مقاله طراحی و تبیین نقش رسانه های ارتباطی نوین در توسعه استراتژیهای نوآورانه گردشگری ایران


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله طراحی و تبیین نقش رسانه های ارتباطی نوین در توسعه استراتژیهای نوآورانه گردشگری ایران دارای ۸۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله طراحی و تبیین نقش رسانه های ارتباطی نوین در توسعه استراتژیهای نوآورانه گردشگری ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله طراحی و تبیین نقش رسانه های ارتباطی نوین در توسعه استراتژیهای نوآورانه گردشگری ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله طراحی و تبیین نقش رسانه های ارتباطی نوین در توسعه استراتژیهای نوآورانه گردشگری ایران :

طراحی و تبیین نقش رسانه های ارتباطی نوین در توسعه استراتژیهای نوآورانه گردشگری ایران

۲- اطلاعات مربوط به پایان نامه :
۳-۱) مساله اصلی تحقیق :
امروزه صنعت جهانگردی به عنوان یکی از مهمترین صنایع جهان که نقش عمده‌ای در بهبود وضعیت اقتصادی کشورها وتوسعه اقتصادی آنها دارد، از سوی کارشناسان، دانشمندان، مدیران و برنامه‌ریزان اقتصادی کشورهای مختلف مورد توجه قرار گرفته است، «تاثیر اقتصادی ای

ن صنعت به حدی قابل ملاحظه است که حدودا مخارج ۷% از سرمایه جهان را دربر می‌گیرد.‍
علاقه روزافزون مردم جهان برای سفر به سرزمین های دیگر و مشاهده تمدن، فرهنگ، نمادهای تاریخی کشورهای کهن و زیبایی های طبیعت گوشه و کنار دنیا، رشد اعجاب انگیزی به صنعت جهانگردی داده است.رشد صنعت گردشگری تاثیرات چند جانبه‌ای در کشورها به دنبا

ل دارد. برقراری توازن و تعادل در وضعیت پرداخت‌ها، تنوع اقتصادی، افزایش درآمدها و ایجاد فرصت‌های شغلی از پیامدهای این صنعت به شمار می‌آید.
ضرورت توجه به این مسأله برای اشتغال زایی کشور و مقابله با بحران بیکاری فزاینده، به اتکا به این آمارهای جهانی دو چندان به نظر می رسد.
برای ایجاد یک توسعه همه جانبه و پایدار و همچنین جایگزینی منابع جدید کسب درآمد به جای منابع نفتی نیازمند استفاده از تمامی امکانات و قابلیت‌ها می‌باشیم. در این راستا توسعه صنعت جهانگردی که اقتصاددانان آنرا سومین پدیده اقتصادی پویا و روبه رشد پس از صنعت نفت و خودروسازی می‌دانند.
با در نظر گرفتن موارد فوق و اهمیت موضوع چنانکه در برنامه چهارم توسعه نیز به صراحت جایگزینی منابع نفتی ذکر شده و لزوم اشتغال زایی برای جوانان جا دارد تا به بررسی فرصت های سرمایه گذاری در این بخش پرداخته شود .
کارشناسان، صنعت گردشگری را برای کشورهای در حال توسعه به مثابه رکن بسیار مهم اقتصادی ارزیابی می کنند که با بهره گیری از درآمدهای مالی آن می توان به روند توسعه اینگونه کشورها سرعت بخشید.
رسانه های امروزه از نظر شکل و محتوا تفاوت هایی نشان داده و مناسب با این روش راه هایی جهت ارتباط به وجود آورده است، با توجه به پیشرفت تکنولوژی دیجیتال و با فرصت هایی که بدست می آید ارتباطات جمعی دستخوش تحولات سریعی شده است.
در دنیایی که دستخوش تغییرات می باشد، کار و شیوه های ارتباطات

هم متغیر می گردد.
رسانه ها نمودی از تکنولوژی در دنیای مدرن هستند و هر روزه تکنولوژی با پیشرفت های خود به رسانه گسترش بیشتری می دهد .
پدیده های تکنولوژیکی عامل تسلط بر جریانات محیطی و تسهیل کننده فعل و انفعالات و فرایند هاست .
از فناوری اطلاعاتی عصر دیجیتال، رایانه، عصر ماهواره و الکترون

یک سخن گفته می‌شود. امروزه در بسیاری از کشورهای جهان اقتدار همه جانبه و حتی زندگی بدون رسانه‌های نوین و دیجیتال مختل است و قادر به ادامه حیات در زمینه‌های علمی، پژوهشی و بازرگانی مقدور نیست.
۳-۲) تشریح و بیان موضوع :
عرصه ارائه محصول گردشگری همچون رقابت سخت ورزشی در مدت زمان معین می باشد که در هر لحظه باید مناسب تاکتیک رقبا و حریف با تماشاگرانی که با چشمی تیز بین و دقیق نظاره گر محصول سازمان شما هستند می باشد . که باید با مدیریتی سیاستی را تدارک ببینید که در مدت کوتاهی بسته به نوع بازی حریف بتوان آنرا تغییر داد و بازیگرانی متناسب آن پست برگیرید که با هدف رسیدن به بهترین نتیجه باشند . در غیر این صورت بازی و ارائه محصول شما بدون تماشگر و مشتری خواهد ماند .
فنآوری های نوین صنعت گردشگری را وارد مرحله تازه ای کرده اند ،که با بهره گیری از کلیه امکانات کار خود را پیش می برد .

