پاورپوینت بهداشت مواد غذایی


در حال بارگذاری
14 سپتامبر 2024
فایل فشرده
2120
10 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت بهداشت مواد غذایی دارای ۲۹ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت بهداشت مواد غذایی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت بهداشت مواد غذایی

توجه فرمایید.

۱-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت بهداشت مواد غذایی

قرار داده شده است

۲-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

۳-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی ۱۲ ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

۴-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

۵-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت بهداشت مواد غذایی :

اسلاید ۱ :

مقدمه

سالهاست که انسان به اهیت بهداشت در زندگی خود و محیط زیست پیرامونش پی برده است، زیرا برای انجام کارهای خود به نیرو احتیاج دارد که این نیرو و انرژی را باید از غذای کافی و مناسب بدست آورد. اگرچه مواد غذایی برای سلامتی لازم هستند، اما آلودگی و فساد آنها می‌تواند سلامتی انسان را به خطر بیاندازد. امروزه علم بهداشت به صورت شاخه‌ای از علوم تجربی در شعبه‌های متنوعی دارای ابعاد تخصصی است. بنابراین علم بهداشت اسمی عام است که به یک یا چند مورد خاص محدود نیست، بلکه دامنه‌ای وسیع به وسعت کل جهان هستی دارد و با پیشرفت علوم گوناگون، وسعت کاربرد پیرامون آن نیز گسترده‌تر و تخصصی‌تر می‌شود.

اسلاید ۲ :

بهداشت مواد غذایی یکی از شاخه‌های علم بهداشت محسوب می‌شود که به طور مستقیم در سلامت و تندرستی و کیفیت زندگی انسان موثر است. بهداشت مواد غذایی عبارت است از کلیه موازینی که رعایت آنها در مراحل گوناگون از ماده اولیه، تولید، فرآوری، نگهداری، توزیع و عرضه مواد غذایی موجب فراهم آوردن غذای سالم و با کیفیت بالای بهداشتی و خوراکی خواهد شد. در واقع هدف اصلی از رعایت اصول بهداشتی در مواد غذایی در مرحله اول، سالم بودن غذا و پس از آن بالا بودن کیفیت خوراکی مواد غذایی است که برای نیل به آن آشنایی با اصول بهداشتی در مراکز تهیه، نگهداری و توزیع مواد غذایی، برای کلیه متخصصان بهداشت مواد غذایی ضروری است. از سوی دیگر آگاهی و داشتن دانش فنی در زمینه فن‌آوری مواد غذایی (صنایع مواد غذایی) به منظور به اجرا درآوردن اصول بهداشتی بسیار ضروری است، زیرا در غیراینصورت از اجرای اصول بهداشتی در کنترل و پیشگیری از بروز مسمومیت‌ها، عفونت‌های غذایی عاجز می‌مانیم، در صورت همه‌گیری (اپیدمی) غذایی از پی بردن به منشاء آنها و کنترل و در نهایت برطرف کردن آنها ناتوان خواهیم ماند.

اسلاید ۳ :

هدف‌های رفتاری

در پایان این مقاله دانشجو باید بتواند:

علم بهداشت مواد غذایی را تعریف و نقش آن را در زندگی انسان بازگو کند.

اهمیت رعایت اصول بهداشتی در مواد غذایی را بیان کند.

عوارض ناشی از مواد غذایی آلوده را بیان کند.

روش‌های گوناگون نگهداری و محافظت مواد غذایی را نام ببرد.

هدف از محافظت مواد غذایی را بشناسد.

اسلاید ۴ :

تعریف بهداشت مواد غذایی و اهمیت آن در زندگی

با توجه به رشد جمعیت روزافزون جهان برای اینکه جمعیت جهان دچار کمبود مواد غذا شود، باید از شیوه‌های جدید نگهداری مواد غذایی استفاده شود. روش‌های تهیه و توزیع آنها را بهبود بخشید تا حتی‌الامکان از ضایعات و تلفات آنها کاست. به طور مثال در اغلب کشورهای جهان به ویژه کشورهای جهان سوم، گندم و گوشت را جزو محصولات و مواد غذایی استراتژیک به شمار می‌آورند و این به آن معناست که این مواد اهمیت ویژه دارند و دستیابی به آنها موجب حفظ و نگهداری و استقلال این کشورها می‌شوند.

