پاورپوینت Embryogenesis جنین زایی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت Embryogenesis جنین زایی دارای ۱۱ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت Embryogenesis جنین زایی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت Embryogenesis جنین زایی

توجه فرمایید.

۱-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت Embryogenesis جنین زایی

قرار داده شده است

۲-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

۳-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی ۱۲ ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

۴-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

۵-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت Embryogenesis جنین زایی :

اسلاید ۱ :

  • ۱ Early تمایز بافتی
  • ۲ MID توسعه پذیری و ذخیره شدن مواد
  • ۳ Late مرحله خشک شدن و بلوغ
  • طرح ریزی ساختار جنین که شامل :

    فاز ۱ :

     ۱طرح ریزی لپه یا لپه ها

    ۲ – طرح ریزی محور root -shoot

    ۳- راس root-shoot

    ۴- مرزبندی بافتهای اولیه نظیر پروتودرم {مریستم زمینه ای،پروکامبیوم }در ابتدا به صورت تقسیمات هسته و سپس تشکیل دیواره مشخص میشود که سبب سلولی شدن آندوسپرم میشود .

  • فاز۲:

    1. در این مر حله تقسیمات سلولی کاهش یافته وسرانجام متوقف میشود.:

    ۲رشد طولی سلول انجام می پذیرد وجنین به حداکثراندازه خود می رسد

    ۳رشد متوقف میشود ودانه وارد پریود استراحت میشود

    ۴تجمع مواد غذایی

    در بعضی از گیاهان رشد اندوسپرم از طریق تقسیم سلولی ورشد طولی ادامه پیدا کرده و آندوسپرم بزرگتر از جنین میشود.در گرامینه آندوسپرم به وسیله یک لایه سلول تخصصی که بافت آلرون است احاطه میشود.

    تقسیم بندی بذرها از نظر نوع ذخایر آندوسپرم :

    1. albominous بذرهایی که در آندوسپرم آنها مواد نشاسته ای وجود دارد

    ۲exalbominous    بذرهایی که در آندوسپرم آنها مواد نشاسته ای وجود دارد

  • فاز ۳:

    1. دانه آب از دست داده و خشک وبالغ میشود.

    ۲پوسته بذر سخت میشود لایه خارجی دیواره توسط کوتین پوشیده میشود .

    ۳وجود ترکیبات فنولی به همراه مواد سمی برای مقابله با حمله پاتوژن ها وعلفخواران

    ۴ارتباط آوندی بین گیاه پایه وبذر که از طریق فونیکول میباشد ازبین میرود.

    ۵وزن خشک دانه ثابت باقی می ماند ولی وزن تر به شدت کاهش یافته ومولکولها کریستالی میشوند.

اسلاید ۲ :

  • گیاهان تعداد زیادی میوه دارند،پس تعداد زیادی دانه تولید می کنند . تعداد کمی از این دانه ها مکان مناسب و شرایط مطلوبی برای جوانه زنی پیدا می کنند اکثریت دانه ها از بین میروند ،زمانی که دانه ها انتشار می یابند آب بسیار کمی باخودشان دارند پوشش بیرونی سخت و چروکیده است و مانع جوانه زنی وعامل خفتگی میباشد . با این که دانه ها غیر فعال به نظر میرسند ولی سرشار از حیات هستند.
  • خفتگی دانه  seed dormancy 

    عدم جوانه زنی تحت شرایط اپتیم نظیر دمای مناسب ،آب،اکسیژن

    خفتگی اساس ژنتیکی دارد.بیان ژنهاو میزان ان تحت تا ثیر مراحل نمو و فاکتور های محیطی است.

    انواع خفتگی:

    خفتگی اولیه  primary dormancy

    خفتگی ثانویه secondry dormancy

    خفتگی اولیه: جنین بالغ شده ولی عواملی می خواهد که میزان اسید آبسزیک را پایین آورده و جیبرلین بالا میرود.مثلا نور،سرما،اکسیژن

    خفتگی ثانویه: جنین هنوز به نمو کامل نرسیده یا اینکه جنین از نظر فیزیولوژیکی ومرفولوژیکی به حد بلوغ نر سیده است.