۳-۳) ضرورت انجام تحقیق :
دولت براساس چشم‌انداز بیست‌ساله، باید تا سال ۲۰۲۰ میلادی، ۲۰ میلیون گردشگر را به داخل کشور جذب کند و براساس آمارهای موجود در سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی، فاصله زیادی با عدد فوق مشاهده می شود . روند مدیریتی سالهای اخیر در حوزه گردشگری، کشور را به سمت و سویی هدایت کرده است که دقیقاً نمی‌توان جایگاهی را به عنوان توفیق در دستیابی به اهداف برنامه چهارم توسعه و یا چشم‌انداز بیست ساله تصور نمود .
باعنایت به قانون توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی کشور و با امعان نظریه اهمیت ویژه صنعت گردشگری در کسب درآمدهای غیرنفتی و ارتقاء سطح

تفاهم بین ملتها و تحکیم مبانی وحدت ملی در کشور و ارائه شناختی اصولی از جمهوری اسلامی ایران و دستاوردهای آن به جهانیان و نقش اساسی و مهم استراتژی در تحقق این اهداف
ضرورت استفاده از مدیریت استراتژیک

با نگاهی دقیق به مفهوم مدیریت استراتژیک می‌توان به ضرورت استفاده از آن پی برد. با توجه به تغییرات محیطی که در حال حاضر شتاب زیادی به خود گرفته است و پیچیده شدن تصمیمات سازمانی، لزوم بکارگیری برنامه‌ای جامع برای مواجهه با اینگونه مسائل بیشتر از گذشته ملموس می‌شود. این برنامه چیزی جز برنامه استراتژیک نیست. مازمانهای امروزی است. پایه های مدیریت استراتژیک بر اساس میزان درکی است که مدیران از شرکت‌های رقیب، بازارها، قیمت‌ها، عرضه‌کنندگان مواد اولیه، توزیع‌کنندگان، دولت‌ها، بستانکاران، سهامداران و مشتریانی که در سراسر دنیا وجود دارند قرار دارد و این عوامل تعیین‌کنندگان موفقیت تجاری در دنیای امروز است. پس یکی از مهمترین ابزارهایی که سازمان‌ها برای حصول موفقیت در آینده می‌توانند از آن بهره گیرند «مدیریت استراتژیک» خواهد بود.
در بیان اهمیت و ضرورت تحقیق می توان این سئوالات را مطرح نمود که چرا باید نوآوری در استراتژی ها بوجود آید ؟ و اینکه رسانه های نوین در توسعه استراتژی های برنامه ریزان در جامعه چه نقشی دارند ؟ و اینکه اصولا آیا مردم باید از چگونگی این استراتژی ها باید مطلع باشند یا خیر ؟
چگونه می توان استراتژی ها و برنامه های خلاق در گردشگری ایجاد نمود ؟
رسانه های نوین امروزی در زمینه پیشرفت موفقیت آمیز مسائل سازمانی و کارآمدی برنامه های آن چه سهمی دارند ؟
رسانه ها تا چه حد در زمینه فرهنگ گردشگر پذیری کار می کنند ؟ چه تخصص هایی دارند ؟ و آیا قادر به راهگشایی در این موارد هستند ؟

۴-۳) سابقه:
۵-۳) فرضیه های تحقیق :
فرضیه اصلی : بین توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران و رسانه های ارتباطی نوین خلأ معنی داری وجود دارد.
فرضیه فرعی۱: بین دانش صریح کارکنان و دانش صریح مورد نیاز آنان خلأ معنی داری وجود دارد.
فرضیه فرعی۲: بین دانش ضمنی کارکنان و دانش ضمنی

مورد نیاز آنان خلأ معنی داری وجود دارد.

۶-۳) اهداف اساسی از انجام تحقیق :
۱) تعیین جایگاه و نقش رسانه های نوین در توسعه استراتژی های نوآورانه در صنعت گردشگری ایران
۲) بررسی مدلی برای نهادینه نمودن فرهنگ گردشگر پذیری از طریق رسانه ها در کشور
۳) نقد و چالش برنامه های استراتژیک گردشگری کشور از طریق رسانه ها و نهادینه نمودن برنامه های استراتژیک خلاقانه متناسب با فرهنگ بومی درکشو

ر
۴) تعیین جایگاه ، نقش ، فوائد و عوارض منفی ناشی از حضور گردشگردر بین مردم و آگاه سازی و بطور کلی فرهنگ گرشگر پذیری در کشور

۷-۳) نتایج مورد انتظار پس از انجام این تحقیق :
انتظار می رود پس از انجام این تحقیق جایگاه و نقش رسانه های نوین در توسعه استراتژی های نوآورانه در صنعت گردشگری ایران تا حدودی معین شود و مسئولین و دست اندرکاران به لزوم توجه به برنامه ریزی های استراتژیک خلاقانه در این حوزه بپردازند و رسانه ها بتوانند با نگاه جامع و تخصص محور خود آن را در جامعه برای عموم نهادینه سازند تا این فرهنگ در جامعه شکل بگیرد و با توسعه فرهنگ گردشگر پذیری در کشور است که می توان به اهداف اساسی در سند چشم اندار و برنامه پنجم توسعه دست یافت .

