پاورپوینت طراحی جداره ها، بدنه ها، محوطه پیرامون در تکیه نعلبندان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت طراحی جداره ها، بدنه ها، محوطه پیرامون در تکیه نعلبندان دارای ۷۱ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت طراحی جداره ها، بدنه ها، محوطه پیرامون در تکیه نعلبندان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت طراحی جداره ها، بدنه ها، محوطه پیرامون در تکیه نعلبندان

توجه فرمایید.

۱-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت طراحی جداره ها، بدنه ها، محوطه پیرامون در تکیه نعلبندان

قرار داده شده است

۲-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

۳-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی ۱۲ ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

۴-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

۵-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت طراحی جداره ها، بدنه ها، محوطه پیرامون در تکیه نعلبندان :

اسلاید ۱ :

معرفی شهر قدیم گرگان ”استراباد“

             بر اساس تحقیقات به دست آمده در سال ۱۳۱۰ ، شهر گرگان دارای تمدن ۶۰۰۰ ساله ( قبل از آریایی) است. به طور کلی ناحیه دشت گرگان و پیرامون آن در گذشته دور ،‌ ضمیمه خراسان بوده است و در کتیبه های داریوش به نام ” پرتو“ از آن یاد شده است . گویند اسکندر پس از پیروزی بر داریوش سوم این ناحیه را متصرف شد و پس از اسکندر منطقه به دست سلوکیان افتاد. در عهد ساسانیان هجوم مکرر مهاجمان ( اقوام هلون ها) موجب ساختن دیواری که آن را سد اسکندر نامیدند ، شد و هم اکنون ترکمنان آن را قزل آلان یا سدار سلان می نامند.
این شهر توسط بارویی به طول ۶ کیلومتر محصور می شد . بر نقاط مختلف این بارو به فاصله های معین برج هایی قرار داشت که در آن ها قراولان از شهر حفاظت می کردند . تردد و رفت و آمد از ۴ دروازه انجام می گرفت . در حاشیه بیرونی باروها خندقی عمیق حفر شده بود که از خاک ان باروها را بنا نهاده بودند . به گفته مقدسی برج و باروی استراباد متعلق به قرن ۴ ه . ق یعنی ۱۰۰۰ سال پیش بود . دارالحکومه ، مقر حاکم در حاشیه جنوبی قرار داشت و دارای عمارات مختلف از جمله : کلاه فرنگی و توپخانه ( پادگان) بود دروازه های شهر عبارت بودند از: ۱- دروازه فوجرد که از آنجا به مشهد و خراسان می رفته اند. ۲- دروازه مازندران:از آنجا به کنار دریا می رفته اند. ۳- دروازه بسطام که در جنوب شرقی شهر بودهو ۴- دروازه چهل دختران که در جنوب شهر واقع بوده است.
معابر اصلی شهر به صورت سنگفرش بوده و عموما در جهت شمال- جنوب بر امتداد مسیر شبکه آبرسانی به عرض ۴/۵ تا ۶/۵ متر بوده است. معابر فرعی ۳ تا ۴/۵ متر عرض داشته و در جهت شرقی غربی امتداد می یافته است و نیز بن بست هایی به عرض ۱ تا ۲ متر بوده که چندین همسایه را پوشش می داده است.
شهر به چندین محله بزرگ تقسیم می شد . هر محله واحد اجتماعی و کالبدی با چند هزار جمعیت بود ،‌ مثل محلات میدان ،‌ سبزه مشهد ،‌ نعلبندان و ; که هر کدام جداگانه دارای چند گذر بودند. در محلات ، مرکزی به نام پاتوق قرار داشت که محل گردهمایی جمعیت در موقع اظطرار یا ضروری بود از جمله در مراسم اعیاد و عزاداری و . . .
محلات و تعدادی از گذرها دارای میدانگاهی بودند که غالبا شکل و هندسه آن ها چند ضلعی مربع یا مستطیل بود. در میدان گاهی عناصری همچون تکیه ، قبرستان ، چشمه ،‌انهار ،‌ آب انبار ، مسجد ، حمام ،مدرسه و ملاخانه و گاهی نیز درخت چنار بسیار قدیمی قرار داشت که نمونه ای از آن را می توان در میدان عباسعلی ، سبزه مشهد ، میخچه گران و دربنو نام برد.
محله های استراباد