  •  

    دلایل خفتگی:

    1. پوسته دانه
    2. عوامل هورمونی
    3. عدم بلوغ جنین

    ۱-  نفوذ نا پذیری نسبت به اب واکسیژن

       – وجود موم یا کوتیکول

       –  وجود ترکیبات بازدارنده نظیر اسیدهای فنلی واسید سیانیدریک

    ۲-  افزایش نسبت اسید ابسزیک به ژیبرلین

    مدت زمان خفتگی از چند هفته تا جند ماه است.بعضی از دانه ها ی نیلوفر ابی که مدت ۱۰ هزار سال قدمت داشتنددر شرایط مناسب شروع به جوانه زنی کردند

اسلاید ۳ :

جوانه زنی دانه  SEED GERMINATION

جوانه زنی با جذب آب شروع میشود و در نهایت با خروج ریشه چه به  پایان میرسد

جوانه زنی به۳ فاز تقسیم میشود:

۱فاز اغشته شدن به اب Imbibition.

۲فاز جوانه زنی

۳رشد ریشه چه ومحور زیر لپه

Imbibition:

سنتز  جیبر لین در داخل رویان القاء میشودو به دنبال آن فعالیت متابولیکی در جنین به راه افتاده وتجزیه مواد ذ خیره ای اندوسپرم میشود با خیس کردن بذر در اب یکسری از ترکیبات از بذرها خار ج میشود.اسید ابسزیک در داخل آب حل می شود. خروج این مواد بواسطه وجود منا فذ کو چک در غشاءهاو مولکول های مختلفی است که وزن مولکولی پایین دارند مثل یونها،قندها و اسیدهای آمینه بنابراین با ادامه آبگیری مواد بازدارنده جوانه زنی نظیر تر کیبات فنلی و
اسید ابسزیک کاهش یافته وسبب افزایش میزان تنفس ومصرف اکسیژن میشود.

نقش نور در جوانه زنی :

بر این اساس دانه ها را به۳ دسته تقسیم میکنند

۱حساسیت مثبت

۲حساسیت منفی

۳بی تفاوت

وجود فیتوکروم در دانه ها یی که نسبت به نور حساس هستند دیده شده است.

حساسیت مثبت :

نور سفید مانند نور قرمز عمل کرده وواکنش در جهت فرم فعال فیتوکروم پیش میرودوسبب سنتز ژیبرلین و یا تبدیل اشکال غیر فعال به فعال شده وسبب ر فع خفتگی وافزایش جوانه زنی میشود.

حساسیت منفی :

باید بیشترباشد ولی فرم فعال در آن زیاد است بنا بر این قادر به جوانه زنی نخواهند بود.Pr/pfrدراین دانه هانسبت

condition needed for the seed to germinate

۱- دما            باید مناسب باشد .دانه هایی که در پاییز انتشار می یابند در بهار آینده جوانه خواهند زد .

۲-روشنایی       بعضی از دانه ها نیازمند میزان خاصی از ساعات روشنایی قبل از جوانه زنی می باشند آنها در بهار زمانی که روزها طولانی تر میشوند جوانه میزنند .

۳- آب کافی       اگر اب بسیار زیادی برای دانه ها وجود داشته باشد دانه ها در آب خفه شده و پوسیده می شوند.

   اگر میزان آب کم باشد دانه ها در ابتدا جوانه خواهند زد و سپس خشک شده ومی میرند.     

زمانی که آب کافی برای دانه ها وجود داشته باشد آنها آب را از طریق میکروپیل گرفته و متورم میشوند وذخایر غذایی در لپه ها و آندوسپرم برای نمو جنین به انرژی تبدیل میشود.

اسلاید ۴ :

Seed Germination

هورمونها :

اثر ژیبرلین بر جوانه زنی دانه :

جوانه زنی دانه ها از چند جنبه نیاز به ژیبرلین دارد به طوریکه مشاهده شده در مورد دانه هایی که در شرایط مناسب جوانه نمی زنند در حضور ژیبرلین زمانی که
 به صورت اگزوژن به آن می دهیم جوانه می زند .