۸-۳) در صورت کاربردی یودن طرح چه سازمانهای می توانند از نتایج بدست آمده استفاده کنند .

ردیف نام سازمان
نوع استفاده
۱ سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری تعیین جهت گیری در جهت مدیریت استراتژیک و مدیریت رسانه
۲ بنیاد مستضعفان و جانبازان تعیین جهت گیری مدیریت دانش
۳
۴ فعالین بخش خصوصی در عرصه گردشگری
پی بردن به نقش رسانه
۴) روش انجام پژوهش :
۱-۴) روش تحقیق :
توصیفی(غیر آزمایشی): متغیرها دستکاری نمیشوند و وضعیت موجود برای شناخت بیشتر بررسی میگردد.
پیمایشی: از مصاحبه و توضیع پرسشنامه استفاده خواهد شد.
مقطعی: توضیع پرسشنامه در یک نوبت انجام خواهد گرفت.

۲-۴) روشهای گردآوری اطلاعات :
اطلاعات در این تحقیق با استفاده از روش مطالعات کتابخانه ای، جستجوی اینترنتی، مصاحبه و پرسش نامه گردآوری خواهد شد.

۱-۲-۴)روش سنجش روایی ابزار:
روایی پرسشنامه مورد استفاده با عنایت به نظریه های موجود در متون مختلف مدیریت و همچنین نظر اساتید متخصص حوزه های مربوطه بخصوص اساتید محترم مشاور و راهنما مورد بررسی قرار گرفته و تاکید خواهد شد . به عبارت دیگر به منظور روایی از به اصطلاح روایی صورت استفاده شده است .

۳-۴) قلمرو تحقیق :
دوره زمانی: پاییز ۸۷
مکان: تهران

۴-۴) جامعه آماری : ( N )
اساتید ، متخصصین و دست اندرکاران فعال در حوزه برنامه ریزی و توسعه گردشگری ایران

۵-۴) نمونه آماری : ( n)

اساتید ، متخصصین و کارکنان فعال در حوزه برنامه ریزی و توسعه گردشگری ایران
(بعلت بزرگ نبودن جامعه آماری)

۶-۴) روش یا روشهای نمونه گیری :
طبقه بندی

۷-۴) روشهای مورد نظر برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه ها :
از روش های موجود در آمار توصیفی برای پردازش داده

۱۲
ماه
( پس از تصویب موضوع )

۶) تعریف واژه ها و اصطلاحات تخصصی طرح :
مدیریت استراتژیک : می توان مدیریت استراتژیک را بدین گونه توصیف کرد : روش منطقی ، عینی و سیستماتیک برای اتخاذ تصمیمات بزرگ در یک سازمان . در این مدیریت سعی می شود اطلاعات کمی و کیفی به گونه ای تنظیم گردند که بتوان تحت شرایط نامطمئن تصمیماتی اثر بخش اتخاذ نمود. ( فرد آر،۱۳۸۰،۲۸ )
استراتژی های نوآورانه: تسلط فرد بر مفاهیم مورد نیاز برای انجام یک وظیفه مشخص.
رسانه های نوین :
سازمانهای مجازی :
سازمان‌ مجازی‌ بسیاری‌ از فعالیتهای‌ خود را از منابع‌ خارجی‌ تامین‌ می‌کند و ساختاری‌ به‌وجود می‌آورد که‌ در آن‌ به‌ جای‌ انجام‌ وظایف‌ سنتی‌ در هر واحد داخلی، واحدهای‌ خارجی‌ عهده‌دار انجام‌ آن‌ وظایف‌ می‌شوند. (Frank ،۱۳۸۱)

فرهنگ گردشگر پذیری :

ظرفیت تحمل (Carrying capacity)
به موازات جذب توریست و در نهایت توسعه جهانگردی در یک مقصد جهانگردی قدر و اهمیت تأثیرات که ممکن است ابتدا مثبت یا منفی باشند تغییر خواهد کرد. هر مقصد جهانگردی دارای یک ظرفیت تحمل در جذب توریست است. یعنی سطح و فعالیت جهانگردی در جذب توریست که بدون ایجاد تغییرات جدی و قطعی در مقصد جهانگردی بتواند در درازمدت دوام بیاورد. هرگاه ظرفیت تحمل افزایش یابد، مقصد جهانگردی متوجه خواهد شد که آثار منفی به سرعت افزایش می‌یابند، در حالیکه آثار مثبت رو به کاهش می‌روند. (کوپر و دیگران، ۱۶۴ : ۱۳۸۰)

۷) سازمانهایی که در انجام پژوهش همکاری می

کنند .