o

اسلاید ۲ :

o1- محله نعلبندان :
در شرق شهر و در کنار دروازه خراسان قرار داشت ؛ بازار اصلی و مسجد جامع شهر نیز در این محله واقع بوده است. در این محله عمارت محمد شاه است که دارالاماره و دارالحکومت است و از سنگ بنا شده . در طرف شرقی او دروازه ایست که از بس گل و لای در راه او هست عبور و مرور نتوان و در غربی او کلاه فرنگی است که سرای پذیرایی حاکم استراباد است. باغی بس وسیع که انواع میوه دارد،‌ ولی از بی مبالاتی ،‌ چهار پایان اهلی را در آن رها کرده و چراگاه شده است. مسجد جامع و گورستان شهر در این محله است. گذرهای این محله : خیمه دوز ، پای سرو ،‌ میخچه گران ،‌ شیرکش ،‌ بلوچ و حاجیلر که اجداد و نیاکان آنان را صفویه به استراباد کوچانیده اند و اکنون در این محله اند.

o2- محله سبزه مشهد :

oگذرهای آن: سوخته چنار ،‌ سرچشمه،‌ سرپل ،‌ چمندیان،‌ نقاره چیان و دباغان ،‌ این محله در کنار دروازه قرار داشت و به دلیل وجود مظهر قنات در محدوده آن تامین کننده آب ساکنین شهر بوده است. عناصر شاخصی که در این محله قرار دارندشامل: امامزتده نور، مصلی و چند تکیه می باشد.

o3- محله میدان ، گذرهای آن :

o درب نو ، کاسه گران ،‌ باغ پلنگ ، دوشنبه و دو چناران . در این محله مسجدی به نام گلشن است.

oعمده ترین بازار شهر ، بازار کهنه و بازار نعلبندان بودند که ترکیب فضا کالبددی آن ها به صورت خطی (راسته ) بود و غالبا به میدان و بازارچه ها متصل می شدند. بازارهای استراباد بر خلاف بازارهای شهرهای بزرگ ایران همچون : اصفهان، تبریز ،‌ کاشان و . . . سرپوشیده نبودند . فقط تعدادی از راسته های بازار کهنه با طاق آجری ، خرپا و سقف چوبی پوشیده شده بود. دکان ها در دو ردیف راسته ها با درب های تخته ای تاشو قرار داشتند. هر راسته عمدتا متعلقل به یک صنف بود . مثل راسته کاسه گران ، راسته نجاران ،‌ راسته رنگرزان ، راسته دباغان ،‌ و راسته کفش دوزان ، . . . در بازار کهنه که هنوز هم بقایایی ضعیف از آنها باقیست. بازار کهنه بنا به روایات در سال ۱۳۲۴ ه . ق در اواخر دوره قاجار دچار آتش سوزی شدید شد سپس با احداث خیابان در دوره رضاشاه منهدم گردید.

اسلاید ۳ :

oبناها و آثار تاریخی محله نعلبندان استراباد

oمسجد جامع

oمسجد جامع گرگان در بازار نعلبندان در زمینی به مساحت ۱۶۰۰ متر مربع واقع شده است. مقدسی در سال ۳۷۵ ه . ق می نویسد : ” مسجد جامع استراباد را دیدم که در بازار شهر واقع شده و نهری از جلوی آن جاری است. ”

oاگر به نوشته مقدسی استناد کنیم اصل این مسجد بیش از هراز و صد سال قدمت دارد ،‌ به علاوه مؤلف کتاب تاریخ جرجان می نویسد: علی بن احمد بوکرد استرابادی (فوت ۳۳۳ ه . ق) نقل کرده  که محمد بن خالد حنظلی رازی ، کنیه اش ابوعبدالله و لقبش موید بود ، مسجد جامع استراباد را بنا کرده و خودش اولین کسی بود که به مردم استراباد فقه را بازگو می کرد ..

