مقاله بررسی اثر EDTA بر میزان جذب کادمیوم از محیط ریشه و تجمع آن در بخش های مختلف گونه های جالیز رایج در کشور


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
9 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی اثر EDTA بر میزان جذب کادمیوم از محیط ریشه و تجمع آن در بخش های مختلف گونه های جالیز رایج در کشور دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر EDTA بر میزان جذب کادمیوم از محیط ریشه و تجمع آن در بخش های مختلف گونه های جالیز رایج در کشور  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر EDTA بر میزان جذب کادمیوم از محیط ریشه و تجمع آن در بخش های مختلف گونه های جالیز رایج در کشور،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر EDTA بر میزان جذب کادمیوم از محیط ریشه و تجمع آن در بخش های مختلف گونه های جالیز رایج در کشور :

تعداد صفحات:۱۰

چکیده:

یکی از روشهای متداول برای برآورد و تعیین قابلیت دسترسی فلزات سنگین در گیاهان استفاده از اسیدهای معدنی و آلی ( اسید کلرریدریک، اسید نیتریک، اسیدهای سیتریک، تارتاریک و مالئیک ) و نیز ترکیبات کلیت کننده ای نظیر ) EDTA اتیلن دی آمین تترا استیک اسید ) می باشد .
این تحقیق با هدف بررسی تاثیر افزودن EDTA به آب آبیاری بر میزان جذب فلز کادمیوم از محیط ریشه و تجمع آن در اندامهای مختلف پنج گونه صیفی رایج در ایران، بصورت یک طرح آزمایشی فاکتوریل در قالب بلوک های کاملاً تصادفی در پنج تیمار و سه تکرار به اجراء در آمده است . تیمارها شامل غلظت کادمیوم خاک در چهار سطح ( تیمارشاهد بدون افزودن کادمیوم، خاک با غلظت ۵۰ میلی گرم بر کیلو گرم کادمیوم، خاک با غلظت ۱۰۰ میلی گرم بر کیلو گرم کادمیوم، خاک با غلظت PPM 50 کادمیوم و ۰/۵ مولار EDTA در آب آبیاری ، خاک با غلظت PPM 100 کادمیوم و ۰/۵ مولار EDTA در آب آبیاری ) می باشد . خاک مورد استفاده از مزرعه چهارصد هکتاری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ( کرج ) انتخاب و بعد از دوبار الک کردن با مش ۲ میلیمتر و افزودن نیترات کادمیوم (Cd(NO3)2) و اختلاط کامل تهیه شده است . برای کاشت کونه های مورد مط العه از گلدانهای پلاستکی استوانه ای به قطر ۴۰ و ارتفاع ۶۰ سانتیمتر استفاده شد . مقدار آب مورد نیاز با استفاده از روش پنمن مانتیث و لحاظ کردن ظریب رشد گیاهی (Kc) بر اساس پارامترهای هواشناسی ایستگاه مشگین آباد کرج محاسبه و با توجه به فصل و مراحل رشد گونه ها، بصورت یک تا دو روز در میان به محصولات داده شد . در پایان فصل زراعی از بخشهای مختلف گونه ها جهت سنجش مقدار کادمیوم نمونه برداری و آزمایش بعمل آمد . بر روی داده های حاصل از اندازه گیری برای صفات مورد بررسی، نخست آنالیز واریانس انجام گردیده و سپس میانگین های صف ات در سطوح فاکتورهای آزمایشی از طریق آزمون چند دامنه ای دانکن در سطح یک درصد و پنج درصد مورد مقایسه آماریقرار گرفتند . جهت انجام محاسبات آماری و رسم نمودارها از نرم افزارهای SPSS و EXCEL استفاده شده است . نتایج نشان می دهد که میزان تجمع کادمیوم در گونه های مورد بررسی، نسبت مستقیم با غلظت کادمیوم محیط ریشه داشته و افزایش ۰/۵ مولار EDTA به آب آبیاری باعث افزایش در میزان تجمع کادمیوم در گونه های مورد مطالعه می گردد . این افزایش حداقل معادل ۲۷ درصد در برگ وحداکثر معادل ۱۲۲ درصد در میوه می باشد .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.