ردیف
نام سازمان نوع و میزان همکاری
۱
۲

۸) زمانبندی پروژه :

نمودار گانت (زمانبندی پروژه )

زمان مورد نیاز
مراحل تحقیق ماه
۱و۲ ماه ۳و۴ ماه ۵و۶ ماه
۷و۸ ماه ۹و۱۰ ماه ۱۱و۱۲
بررسی پیشینه وتهیه مرور ادبیات X
طراحی پرسشنامه و تایید روایی آن X
مصاحبه،توزیع و جمع آوری پرسشنامه X
تنظیم و تلخیص داده ها X
تحلیل داده ها و اطلاعات،جمع بندی و تدوین گزارش تحقیق X
اظهارنظر اساتید راهنما ، مشاور و داور درباره پایان نامه و آمادگی برای دفاع X

۹ – فهرست منابع و ماخذ :
۱ ایجاد سازمان یادگیرنده(مایکل مارکوارت) ترجمه محمدرضا زالی؛۱۳۸۵
۲ مدیریت دانش(گیلبرت پروست،استفان روب،کای رومهاردت) ترجمه علی حسینی خواه؛۱۳۸۵
۳ فرد آر.دیوید ، مدیریت استراتژیک ، ترجمه دکتر علی پارسائیان و دکتر سید محمد اعرابی ، چاپ دوم ، دفتر پژوهشهای فرهنگی ، تهران ،۱۳۸۰
۴ بونی فیس،پریسلا(۱۳۸۰)مدیریت گردشگری فرهنگی،ترجمه دکتر محمود عبدالله زاده،تهران.دفتر پژوهش های فرهنگی.
۵ گوهریان،محمد ابراهیم و کتابچی، محمد مهدی، گردشگری بین‌المللی، ۱۳۸۴، انتشارات امیر کبیر
۶ حیبی باغی، محسن (۱۳۷۷)؛ مطالعه آثار بهبود سیستم اطلاعات جهانگردی بر میزان جذب توریست، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، تهران، دانشگاه تهران.
۷ راجرداس، ویل (۱۳۷۹)؛ مدیریت جهانگردی، مترجمان محمد اعرابی و داوود یزدی، چاپ دوم، تهران، دفتر پژوهش‌های فرهنگی.
۸ لی، جان (۱۳۷۸)؛ گردشگری و توسعه در جهان سوم، مترجمان: عبدالرضا رکن‌الدین افتخاری و معصومه‌السادات صالحی امین، چاپ اول، تهران، شرکت چاپ و نشر بازرگانی.
۹ وای گی، چاک (۱۳۷۷)؛ جهانگردی در چشم‌اندازی جامع، مترجمان: علی پارسائیان و محمد اعرابی، چاپ اول، تهران، دفتر پژوهشهای فرهنگی.
۱۰ سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بخش اطلاعات و آمار و امور بین الملل
۱۱ خاکساری، علی، شناخت صنعت جهانگر

دی، ۱۳۷۷، موسسه آموزش، مطالعات و مشاوره سیاحتی
۱۲ ضرغام، حمید (۱۳۷۵)؛ مدل برنامه‌ریزی استراتژیک جهانگردی ایران، رساله دکتری، دانشگاه تهران.
۱۳ عسگری، علی (۱۳۷۹)؛ سازماندهی و م

دیریت بخش جهانگردی ایران، رساله دکتری، تهران، دانشگاه تهران.
۱۴ الوانی، مهدی و همکاران (۱۳۷۳)؛ اصول و مبانی جهانگردی، چاپ اول، تهران، انتشارات معاونت اقتصادی و برنامه‌ریزی بنیاد مستضعفان و جانبازان .
۱۵ رابینز ، کویین ، وبستر ،فرانک «« عصر فرهنگ فناورانه : از جامعه اطلاعاتی تا زندگی مجازی›› ترجمه مهدی داودی، چاپ اول ، تهران ، نشر توسعه ، ۱۳۸۵
۱۶ هنسون ، جریس ، اومانارولا ، «« تکنولوژی های جدید ارتباطی در کشور های در حال توسعه ›› ترجمه داوود حیدری ، چاپ دوم ، تهران ،انتشارات مرکز تحقیقات و مطالعات رسانه ها ، ۱۳۷۹
۱۷ الوانی ، سید مهدی ،حسن دانایی فرد، «« گفتارهایی در فلسفه تئوری سازمانهای دولتی ›› تهران ، انتشارات صفار ، اشراقی ، ۱۳۸۰
۱۸ لیتل جان ،استیفن ، «« نظریه های ارتباطات ›› ترجمه سید مرتضی نور بخش ، سید اکبر حسینی ، چاپ اول ، تهران ، انتشارات جنگل ، ۱۳۸۴

۱۹ ایکاف ،راسل ، «« طرحی برای سازمانهای قرن بیست ویکم ›› ، مترجمان تقی ناصر شریفی ، اسماعیل مردانی گیوی ، سیاوش مریدی. ، تهران ، سازمان مدیریت صنعتی ، ۱۳۸۲
۲۰ هچ ، مری جوی، «« تئوری سازمان : مدرن ،نمادین و تفسیری پست مدرن »» ترجمه حسن دانایی فرد ، جلد اول ، چاپ اول ، انتشارات افکار، ۱۳۸۵صفحات۲۹۷تا۳۰۰
۲۱ کروبی، مهدی (۱۳۸۱)، نقش ارتباطات انسانی (میان فردی) در توسعه صنعت جهانگردی ایران، رساله دکتری، تهران: دانشگاه آزاد اسلامی.
۲۲ لی، جان (۱۳۷۸) گردشگری و توسعه در جهان سوم، ترجمه عبدالرضا رکن‌الدین افتخاری و معصومه السادات صالحی امین، تهران: شرکت چاپ و نشر بازرگانی
۲۳ کاظمی ، مهدی (۱۳۸۵) ، مدیریت گردشگری ، تهران ، چاپ اول ،انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت )

