.
اسلاید ۷ :
بازدارندههای پروتئینی – تانن ها
wاصطلاح تانن (Tannin) برای اولین بار در سال ۱۷۹۶ توسط سیگوین (Seguin) در تشریح مواد استخراج شده از بعضی گیاهان که میتوانستند در روند تبدیل پوست حیوانات به چرم (Tanning process ) نقش به سزائی داشته باشند، بکارگرفته شد.
w
wترکیبات پیچیده طبیعی با وزن مولکولی بالا (۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دالتون) هستند که از مواد شیمیایی پلیفنلی تشکیل شدهاند.
w
wدر پوست، برگ، ریشه اکثر گیاهان از جمله چای، سیب، هلو، غلات و خصوصا به وفور در سورگم یافت میشوند
w
wدارای مزه تلخ و گس میباشند (خاصیت گسی (Astringency) : گسی شدن حس جمع شدن و چین خوردن زبان است که به خاطر اتصال عرضی گلیکوپروتئین ها و پروتئین ها توسط تاننها صورت میگیرد.)
w
w خاصیت گسی موجب مقبولیت بعضی از مواد غذایی مثل چای، آبجو، کاکائو و شکلات میگردد.
w
wمزه گس بعضی میوههای نارس چون خرما، توت، خرمالو و نارگیل نیز به دلیل تانن است لیکن بر اثر رسیدن میوه ترکیب تانن منعقد گردیده (نه اینکه از بین رود)، بصورت نامحلول در آمده، در نتیجه خاصیت گسی و قابضی خود را از دست میدهد.
اسلاید ۸ :
خواص ضد تغذیه ای تانن ها
(۱ ترکیب با پروتئین ¬ بازدارندگی هضم
(۲مختل شدن فعالیت آنزیم ها ¬ کاهش ارزش مغذی بودن و انرزی زایی مواد مصرفی
(۳کاهش اشتها
(۴خشک شدن دهان ¬ خارش ¬ صدمه به مجرای دستگاه گوارش ¬زخمی کردن ¬ ساییدگی ¬ ضخیم کردن ¬ کاهش قابلیت هضم مواد مغذی ¬ عبور تانن از دستگاه گوارش ¬ مسمومیت
(۵ اختلال در بهره وری از محتویات معدنی، خصوصا کلسیم و آهن مواد خوراکی
(۶اشکالات اسکلتی
(۷اختلال در کمیت و کیفیت تخم مرغهای تولیدی در مرغهای تخمگذار
اسلاید ۹ :
wساپونینها (Saponins) گلوکوزیدهایی هستند که در بسیاری از منابع گیاهی چون شبدر و یونجه به وفور یافت می شوند.
w
wهر چند ساپونینها به گروهی از مواد با ساختار شیمیائی مختلف اطلاق می گردد، لیکن به خاطر خاصیت مشابه کف زایی آنها، در اصل از لغت انگلیسی Soap گرفته شده است که همان صابون است، تماماً در یک گروه قرار گرفته اند.
w
wساپونینها خواص ویژه ای دارند، طعم تلخ، تشکیل کف در محلول های آبی (Aqueous) و همولیز کردن سلولهای قرمز خون از جمله ویژگیهای منحصر بفرد آنها می باشد.
اسلاید ۱۰ :
عوارض ناشی از مصرف منابع ساپونین دار
(۱در نشخوارکنندگان تولید حبابهای گازی حاصل از تخمیر مواد غذائی ¬ منجر به نفخ می گردد.
(۳کاهش فعالیت آنزیمها
(۴توانائی تشکیل ترکیبات با کلسترول داشته ¬ کاهش بی رویه کلسترول خون می شوند..
(۵تشکیل ترکیبات پیچیده با استرول ها (منجمله استرول ها غشا سلولی پلاسما) ¬ کاهش قابلیت نفوذ پذیری سلول ها ¬ اختلال در سلول های کلیه بافتها
(۶اختلال در موکوس های سلول دیواره روده کوچک ¬ باعث جلوگیری از تحرک، تبادل و انتقال مواد مغذی از دیواره روده می شود.
(۷تنفس، تشدید و غیر منظم میگردد.
(۸قابلیت نفوذ پذیری سلولها را تغییر داده و منجر به مسمومیت زایی میشود.
(۹افزایش ترشح بزاق، استفراغ و اسهال می گردد.
(۱۰در عملکرد کبد و کلیه اختلال ایجاد میکند.
(۱۱تلخ بوده ¬ کاهش اشتها ¬ خوراک مصرفی ¬ رشد
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.