با این حال در بسیاری از کشورها به ویژه ایران دگرگونی زیادی در روش‌های نگهداری قدیمی و غیربهداشتی صورت نگرفته است و هنوز از روش‌ها و شیوه‌هایی استفاده می‌شود که در بسیاری از کشورها منسوخ شده است.

اسلاید ۵ :

کاربرد روش‌های قدیمی و شیوه‌های غیربهداشتی تهیه، توزیع و مصرف مواد غذایی موجب گسترش روزافزون انواع آلودگی‌های میکروبی و بیماری‌های همه‌گیری و کشنده می‌شود، از جمله می‌توان گسترش آلودگی ناشی از میکروب سالمونلا را مثال زد که از کودکان شیرخوار تا بزرگسالان را تهیه می‌کند.

بهداشت مواد غذایی موضوعی گسترده است و هدف از بیان و شرح، مطالعه روش‌هایی برای تولید، آماده‌سازی و عرضه یک ماده غذایی است که از نظر سلامت، دارای کیفیتی مطلوب باشد. اصولاً یک ماده غذایی باید مغزی باشد و از نظر ظاهری مطلوب و در عین حال از مواد زیان‌بخش نیز عاری باشد.

یکی از وظایف مهم انسان، تامین مواد غذایی سالم و کافی است که این مواد باید طبق اصول بهداشتی مناسب نگهداری شوند.

اسلاید ۶ :

مواد غذایی در معرض آلودگی‌های گوناگون فیزیکی، شیمیایی و زیست‌شناختی هستند که باید با فن‌آوری صحیح و نظارت کافی از آلودگی هرچه بیشتر آنها جلوگیری شود. طبق تعریف کمیسیون کودکس الیمانتاریوس (Codex Alimentarius)‌ بهداشت مواد غذایی عبارت است از تمام موازینی که رعایت آنها در تولید، فرآیند نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کننده برسد. بهداشت مواد غذایی در وهله اول از نظر سالم بودن غذا و پس از آن بالا بودن کیفیت خوراکی آن حائز اهمیت است و برای رسیدن به این هدف اجرای این موارد ضروری است.

رعایت بهداشت مواد غذایی مسئولیت همه‌ی افراد جامعه است، به خصوص کسانی که در تهیه و توزیع و نگهداری یا فروش مواد غذایی کار می‌کنند، اما پس از خریداری مواد غذایی در منزل هم نکات مهمی در نگهداری و مصرف آنها وجود دارد که رعایت آنها بر عهده اعضای خانواده به خصوص زنان است. زنان نقش مهمی در بهداشت مواد غذایی دارند.

اسلاید ۷ :

فساد چیست؟

فساد عبارت است از «از بین رفتن محصولات یا خصوصیات کیفی موثر آنها». وقتی یک ماده غذایی فاسد می‌شود، خصوصیات آن تغییر می‌یابد و از این رو دیگر قابل قبول نخواهد بود. چنین تغییراتی همیشه منشاء میکروبی ندارند و ممکن است یک محصول در نتیجه خسارات ناشی از حشرات، خشک شدن و بی‌رنگ شدن مقبولیت خود را از دست بدهد، اما در هر صورت در غالب موارد، فساد مواد غذایی در نتیجه فعالیت میکروبی ایجاد می‌شود، اما علاوه بر میکروب‌ها مواد شیمیایی و سموم هم می‌توانند مواد غذایی سالم را ناسالم کنند. مثلاً سم‌هایی که برای باغ‌های میوه و مزرعه‌ها قبل از برداشت استفاده می‌شوند می‌توانند منجر به آلودگی محصول شوند.

اسلاید ۸ :

مواد غذایی مختلف از نظر سرعت فاسد شدن به سه دسته تقسیم می‌شوند:

مواد غذایی زود فاسد شونده؛

مانند شیر، گوشت، ماهی، مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی که باید آنها را فقط برای مدت کوتاهی آن هم در یخچال نگهداری کرد.