۱ tourism management journal.
۲. W.T.O (1996) compendium of tourism statistic.
۳. world tourism organization (1997) ,tourism 2020 vision , a new forcast from the world tourism organization .
۴. Tourism and hospitality marketing: fantasy, feeling and fun, Williams Alistair, International Journal of Contemporary Hospitality Management .
۵. Organizing customers: Japanese travel gencies marketing on the Internet, Zhang Zhongmin, European Journal of Marketing

.
۶ Airey , D. (1984) tourism administration in the USA , tourism management
۷. Clay Dibrell.c , Miller Thomas R.(2002) , Organization design : the continuing influence of informatio) . the impact of information technology on organizational flexibility . Information systems department Leonard N.Stern school of business, New york University , New York
۹. Edgell`Sr, Delmatero Allen.M,Smith.G,Swanson.j, (2008 ) ,Tourism Policy and Planing yesterday, today and tomorrow ,Butterworth – Heinemann is an imprint of Elsevier
۱۰. Weaver.D,Lawton.L,(2006), tourism management, third edition , by johan wiley & sons astralia,Ltd
۱۱. The strategy for tourism in England`s Northwest 2003-2010 , (2007) revised , the northwest regional development agency
۱۲. Okaka.Wilson, (2007) ,The Role of media communications in developing tourism policy and cross-cultural communication for pease , Security for sustainable tourism Industry in Africa , Kyambogo University Kampala (Uganda) , paper presented at the 4 th international institute of peace through tourism African conference on peace through tourism at educators forum , Uganda
۱۳. OECD , (2003) , Conference on Innovation and Growth in tourism , Lugano , Switzerland , 18-19 September 2003
۱۴. Reinholde.K, Diara.A,The role of tourism in development planning , Department of business management ,LLU
۱۵. Fokiali.P,Xanthakou.Y, Tatlidil.R, Tatlidil.E, Kaila.M, tourism and sustainable development strategies in Rhodes the awareness of the local societies,
۱۶. Mckercher.B, (2003) , sustainable tourism development – guidingprinciples for planning and management , presentation to the national

seminaron sustainable tourism development , Bishkek, Kyrgystan,November 9-5 ,2003
۱۷. Jenkins.L , Tousun.C , (1998) ,The evolution of tourism planning in third-world countries:A critique , the Scottish hotel school, university of stathclyde
۱۸. Goodwin.H,Robson.S,tourism and local economic development, international center of responsible tourism department of eart and enviro

nment science , university of Greenwich
۱۹. The Strategy for tourism in England’s Northwest 2003-2010 ` Developing the Visitor Economy

۱۰– نظریه شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده :

تاریخ : امضاء دانشجو :

چکیده :
پدیده های تکنولوژیکی عامل تسلط بر جریانات محیطی و تسهیل کننده فعل و انفعالات و فرایند هاست . تمرکز بر این فرایند اطلاعات مناسبی را به مدیران می دهد تا در مواجه با وظایف و مشاغل نامطمئن بهتر تصمیم بگیرند . اطلاعات به مدیران دیدگاهی می دهد تا با تکنولوژی جدید ، سازمان را به صورت مدرن تغییر دهند .آنچه در درجه نخست امکان بهره گیری شایسته از تکنولوژی را در جنبه های گوناگون به مدیریت می دهد، وسازمانها را قوی تر و پایه های قدرت آنها را استوارتر بر می گرداند ، ساختار است . اصلاحات ساختاری زمینه حل موفقیت آمیز مسائل سازمانی را فراهم می کند . استراتژی مناسب و رشد دهنده ، منبع و منشاء پیشرفت تکنولوژیکی سازمان و جامعه است و تکنولوژی بدون زمینه ساختاری به خودی خود نشانه قدرتمندی و کارآمدی سازمان محسوب نمی شود . زیرا این ساختار هدفمند است که به تکنولوژی رونق

می دهد .
کارکنان و متخصصین در سازمانهای گردشگری جهت حفظ انعطاف سازمانی و ایجاد نوآوری و خلاقیت که میدان توسعه را هموار می سازد باید دارای تخصص های چند جانبه ، توجه به ظرافت ها و ابعاد گوناگون قضایای مختلف بخصوص در زمینه های مرتبط ، نگاه نافذ و عمیق ، بینش وسیع ، نگاه چند بعدی ، طبع بلند و ذهنی پویا بوده و فرانگری به موضوعات را سرلوحه برنامه ها و کارهای خود قرار دهند .
عرصه ارائه محصول گردشگری همچون رقابت سخت ورزشی در مدت زمان معین می باشد که در هر لحظه باید مناسب تاکتیک رقبا و حریف با تماشاگرانی که با چشمی تیز بین و دقیق نظاره گر محصول سازمان شما هستند می باشد . که باید با مدیریتی سیاستی را تدارک ببینید که در مدت کوتاهی بسته به نوع بازی حریف بتوان آنرا تغییر داد و بازیگرانی متناسب آن پست برگیرید که با هدف رسیدن به بهترین نتیجه باشند . در غیر این صورت بازی و ارائه محصول شما بدون تماشگر و مشتری خواهد ماند .

