پاورپوینت کاروانسرا


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

  پاورپوینت کاروانسرا دارای ۴۲ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت کاروانسرا  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت کاروانسرا

توجه فرمایید.

۱-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت کاروانسرا

قرار داده شده است

۲-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

۳-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی ۱۲ ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

۴-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

۵-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پاورپوینت کاروانسرا :

اسلاید ۱ :

کاروانسرا

کاروانسراها ، مهمانخانه های بین راهی کشور ایران در طی قرون متمادی گذشته بوده و سابقه آن به دوره هخامنشی یعنی بیش از دو هزار و پانصد سال قبل می رسد. در داخل شهر ها نیز کاروانسرا برای اقامت مسافران احداث می شده است

به دلیل خشکی نسبی آب و هوا در بخش عمده ای از کشور ایران و دور بودن شهرها و آبادی ها از یکدیگر ، وجود نقاطی جهت استراحت و تهیه آذوقه در بین راه ، امری حیاتی و ضروری بوده و بدون وجود این ایستگاهها ، طی طریق و ارتباط بین مناطق مختلف کشور غیر ممکن بوده است .

اسلاید ۲ :

از آنجایی که در دوره پیش از اسلام ، خصوصا در زمان پادشاهی هخامنشی وسعت مملکت ایران بسیار زیاد بوده و کنترل این امپراتوری وسیع احتیاج به خطوط ارتباطی منظم و مطمئن داشته ؛ مورخین یونان باستان مانند هرودت و گزنفون از وجود راههای امن و کاروانسراهای خوب در ایران خبر می دهند . هرودت در مورد راههای امپراتوری هخامنشی می نویسد ‹‹ واحد مقیاس راهها پر سنگ است و به مسافت هر چهار پرسنگ منزلی تهیه شده موسوم به ایستگاه ، در این منازل میهمانخانه های خوب دایر گردیده ››

از دوره پادشاهی هخامنشی و اشکانی کاروانسرای شناخته شده ای در ایران باقی نمانده است . ولی از زمان سلسله ساسانیان تعداد معدودی کاروانسرا باقی مانده که الگوی کاروانسراهای بعدی در دوره اسلامی قرار گرفته است. از قدیمیترین کاروانسراهای ایران

اسلاید ۳ :

می توان از کاروانسرای دروازه گچ در جاده شیراز به فیروزآباد نام برد. پایه ها و بخشی از دیوارهای این کاروانسرا که با سنگ وآهک ساخته شده هنوز باقی است. این بنا دارای یک حیاط مرکزی و تعدادی دالان در اطراف حیاط است .

در دوره اسلامی پلان این دو نوع کاروانسرا به نحو بسیار منطقی تلفیق می شود به صورتی که در اطراف حیاط مرکزی اتاقهای کاروانیان و در پشت آنها دالانهای عریض برای نگهداری چهارپایان احداث می گردد و مانند بنای کاخهای اشکانی و ساسانی ، در اغلب کاروانسراها و اطراف حیاط مرکزی دو و یا چهار ایوان می سازند. این سبک کاروانسراهای ایرانی مورد تقلید بسیاری از کشورهای مانند پاکستان ، افغانستان ، هند و نواحی آسیای میانه قرار گرفته است .

اسلاید ۴ :

فضاها

۱- ورودی : بخشی از بنا که بیرون بنا را به داخل آن مرتبط کند .

۲- هشتی : فضای مکث سرپوشیده در ورودی ، که معمولا بلافاصله بعد از سردر و مدخل قرار می گیرد و به شلکهای مختلف است .

۳- حیاط اصلی ( صحن):

۴- حیاط فرعی :

۵- قرفه : فضای کوچکی که در کنار فضای باز یا بسته می بنشیند و به آن وابسته و گشوده است .

۶- ایوان : فضای نیمه باز که معمولا از سه طرف بسته و از یک طرف مشرف به فضای باز است .

۷- ایوانچه : ایوان کوچک

اسلاید ۵ :

۸- حجره : اتاق کوچک در بناهای عمومی

۹- شاه نشین : فصای فرورفته در میان ضلع اصلی ، تالار یا ایوان یا فضای دیگری  که محل مناسب برای نشست است .

۱۰- استطبل: محل نگهداری حیوانات

۱۱- آب انبار : محل نگهداری آب 

۱۲- حوضخانه : فضای سرپوشیده با حوضی در میان که معمولا مرتفع است و از سقف نور می گیرد.