oاما بنای اصلی و فعلی مسجد متعلق به دوره سلجوقیان است ، از جمله مناره قدیمی ان به سبک معماری دوران سلجوقی ساخته شده است. بعدها بنای مسجد در دوران تیموریان ، صفویان ( شاه عباس اول و شاه عباس دوم ) و افشاریه تعمیرات کلی داشته و از صورت و شکل اصلی خود خارج گردید.

oقسمتی از بنای مسجد به سال ۱۳۲۳ ه . ش در زلزله شدید منطقه گرگان تخریب و سپس بازسازی گردید ولی مناره فعلی مسجد به همان شکل اصیل خود باقی مانده و دارای کتیبه ای به خط کوفی است.

oحیاط مسجد ۴ شبستان با وسعت ۱۰۰۰ متر مربع دارد که در چهار گوش حیاط آن واقع شده است . دو ایوان متعلق به عصر سلجوقیان در دو سوی شرق و غرب مسجد واقع است. بر دیوارهای ایوان غربی سنگ نبشته های زیادی نصب گردیده که تعدادی از آن ها فرامین حکام و پادشاهان زمان در ارتباط با شهر استراباد است . یکی از سنگ ها متعلق به دوران ابوالمظفر جهان شاه می باشد و بر سنگ دیگر القاب حاکم آن زمان ،‌ ابوالغازی القاهر بهادر به سال ۹۴۲ ه . ق حک شده است. ایوان شرقی در سال ۱۴۱۱ و ایوان غربی و شبستان جنوب غربی در سال ۱۴۱۲ ه . ق کاشی کاری هفت رنگ شده اند. منبر قدیمی و تاریخی مسجد در ایوان غربی نگه داری می شود. بدنه سمت راست منبر به علت اتصال با دیوار و در اثر رطوبت مدت ها از بین رفته بود . در قاب چوبی منبر به خط ثلث  کتیبه ای نگاشته شده است. از متن کتیبه چنین مستفاد می شود که ساختمان قسمتی از مسجد در زمان دولت میرزا ابوالقاسم بابر ( دوره تیموریان) به سعی بابا حسن در سال ۸۵۹ ه . ق ساخته شده است. در زمان نادر شاه منبر و قسمتی از مسجد جامع توسط حاجی قربان آقا ، ناظر محمد حسین خانن قاجار ،‌ حاکم وقت استراباد مرمت شد.

oدر ارتباط با تعلق مسجد به مسلمانان تسنن ،‌ مرحوم محمد حسن خان ضیع الدوله می نویسد‌: این مسجد به سال ۸۰۴ ه . ق درست شده که سازنده ان از تراکمه ایمر اهل تسنن بودند. قرار داشتن محراب مسجد در سمت مشرق یکی دیگر از دلایلی است که این احتمال را به وجود می آورد که این مسجد برای اهل تسنن بنا شده است.

oتکیه نعلبندان

oدو دسته فوج سمنان در ۲۳ ماه می ۱۹۰۸ که صد و هشتاد نفر سربازند در تکیه نعلبندان منزل کرده ،‌ روزها مشغول به کسب قصابی و عملگی و غیره هستند.