اهمیت ژیبرلین :

-فعال سازی رشد رویشی رویان

-شکستن و تجزیه ترکیبات موجود در آندوسپرم که اطراف رویان است .

-تجهیز مواد غذائی لازم برای رشد رویان که از آندوسپرم تأمین می شود .

ژیبرلین بر روی آنزیمها اثر می گذارد و آنزیم های هیدرولاز را فعال می سازد و نقش آن آنزیم ها تجزیه و ساده کردن مواد نشاسته ای ، پروتئین و چربی است (برای استفاده از جنین)

آنزیم هیدرولاز :

-تجزیه نشاسته                ۲- تجزیه پروتئین                  ۳-  تجزیه چربی

۲) نیاز به (نور و سرما ) در دانه ها ئی که برای القاء جوانه زنی نیاز به نور دارند . این نیاز به نور  در بیشتر موارد با کاربرد ژیبرلین به صورت اگزوژن برطرف می شود .
در مورد سرما چنین تغییراتی بسیار مشخص است . به طوریکه اگر دانه های در زمستان بمانند جوانه می زند . گاهی اوقات ژیبرلین جایگزین سرما می شود .

ژیبرلین نقش تنظیم کنندگی بر عهده دارد :

ژیبرلین   محرک تولید تعدادی از هیدرولازها است . مخصوصاً  آمیلاز که به وسیله لایه های آلرون در دانه های غلات در حال جوانه زنی با تولید خود ، سبب رشد جنین

 می شود .

رویان در هنگام جوانه زنی نیاز به مواد غذائی دارد  ژیبرلین آزاد می شود .

ژیبرلین  به لایه آلرون رفته  واکوئلهای خشک شده از مواد آلی به ویژه پروتئین می باشد .

در آلرون ژیبرلین سیگنال می فرستد و ژن تولید کننده   آمیلاز را بوجود می آورد .

GA3 رونویسی ژنهای مولد آمیلاز را در لایه آلرون تحریک می کند . این آنزیم به واسطه اگزوسیتوز به اندوسپرم رفته و نشاسته را به گلوکز تجزیه می نماید و جنین از

 آن تغذیه می نماید . آمینواسیدهای حاصل از هیدرولیز پروتئین های لایه آلرون  در نشر آمیلاز وارد می شوند .

در غلات سیستم حمایت کننده  رویان آندوسپرم نشاسته ای است و فعالیت آن تضمین موفقیت یا شکست را برای آینده گیاه موجب می شود . بعلاوه این گروه از
 گیاهان ، یک گروه وسیع را که دارای اهمیت کشاورزی بالایی هستند ، تشکیل می دهند . مواد اصلی آنها از آندوسپرم مشتق می شوند . شکل جوانه زنی و تجهیز آندوسپرم

در تک لپه‌ایها به صورت یک فرآیند کاملاً تنظیم شده است .

به طور کلی بر هم کنش های بین ویژگی های ساختاری آندوسپرم و وقایع مولکولی تنظیم شده به وسیله هورمونها سبب آزاد سازی ذخایر غذائی می شود که بعنوان

 سوخت جوانه زنی و رشد اولیه دانه رست مورد استفاده قرار می گیرد .

اسلاید ۵ :

هورمون آبسزیک اسید
  غلظت ABA در مراحل اولیه تشکیل جنین بسیار پایین است ولی پس از آن افزایش می یابد درحالی که غلظت سایر هورمونها کاهش می یابد .
افزایش هورمون  ABA به دلائل زیر است :
-جلوگیری از جوانه زنی زود رس
-سنتز پروتئینهایی که سبب مقاومت دانه در برابر شرایط استرس از جمله خشک شدن و یا تخریب توسط رادیکالهای آزاد اکسیژن می شود .
-تجمع مواد غذایی
-القاء خفتگی در دانه ها

منشاء ABA
۱- ABA موجود در دانه ها در جفت و پوسته            از گیاه مادر منشاء گرفته است . از طریق پایه فولیکول به جنین می رسد .
۲- ABA موجود در بخش جنین و آندوسپرم              به شکل insitu در خود جنین و آندوسپرم ساخته
می شود .
در تائید نقش ABA در جلوگیری از جوانه زنی زودرس می توان دانه های زنده زا در مناطق باتلاقی ( مانگروها ) مثال زد.
  در این گیاهان بذرهای تولید شده مرحله بلوغ را پشت سرگذاشته درصورتی که دانه ها خشک نیستند ( متفاوت از سایر گیاهان پس از جوانه زنی بذرها ، آنها از گیاه مادر جدا شده برروی بستر آب به رشد ادامه
می دهند ( میزان آندوژن این هورمون در این بذرها پائین است ) .