۱۳- چارسو: فضایی گشاده با طاق مدور در محل تقاطع دو یا چند راسته بازار

۱۴- انبار : محل نگهداری مواد غذایی و غیره

اسلاید ۶ :

ویژگیهای معماری کاروانسراهای ایران

در کاروانسراها ، جایگاههایی به صورت اتاق انفرادی و در مقابل آنها ، ایوان های کوچکی قرار دارد . در پشت اتاق ها و گرداگرد کاروان سرا، محل نگهداری احشام واصطبل چهارپایان واقع است حصارهای کاروان سراها را ابتدا با خشت خام و بعد با آجر می ساختند و برای حفاظت از حمله مهاجمان و راهزنان به ویژه کاروان سراهایی که دور از شهرها و آبادی ها قرار داشته اند . پرچ هایی پیش آمده از خارج بنا به صورت نیم دایره احداث می گردند و در آن ها به دیده بانی می پرداختند. کاروان سراها منجصرا یک در برای رفت و آمد داشته اند که در ورودی و خروجی کاروان سرا محسوب می شد.

اسلاید ۷ :

ورودی ها دارای سردر و ایوان بودند که سقف بعضی از ایوان ها فقط از یک نیم گنبد ساده و سقف برخی دیگر. دارای تزئینات بودند . معمولا ایوان ورودی دو طبقه و شاه نشینی . در طبقه دوم برای اقامت بزرگان و افراد معین ساخته شده بود که احتمالا برای دیده بانی و شناسایی افرادی که به کاروان سراها رفت و آمد می کردند نیز کاربرد داشته باشد . بقیه بنای کاروان سرا یک طبقه و در روی یک سکو و یا صفه که از سطح زمین بلندتر بوده با چند پله به آن راه می یافت ساخته شده بود . همچنین ورودی هایی برای هدایت چهارپایان در فضای مابین پشت اتاق ها و حصار کاروان سرا در نظر گرفته شده بود . دروازه و یا ورودی کاروان سرا ، دارای در بزرگ دولته و محکم از جنس چوب های چنار و گردو بود و گل میخ های فلزی به عنوان تزئین بر روی آن ها نصب شده بود . به هنگام شب و بسته شدن کاروان سرا از الوارهای چوبی برای چفت و پست درها استفاده می کردند . به این ترتیب کسی نمی توانست به آسانی آن را باز کند .

اسلاید ۸ :

معمولا ایوان های ورودی را با کاشی و آجر و یا گج به صورت مقرنس های ساده تزئین می کردند و در کتیبه هایی که اطراف ایوان ورودی قرار داشت نام سازنده و بانی آن و همچنین تاریخ ساخت کاروان سرا را با خطوط ثلث و با  نستعلیق ذکر می کردند. کتیبه ها در شیوه رازی بیشتر از آجر وکاشی و در شیوه های آذری و اصفهانی و در دوزه قاجار کاربرد کتیبه ها اغلب از سنگ و کاشی است .

اسلاید ۹ :

اتاق های کاروان سرا دارای درهای چوبی یک لته هستند ون یازی به پنجره برای اتاق نبود . زیرا زندگی در آن ها منحصر برای خوابیدن در شب بود . در جلوی اتاق ها ایوان کوچکی به صورت مستقل وجود دارد و حداکثر فضای اتاق  و و بعضا کمتر بود . سقف اتاق ها عموما گنبدی شکل است که با لاشه سنگ و یا آجر و ساروج پوشیده شده ، نمای حیاط کاروانسراها از آجر و کف صحن حیاط با قلوه سنگ مفروش شده و کف ایوان ها و اتاق ها را با آجر فرش می کردند و دیوار اتاق ها اندود گچ داشت . در وسط حیاط مرکزی بعضی از کاروان سراها چاه و یا حوض آبی از سنگ بود و در تعدادی از آن ها در وسط حیاط سکویی تنش ضلعی قرار داشت تا بازرگانان کالاهای خود را بر روی این سکو عرضه کنند.

اسلاید ۱۰ :

ناودان های نصب شده بر پشت بام ها آب باران را به خارج از فضای کاروانسرا هدایت می کرد. پوشش پشت بام های کاروان سراها از کاهگل و یا با آجر بود . کامل ترین کاروان سراها کاروان سراهای چهار ایوانی هستند که اغلب در زمان صفویه و قاجاریه در گوشه و کنار ایران به ویژه سر راه اماکن زیارتی ساخته شده اند .

اصفهان که قبلا کاروان سرای مادر شاه و در کنار مدرسه مادر شاه بوده است وهم اکنون با ایجاد تغییرات و تعمیرات به یکی از بهترین هتل های اصفهان تبدیل شده است .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.