مقدمه
فنآوری های نوین صنعت گردشگری را وارد مرحله تازه ای کرده اند و به نوعی سازمانهای گردشگری را پیچیده کرده اند .تغییرات‌ گسترده‌ و پیشرفتهای‌ به‌دست‌ آمده‌ در عرصه‌ تکنولوژی‌ اطلاعاتی‌ چنددهه‌ گذشته، ضرورت‌ تجدید نظر در مسائل‌ مختلف‌ ازجمله‌ استراتژهای‌ سازمانی‌ را اجتناب‌ناپذیر کرده‌ است. به‌ کارگیری‌ تکنولوژی‌ اطلاعاتی‌ نظیر اینترنت، پست‌ الکترونیک‌ و همچنین‌ فراگیر شدن‌ استفاده‌ از کامپیوتر و شبکه‌های‌ کامپیوتری‌ و ارتباطات‌ کلامی‌ و تصویری‌ مستقیم‌ بدون‌ درنظر گرفتن‌ فاصله‌ها، باعث‌ شده‌ تا شکلهای‌ سازمانی‌ جدید پا به‌ عرصه‌ وجود بگذارد که‌ ماهیتی‌ کاملاً‌ متفاوت‌ با سازمانهای‌ سنتی، بزرگ‌ و دیوانسالاری‌ دارند.
فناوری اطلاعات موجب ساختاردهی مجدد در سطوح شرکت و ملی شده است .امروزه اهمیت فناوری اطلاعات (IT) به منظور افزایش سرعت و دقت فعالیتهای مختلف اجتماعی و اقتصادی و در نتیجه بالا بردن بهره وری آنها به روشنی مشخص شده است؛ خصوصاً سازمانهایی که بخشهای مختلف آن در مناطق جغرافیایی پراکنده و دور از یکدیگر قرار گرفته¬اند ،

بسیاری از مشکلات خود را از طریق این فناوری رفع میکنند. آنچه که بدیهی است فناوری اطلاعات به منزله یک ابزار جدید برای فعالیت در جهان کنونی محسوب میشود که عدم استفاده از آن انزوای کشور و در نهایت حذف شدن از جامعه جهانی را به دنبال خواهد داشت. تجارب گوناگون سازمانهای مختلف در سطح دنیا نشان میدهد که فناوری اطلاعات به راحتی بسیاری از مشکلات سیستمهای اطلاعات محور را رفع میکند. این پدیده قابلیت های زیادی در رفع مشکلات و پیشبرد اهداف سازمانها دارد .

گفته پیتر دراکر (۲۰۰۲): ‹‹ تکنولوژی اطلاعات در تکنولوژی اطلاعات در عصر فراصنعتی فاصله ها را از میان برد و جغرافیا را به تاریخ تبدیل نمود . ; » بخوبی نشان دهنده وضعیت سازمانهای جهان معاصر بخصوص سازمانهای رسانه ای است .
استراتژی های آینده رسانه ها برای کشور ها بسیار مهم است . بنابراین آنها با تمام توان تلاش می نمایند تا رسانه هایی قوی، مقتدر ،با تکنولوژی های روز و دارای ساختاری مناسب با هدف در سطح محلی ، منطقه ای یا ملی و بین المللی داشته باشند .

بیان مساله
رسانه ها نمودی از تکنولوژی و فنآوری در دنیای مدرن هستند و هر روزه تکنولوژی با پیشرفت های خود به رسانه گسترش بیشتری می دهد .
پدیده های تکنولوژیکی عامل تسلط بر جریانات محیطی و تسهیل کننده فعل و انفعالات و فرایند هاست .آنچه در درجه نخست امکان بهره گیری شایسته از تکنولوژی را در جنبه های گوناگون به مدیریت می دهد و، سازمانها را قوی تر و پایه های قدرت آنها را استوارتر بر می گرداند ، ساختار است .ساختار سازمانی هماهنگ با هدف‌های رسانه، موفقیت آن را در تمامی زمینه ها تضمین خواهد نمود .
با توجه به اهمیت و نقش صدا و سیما در ایران ، یکی از عناصر مهم توجه به ساختار آن می باشد که پس از انقلاب اسلامی به دلایل مختلف از پویایی کمتری نسبت به نقش آن برخودار بوده است .
در برهه کنونی که یک عامل بسیار مهم و تاثیر گذار دیگر نیز در عرصه جهانی ظهور پیدا کرده و سلطه و تاثیر خود را بر تمامی سازمانها از جمله صدا و سیما نشان داده است . این سئوال مطرح می شود که این فنآوری نوین چه تاثیری در ساختار صدا و سیما دارد ؟ و آیا ساختار صدا و سیما قابلیت انطباق با توسعه فنآوری های اطلاعاتی و ارتباطی جدیدرا دارد؟ تا چه میزان با ورود فنآوری نوین اطلاعاتی و ارتباطی ارزش ها نیز توسط مدیران خلق و تعریف می شوند ؟ آیا فنآوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی توانایی شالوده شکنی سازمانی در صدا و سیما را دارند ؟ و می توانند سازمان و کارکنان آنرا به شکل خلاق ، پویا و نوآور در آورند .