مواد غذایی نیمه فاسد شونده؛

مانند سبزی‌ها و میوه‌ها که می‌توان آنها را در هوای خنک و بیرون از یخچال برای مدتی کوتاه نگهداری کرد و در هوای گرم باید آنها را در یخچال قرار داد.

مواد غذایی دیر فاسد شونده؛

مانند حبوبات و دانه‌های غلات که در صورت خشک شدن مناسب به مدت یک یا دو فصل نگهداری کرد.

اسلاید ۹ :

آلودگی و فساد مواد غذای می‌تواند مشکلات زیادی را برای انسان‌ها بوجود آورد. اگر مواد غذایی خصوصاً غذاهای پخته خوب نگهداری نشوند، می‌توانند موجب مسمومیت‌های غذایی شوند. از علامت‌های مسمومیت‌های غذایی می‌توان تهوع، سردرد، استفراغ و اسهال را نام برد. میکروب‌هایی که باعث بیماری‌های اسهالی می‌شوند، معمولاً از طریق غذاهای آلوده به انسان منتقل می‌شوند. در این میان اسهال خونی و تب روده‌ای بسیار خطرناک هستند.

ممکن است کسانی که بوسیله‌ی میکروب‌های روده‌ای آلوده می‌شوند بیماری واضحی نداشته باشند و برای درمان آن کاری نکنند، ولی میکروب در بدن آنها باقی بماند و دیگران را بیمار کند.

اگر مواد غذایی از جمله سبزی‌ها و کاهو به تخم انگل آلوده باشند، می‌توانند باعث بیماری‌های انگلی مثل کرم روده‌ای و کیست شوند. قارچ‌ها و کپک‌های که روی مواد غذایی نظیر آب لیمو، آب غوره و سس گوجه‌فرنگی رشد می‌کنند، ممکن است باعث مسمومیت شوند و اگر مصرف این مواد مدت زیادی طول بکشد، حتی می‌تواند موجب سرطان گردد.

مواد محافظ یا نگهدارنده یکی از عوامل جلوگیری از فساد مواد غذایی است. فساد مواد غذایی در طول نگهداری، حمل و نقل و توزیع، یکی از مسائل مهم بهداشتی و اقتصادی است. مواد نگهدارنده از فساد مواد غذایی جلوگیری و سلامت آنها را در طول سال تضمین می‌کنند. آنتی اکسیدازها دسته‌ای از این ترکیبات هستند که برای جلوگیری از کند شدن چربی‌ها، روغن‌ها و فرآورده‌های آنها بکار می‌روند.

اسلاید ۱۰ :

حفاظت و نگهداری از مواد غذایی

غذاهای گوناگون از ترکیبات شیمیایی ساده یا بسیار پیچیده تشکیل شده‌اند که اغلب با موجودات ذره‌بینی و یا حشره‌ها آلوده می‌شوند. شکر، نمک و آب از جمله مواد غذایی بسیار ساده و شیر، گوشت، میوه، سبزی، غلات و ;. دارای ترکیبات شیمیایی پیچیده‌ای هستند که خواص فیزیکی و شیمیایی متفاوتی دارند.

بشر از ابتدای خلقت به موازات تلاش برای معاش روزانه همیشه در فکر ذخیره و نگهداری مواد غذایی نیز بوده است. هدف از نگهداری مواد غذایی، ممانعت از بروز فساد بوسیله عوامل خارجی و داخلی یا به تعویق انداختن آن است که در نتیجه آن، مواد غذایی تا مدت معینی قابل مصرف باقی بمانند.

نگهداری مواد غذایی اغلب با آماده کردن آنها توام است. روش‌های نگهداری غالباً روی فلور میکروبی مواد فساد و آنزیم‌های موجود در مواد غذایی تاثیر منفی می‌گذارند. برای نگهداری مواد غذایی از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود که بیشتر برای از بین بردن میکروارگانیسم‌هاست.

به طور کلی خوراکی‌هایی که مورد مصرف انسان قرار می‌گیرند، شامل هشت دسته اصلی هستند که این هشت دسته به ۲ گروه گیاهی و حیوانی تقسیم می‌شوند و در جدول صفحه بعد ذکر شده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.