اسلاید ۴ :

oدیوانخانه بزرگ استراباد

oدیوانخانه بزرگ استراباد که بنیان عالی است ،‌ از ابنیه آقا محمد خان است. شرحی که موریه در تابستان ۱۲۳۱ ه ق درباره این قصر نوشته : موریه پس از رسیدن به شهر استراباد (گرگان) در کاخ آقا محمدخان به او جای داده اند. درباره این کاخ می نویسد: ”ما را در کاخی که آقا محمد خان ساخته بود ،‌ جای دادند که با مقایسه با سایر بناهای خراب این شهر هنوز بنایی عالیست . حتی می توان گفت بهتر از کاخ های تهران است. برای رفتن به کاخ ابتدا به میدانی می رسیم که از آنجا به در ورودی اصلی می رود. این در عالی مطلا ست و نقاشی هایی بر آن کشیده اند . در این جا دو یا سه خمپاره اند از قدیم و توپ دیدیم که بر آنها کتیبه ای از اورنگ زیب داشت که به وسیله نادر شاه به اینجا رسیده بود. از در ورودی به حیاطی سنگفرش رسیدیم که در باغچه های آن درختان مرکبات پر از میوه بود. آخرین نقطه این حیاط دیوانخانه است که جلو ان دو ستون چوبی عظیم است که بر آنها تمثال قهرمانان ایرانی نقاشی شده است. در دو طرف ستون ها اتاق های بزرگی است که بر دیوار آنها نیز نقاشی های زیبایی است. بالای این اتاق ها طبقه دیگر بناست که از اتاق های آن منظره زیبایی از شهر دیده می شود . پشت دیوانخانه اندرون بزرگی است که درهای ورودی قطوری دارد.

oعمارت سلیمان خانی

oعمارت معروف به سلیمان خانی در جنب سرای حکومتی واقع است . این عمارت سمت مشرق و جنوبش متصل به حصار شهر است . مشتمل بر درخت های نارنگی و نارنج و غیره.

oمیدان توپخانه و انبار توپخانه و قورخانه استراباد

oمیدان توپخانه و انبار توپخانه و قورخانه در جلو دیوانخانه واقع است و به قدر گنجایش دو باطری توپخانه انبار و اتاق و بالاخانه ساخته شده است . میدان توپخانه جدید و دیوانخانه مطولی که شباهت تام به دیوانخانه تخت مرمر دارالخلافه دارد ،‌ در زمان آقا محمد خان قاجار  در سال ۱۲۰۶ بنا نهاده شده است.

oتلگراف خانه استراباد

oتلگراف خانه در سردر عالی قاپو واقع و مشتمل بر سه اتاق و دو ایوان از یک طرف به میدان توپخانه و از طرف دیگر به حیاط دیوانخانه منظر دارد.

oانبار ذخیره و دیوان خانه استراباد

oانبار ذخیره  در داخل دیوان خانه در جنبین عالی قاپو واقع است . حیاط دیوان خانه شباهت تامی به دیوان خانه دارالخلافه دارد و ایوان رفیع و اتاق های تحتانی و فوقانیش به عینه به ایوان تخت مرمر می نماید. ستون های این ایوان از چوب چنار و به شکل هشت ترک است و سنگ های ازاره از سنگ مرمر و نقاشی است. باغچه ای در پشت

اسلاید ۵ :

oدیوان خانه است که از آنجا به عمارت کلاه فرنگی و دیوان خانه دیگر و حیاط نارنجستان و عمارت سلیمان خانی و اصطبل می رود. این عمارات تماما مسکون و معمورند

oعمارت و باغ کنسولگری روس

oگذشته از ابنیه دولتی باغ و عمارت کنسولگری است که در محله نعلبندان واقع است و سابقا متعلق به سپهسالار بود. این عمارت مشتمل بر تحتانی و فوقانی و نظیر ابنیه و قصور ممتاز جدید است. باغ کنسولگری باغی است با درختان کهنسال سرو و کاج و کاج مطبق و سایر درختان جنگلی علف فراوان سطح باغ  را فراگرفته بودو از بی آبی بیشتر درختان روی در خشکی داشت. بنای عظیم دو طبقه در میان درختان بود. در ورودی بنا در جنوب بود و نجاری ظریف داشت. بناهای دیگر شامل درشکه خانه و انبار و خانه سرایدار اطراف این بنا بود.