آیا ساختار های جدید سازمانی در روند توسعه فنآوری های اطلاعاتی و ارتباطی کارکرد های صدا و سیما را تغییر خواهند داد در این صورت این کارکرد های جدید برای جامعه ما چه خواهد بود .
در ساختار سازمانی صدا و سیما شاخص هایی برای آزمون انطباق از حیث عدم پویایی لازم یا مناسب نبودن ساختار سازمانی با فنآوری های جدید آیا وجود دارد ؟
تغییرات حاصله از فنآور های نوین اطلاعاتی و ارتباطی در صدا و سیما چه تفاوتی با تغییرات بوجود آمده در سایر سازمانها خواهد داشت ؟
آیا بین میزان تولید محصولات رسانه ملی با ساختار سازمانی پویا رابطه ای وجود دارد ؟
آیا این ساختار سازمانی پویا تغییر در نگرش مدیران صدا و سیما ر

ا بدنبال خواهد داشت ؟
ییشتر از شکل سخت افزاری در این حوزه نیاز به یک تحول و انسجام نرم افزاری در قسمت های اداری و فکری و بینشی در حوزه توسعه انسانی هستیم . تغییر در نگرش افراد دگرگونی را در سازمانها را بدنبال خواهد داشت . بنابراین در این تحقیق در صدد طراحی و تبیین مدلی برای پویا سازی ساختار صدا و سیما بر حسب توسعه فنآوری اطلاعات و ارتباطات هستیم .

اهمیت و ضرورت تحقیق
در بیان اهمیت و ضرورت تحقیق می توان این سئوالات را مطرح نمود که چرا باید نوآوری در استراتژی ها بوجود آید ؟ و اینکه رسانه های نوین در توسعه استراتژی های برنامه ریزان در جامعه چه نقشی دارند ؟ و اینکه اصولا آیا مردم باید از چگونگی این استراتژی ها باید مطلع باشند یا خیر ؟
چگونه می توان استراتژی ها و برنامه های خلاق در گردشگری ایجاد نمود ؟
رسانه های نوین امروزی در زمینه پیشرفت موفقیت آمیز مسائل سازمانی و کارآمدی برنامه های آن چه سهمی دارند ؟
رسانه ها تا چه حد در زمینه فرهنگ گردشگر پذیری کار می کنند ؟ چه تخصص هایی دارند ؟ و آیا قادر به راهگشایی در این موارد هستند ؟
اصلاحات ساختاری زمینه حل موفقیت آمیز مسائل سازمانی را فراهم می کند . ساختار مناسب و رشد دهنده ، منبع و منشاء پیشرفت تکنولوژیکی سازمان و جامعه است و تکنولوژی بدون زمینه ساختاری به خودی خود نشانه قدرتمندی و کارآمدی سازمان محسوب نمی شود . زیرا این ساختار هدفمند است که به فنآوری رونق می دهد .
در اثر فن آوری های جدید سازمانها و نهادها و روابط بین آنه

ا از اسـاس دگرگون خواهد شد . سازمانهای مجازی به صورت عادی درخواهد آمد.
فنآوری اطلاعات موجب ساختار دهی مجدد در سطوح شرکتها و فراتر از آن در سطح ملی و بین المللی شده است . شرکتها در حال ساختار دهی مجدد و کوچک سازی و مکان یابی برای بهترین استفاده از منابع جهانی و نیز مهندسی مجدد فرایند های کاری جهت تحت کنترل در آوردن فنآوری های جدید هستند . کشورها به دنبال بازسازی خودشان ب