یک فاکتور عمده در تحمل به خشکی دانه ها سنتز پروتئین هائی به نام LEA  می باشد .
LEA : جلوگیری و محافظت ماکرومولکول ها و غشاء ها در برابر کریستالی شدن ناشی از کاهش آب می باشد.

Starch Degrading Enzymes

نشاسته در آندوسپرم دانه های غلات به دو شکل وجود دارد :

-آمیلوز  پیوند ( ۴ و ۱ – آلفا )

-آمیلوپکتین  پیوند  ( ۶و ۱ – آلفا ) سبب ایجاد شاخه یا انشعاب می کند .

که هر دو پلی مری از گلوکز می باشند .

آنزیم های هیدرولیتیک که در تجزیه نشاسته موثر می باشند آلفا – آمیلاز ، بتا – آمیلاز و آنزیم شکننده شاخه و آلفا ـ گلوکوزیداز می باشد .

 – آلفا – آمیلاز نقش عمده در تجزیه ذرات نشاسته بر عهده دارد . اگرچه سایرآنزیم های آمیلولیتیک در فرآیند تجزیه نشاسته شرکت می کنند ولی  – آمیلاز برای شروع این پروسه (فرآیند) لازم و ضروری است .

اسلاید ۶ :

Seed Structure

۱) Embryo رویان که از بخشهای زیر نشکیل شده است :

-اپی کوتیل Epycotyle  برگ های جدید را ایجاد می کند .

-هپپوکوتیل Hypocotyle  ساقه گیاه جدید را ایجاد می کند .

-رادیکل Radicle   ریشه گیاه جدید را ایجاد می کند .

۲) Seed Coat  (testa) : پوش خارجی دانه که معمولاً سخت است و از بخشهای دانه محافظت می کند .

۳) هیلیوم Hilum (Scar) : روی سطح پوسته شکافی وجود دارد که مکان اتصال دانه به میوه بوده است .

۴) سفت Micropil : در پوست بذرهای رسیده روزنه کوچکی دیده می شود که در زمانی که دانه آماده جوانه زنی است ، آب وارد بذر می شود .

۵) بافتهای ذخیره‌ای : آندوسپرم و لپه ها

در بعضی از انواع دانه ها تنها یک لپه کوچک وجود دارد مانند غلات .

رویان به وسیله یک ساختار که آندوسپرم نامیده می شود و مکان ذخیره غذامی باشد احاطه می گردد .

تفاوت رویان در گیاهان تک لپه و دولپه‌ای :

-در گیاهان دولپه مریستم رأسی در موقعیت جانبی لپه قرار گرفته ولی دردو لپه ایها مریستم رأسی در بین دو لپه قرار دارد .

– در گیاهان دو لپه مراح کروی ، قلبی و اژدری شکل به وضوح مشاهده می شود . اما در گیاهان تک لپه این مراحل وجود ندارد .

الف : جوانه زدن در دولپه‌ایها

ریشه اولیه Primary Root از میان پوسته دانه خاج می شود در حالی که دانه هنوز در خاک مدفون است .

Hypocotyle (محور زیر لپه) از پوسته دانه خارج  می شود و آن را به سمت بیرون از خاک هل میدهد ، بشکل قلاب می باشد .

دو لپه (کوتیلدون) از ساختارهای اپی کوتیل و ساقه چه که شامل نوک ساقه (جوانه انتهائی) می باشد ، محافظت می کند که از خطر مکانیکی مصون بماند .

زمانی که محور زیر لپه از خاک خارج می شود ، مستقیماً بیرون زده می شود  این پاسخ به وسیله نور آغاز می شود .