o‌ بقعه بی بی هور و بی بی نور در گذر باغ شاه ، مقبره شیخ صالح در گذر پاسرو ،‌حمام میخچه گران در گذر میخچه گران و مسجد گذر میخچه گران در محله نعلبندان از دیگر ابنیه تاریخی و با ارزش محله نعلبندان استراباد است.

o

o

اسلاید ۶ :

oمعرفی سیر تحول شهر گرگان و محور تاریخی نعلبندان ازدوره قاجار تا به امروز

oمحور تاریخی نعلبندان

oمحدوده مورد مطالعه که به عنوان یک محور با ارزش تاریخی و فرهنگی تعریف شده است از تکیه پاسرو شروع شده و بازار نعلبندان ، تکایای نعلبندان و قسمتی از یکی از معابر اصلی محله نعلبندان که در امتداد مسیر راسته بازار است و ابنیه باارزش تاریخی از جمله مجموعه باقری و تقوی را در خود جای داده ،‌ شامل شده و به واشدگاه امامزاده نور می رسد.

o

اسلاید ۷ :

مطالعه طرح های فرادست و بررسی نتایج حاصل از آن

oبا توجه به ویژگی­های خاص معماری و شهرسازی بافت قدیم گرگان به ویژه وجود ساختمانها و مجموعه­های با ارزش تاریخی و معماری در آن، تا کنون طرح­هایی درخصوص ساماندهی و احیاء این بافت تهیه شده است .

oطرح بهسازی بافت قدیم توسط دفتر بهسازی بافت شهری وزارت مسکن و شهرسازی در سال ۱۳۶۸، طرحهای جامع و تفصیلی که هریک از آنها دارای راهبردهای بوده که حفظ و ارتقاء کیفیت بافت قدیم را دنبال می­کرده­اند.

oطرح نوسازی و بازسازی بافت قدیم گرگان مصوب ۱۳۶۷ ، در این طرح محدوده بافت قدیم تقریباً در برگیرنده تمامی فضاهای با ارزش شهری و ابنیه و آثار تاریخی بوده و سطحی حدود ۱۲۸ هکتار معادل ده درصد محدوده قانونی شهر (براساس محدوده مصوب طرح جامع اول شهر) را شامل می­شود.

oاین طرح در دو اولویت مطالعاتی تهیه شده که اولویت اول آن نواحی شمال خیابان امام و غرب خیابان شهدا را در بر می­گیرد. این محدوده ۴۳ هکتاری بدلیل استقرار اکثر عناصر و فضاهای شهری ارزشمند و محلات سه گانه تاریخی شهر (سبز مشهد، نعلبندان و میدان) در آن و تفکیک مسائل کالبدی و ارتباطی آن توسط خیانهای امام و شهدا از سایر نواحی بافت قدیم، از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و در مرحله اول مورد بررسی و طراحی قرار گرفته است.

oبافت قدیم در طرح جامع مصوب ۱۳۷۴، بافت قدیم از سه محله اصلی سبز مشهد، میدان، نعلبندان و تعدادی محله و گذر فرعی تشکیل شده است. مراکز محلات مذکور که از عناصر خدماتی تجاری، مذهبی و حمام در مجاورت میدانچه­ها، گره­های ارتباطی و یا در بدنه محورهای ارتباطی (راسته بازار و بازارچه) تشکیل شده­اند در سه گوشه بافت قدیم قرار گرفته و توسط راسته­ها و شبکه معابر با یکدیگر مرتبطند.

o

اسلاید ۸ :

oنظر به اینکه طرح جامع محدوده بافت قدیم را عرصه عدم مداخله در ارائه خدمات کاربری تلقی نموده است. لذا طرح مزبور نمی‌تواند ملاک برنامه‌ریزی و طراحی مرکز محله نعلبندان واقع شود. از سوی دیگر طرح جامع توزیع خدمات محله­ای در محلات بافت قدیم را بدون مشکل توصیف نموده و تامین آنرا با ساماندهی و بهسازی فضاهای خدماتی موجود در نظر گرفته است. فقدان و یا کمبود فضاهای خدماتی در نواحی پیرامونی بافت قدیم را می­توان از عواقب چنین تصمیمی برشمرد.