نور قرمز به وسیله فیتوکرم و نور آبی کریپوکرم جذب شده می تواند همان کار را انجام دهد .

لپه ها از هم جدا شده و روی اپی کوتیل ظاهر می شود که شامل دو برگ اولیه و مریستم رأسی است .

در بیشتر دو لپه ایها لپه ها نه تنها منابع غذایی را برای رشد گیاه فراهم می کنند ، بلکه سبز می شوند و مواد غذایی بیشتری را به دست می آورند . تا زمانی که آنها بیفتند .

ب : جوانه زدن در تک لپه ایها

در اطراف ساقه های جوان تک لپه ایها مانند ذرت ، یک غلاف محافظت کننده به وجود می آید . ساقه جوان این گیاهان به صورت مستقیم رشد می کند . با اینحال لپه زیر زمین باقی می ماند . ریشه اولیه دانه را می شکافد و سپس رشد خود را به سمت پائین شروع می کند.

برگ اولیه از گیاه به سمت بالا رشد می کند . آن به وسیله غلاف ساقه (کولئوپتیل) که ساختار استوانه ای و تو خالی است محافظت شده و از میان خاک به بیرون فرستاده می شود .

زمانی که گیاهک ها در سطح بالای خاک رشد می کنند ، کولئوپتیل رشد را متوقف می کند و برگ اولیه آن را می شکافد .

اسلاید ۷ :

Evolution of seed oil Composition in Plant

یکی از تفاوتهایی که بین چربیها وجود دارد در درجه اشباع اسیدهای چربی است که می تواند پیوند دوگانه داشته باشد و یا فاقد پیوند دوگانه باشد . براین اساس ویژگیهای اشباع یا غیراشباع اسیدهای چرب درچربی دانه مسئول تفاوت در نقطه اشباع و بازدارنده انرژی به ازاء کربن در انواع اسیدهای چرب است. به ازای هر مولکول کربن اسیدهای چرب غیراشباع میزان بیشتری انرژی برای تولید مصرف شده و بازده انرژی کمتری نسبت به اکسیدهای اسیدهای چرب اشباع دارد بنابراین تولید چربیهایی که تنها اسیدهای چرب اشباع دارند به گیاه مادر اجازه تولید مقدار بیشتری از دانه را می دهد و همچنین به دانه های جوانه زده اجازه می دهد که بیشترین میزان انرژی را برای رشد داشته باشد.

اسیدهای چرب غیر اشباع نقطه ذوب کمتری را نسبت به اسیدهای چرب اشباع دارند بنابراین عمده ویژگی اسیدهای چرب غیراشباع درچربیها نقطه ذوب کمتر است زیرا آنزیمهای کاتابولیسم اسیدهای چرب را انجام می دهند در موقعیت مایع سرعت بیشتری را دارند .

بنابراین در ماههای جوانه زنی بر اساس نسبت اسیدهای چرب اشباع به غیراشباع در چربیهای دانه برای بهینه کردن ذخایر انرژی کل در یک دانه قابل
پیش بینی است .

ژنتیک مولکولی جوابگویی این تفاوتها روی چگونگی انتخاب عملکرد می باشد . به طوری که به عقیده عموم که پذیرفته شده است مربوط به ژنتیک سنتز چربی دانه می باشد .

اجسام لیپیدی نه فقط در بافتهای ذخیره ای بلکه در اغلب سلولهای گیاهی نظیر دانه ها وجود دارد . تعدادی از پروتئین های رشد وجود دارد که با اجسام لیپیدی در بافتهای گیاهی پیوسته و در اغلب دانه ها نوعی از پروتئین Lipid  -body  ، اولئوزین ها هستند که در سطح اجسام لیپیدی وجود دارند . گیاهانی که بردباری نسبت به خشکی را دارند واجد این ترکیب بوده ولی اجسام لیپیدی در دانه های گیاهانی که حساس به خشکی هستند وجود ندارد مانند نارگیل

فقدان اولئوزین در این دانه ها در طی آبگیری مشکل ساز نیست ولی منجر به بهم پیوستگی مخرب اجسام لیپیدی بعد از جوانه زنی می شود .

 

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.