o

oبا توجه به موقعیت محدوده بافت قدیم و نواحی پیرامونی آن در ناحیه یک و دو، این بافت با دو واحد شهری از ناحیه یک و چهار واحد شهری از ناحیه دو همپوشانی و یا اشتراک دارد. بنابراین در طرح جامع تامین خدمات عمومی ساکنین محلات بافت قدیم از طریق طراحی مراکز خدمات واحدهای شهری پیش بینی شده است.

o

oبطور کلی طرح­هایی که با ایجاد شرایطی ترافیک عبوری سواره را به بافت قدیم تحمیل کنند و موجب جدایی و تکه تکه شدن بافت و در نتیجه افول بافت ارزشمند می شوند. در حال حاضر نظام سلسله مراتبی شبکه معابر موجود در بافت تاریخی نه به طور کامل از نظام سنتی پیروی می کند و نه منطبق بر نظام بافتهای جدید است.

اسلاید ۹ :

معرفی مرکز محله نعلبندان

        با توجه به فرم ،‌ هندسه پلان ،‌ تناسبات ، حجم ، و محصوریت فضایی این فضای شهری ، همچنین موقعیت مکانی و قرارگیری آن در راسته اصلی  بازار نعلبندان ( که به صورت ارگانیک و در امتداد یکی از  معابر اصلی محله نعلبندان و در جوار مسجد جامع شهر شکل گرفته ) و چگونگی اتصال و ارتباط آن با بازارو عملکرد مذهبی آن به عنوان تکیه و اجرای مراسم عزاداری  و سایر مراسم مذهبی در مواقع زمانی خاص  و در نتیجه حضور و تجمع مردم در این مکان و نیز دسترسی آن به سایر نقاط محله نعلبندان و  محلات دیگر و همجواری آن با مسجد جامع،‌ این گره مهم و استراتژیک شهری را می توان به عنوان یک میدان شهری و نیز به دلیل منحصر به فرد بودن و مرکزیت آن در بازار و محله نعلبندان ، مرکز محله نعلبندان (مکانی برای گردهمایی بزرگان و ریش سپیدان محله برای رسیدگی به مسایل مربوط به محله در گذشته) به شمار آورد.

o

اسلاید ۱۰ :

لایه­های مختلف شناسایی بافت تاریخی

o

oدر مطالعات محیطی بافت تاریخی پس از تعریف مساله و اهداف مطالعاتی با عنوان “اهمیت و جایگاه بافت تاریخی”، مطالعات اسنادی، ممیزی وضعیت و برجسته­سازی کیفیتهای محیطی صورت گرفت. در این مقطع به کیفیتها و مباحث کلیدی بافت تاریخی و جزئیات و لایه­های مختلف شناسایی و تفکیک بافت پرداخته می­شود. بر این اساس امر شناسایی و تفکیک بخش­ها و لایه­های مختلف بافت تاریخی، بدلیل پیچیدگی، تنوع و تغییرات صورت گرفته در آن، از معیارهای کلی زیر حاصل می­شود:

o(جزئیات شناسایی و معیارهای تدوین حوزه های سه­گانه و پایگاه­ها و ابزار شناسایی بطور تفضیلی و در لایه­های مختلف تعیین گردیده که بعنوان ضمیمه گزارش الحاق می­گردد)

o1- برهه­های تاریخی شکل­گیری حوزه­های تاریخی و هویتمند

o(Chronologyic Criteria)

o2- پوشش بام    (Roofscape)

o3- کیفیتهای سیما و منظر حوزه تاریخی و هویتمند

o (Townscape Criteria)

o4- بافت شبکه معابر

o5- خصائص مرفولوژیک ویژه حوزه تاریخی و هویتمند

o(Morphological aspectes)

o6- سبک معماری

o7- فرم فضاهای شهری

o8- ادراک شهروندان از لایه­های شناسایی شده

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.