ه منظور پاسخگویی به رقابت جدید هستند .
به نظر می رسد صدا و سیما در بازتعریف خود و کارکرد های آن در جامعه امروز جا مانده است . و در آن اهداف آرمانی (mission ) ،شاخص و ملاکهای قوی برای سنجش توسعه کمتر به چشم می خورد .
عدم احساس رقابت در پهنه داخلی ، تامین منابع مالی دولتی ، ضعف نظارت تخصصی از لحاظ تولیدات کیفی ،ساختار عریض و طویل ، محافظه کاری در بسیاری از موارد ، حفظ وضع موجود ، قانع بودن به ساختار فعلی ، عدم تعامل مناسب از لحاظ ساختاری و محتوایی با سایر رسانه های کشور ، ضعف شاخص ها و معیار های اندازه گیری مناسب از حیث توسعه رسانه، محملی برای جناح بندی های سیاسی و پذیرش سفارشات گوناگون ، نگاه به سازمان به عنوان محلی برای اشتغال افراد نه تخصص و حرفه گرایی ، از جمله عواملی است که صدا و سیما را از صحنه رقابت واقعی رسانه ای بدور ساخته است .
ایجاد انعطاف در ساختار سازمانی رسانه ملی جهت بهره برداری از فنآوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی یک برنامه مقطعی نیست ، بلکه یک فرایند مستمر و برنامه دار خواهد بود تا بتواند ابزار آلات فیزیکی و منابع انسانی را بصورت پویایی به خدمت در آورد .
سازمان رسانه ای دارای حساسیت ها و ظرافت هایی است که موفقیت در آن به مراتب دشوار تر از سایر مشاغل می باشد .
لذا کارکنان و متخصصین در این عرصه جهت حفظ پویایی سازمانی علاوه بر وجود ساختار مناسب که میدان توسعه را هموار می سازد باید دارای تخصص های چند جانبه ، توجه به ظرافت ها و ابعاد گوناگون قضایای مختلف بخصوص در زمینه های مرتبط ، نگاه نافذ و عمیق ، بینش وسیع ، نگاه چند بعدی ، طبع بلند و ذهنی خلاق و پویا بوده و فرانگری به موضوعات را سرلوحه برنامه ها و کارهای خود قرار دهند .
مسلما وجود چنین کارکنانی که مجهز به اطلاعات ، آگاهی ، بینش و دانش فنآوری و اطلاعات و ارتباطات نیز شده اند و درهر زمان امکان بروز فکر تازه ای برای ارائه به عموم را دارند نیاز به ساختار بسیار منعطف دارد که در آن سیستم دروازه بانی و کنترل و برنامه ریزی و هدایت و ارزیابی و دوباره نو کردن در اختیار خود فرد است و تابع چرخه اطلاع رسانی و عرضه خدمات به شکل بازرگانی نیست و بدون کمترین فاصله ای و یا هیچ فاصله ای محصول رسانه ای در اختیار مخاطب و شهروندان قرار می گیرد و تاثیر گذاری خود را بر اساس مولفه های لازم دارا است .
پس در چنین فضایی که تصور آن برای تمامی م

دیران سازمان رسانه ای ضروری است . هر گونه اخلال در فرایند نوآوری و بهره گیری از فنآوری های جدید به مرگ ایده و افول تدریجی سازمان می انجامد که در چنین فضایی نه تنها انعطاف و پویایی نخواهد بود بلکه سازمان تحرک خود را از دست د

اده و قدرت رقابت ندارد و زمان از دست رفته نیز در این حوزه قابل برگشت نیست .
لذا نمی توان در چنین محیط بسیار متغیر و ظاهرا آرام که سازمان رسانه ها در آن فعالیت می کنند . از ساختار ، شرایط ، نیرو ها و امکانات و تاکتیک های یکسانی بهره برداری نمود .
عرصه ارائه محصول گردشگری همچون رقابت سخت ورزشی در مدت زمان معین می باشد که در هر لحظه باید مناسب تاکتیک رقبا و حریف با تماشاگرانی که با چشمی تیز بین و دقیق نظاره گر محصول سازمان شما هستند می باشد . که باید با مدیریتی سیاستی را تدارک ببینید که در مدت کوتاهی بسته به نوع بازی حریف بتوان آنرا تغییر داد و بازیگرانی متناسب آن پست برگیرید که با هدف رسیدن به بهترین نتیجه باشند . در غیر این صورت بازی و ارائه محصول شما بدون تماشگر و مشتری خواهد ماند .
هم اکنون صدا و سیما در ایران از جایگاه یک سازمان فراتر رفته و به شکل یک ابر سازمان در آمده است ،که کیفیت بخشی در هر کدام از قسمت های آن باعث ارائه خدمتی چند جانبه به طیف عظیمی از مردم می شود . بنابراین از حیث گستره نفوذ و فراگیری آن قوی ترین سازمان اقناع عمومی کشور می تواند باشد . که در صورت تحول و پیشرفت رو به جلوی آن انتفاع عمومی و میلیونی را در پی خواهد داشت . لذا لزوم توجه به پژوهش های کاربردی در این بخش هم افزایی شدیدی در زیر بخش های سازمان ایجاد نموده و باعث الگو برداری و تحولات چشم گیری در عرصه رسانه ای کشور خواهد شد .
مدیر رسانه باید به گونه ای از این ابداعات تکنولوژیک بهره برداری نماید که تکنولوژی در اختیار او باشد نه آنکه او و سازمان در اختیار تکنولوژی قرار گیرد و الزامات تکنولوژیک منطق منافع و مصالح انسانها و جامعه را مخدوش سازند . به موازات تغییرات تکنولوژی ، باید تناقضات در سیستم های ارزشی به منظور اتخاذ تصمیمات حل شود . ( الوانی

،دانایی فرد،۱۳۸۰)
بنابراین در موقعیت کنونی صدا و سیما ، با فنآوری جدید اطلاعاتی و ارتباطی چالش ها و فرصت های فراوانی را در کلیه بخش های سازمانی به خصوص در حوزه ساختار خواهد داشت . و باید بتواند با برنامه ریزی اصولی و درست این چالش ها را ب

ه فرصت تبدیل نماید . یکی از این برنامه ها توجه به پژو هش های کاربردی می باشد تا از تمام جوانب سازمان را بصورت علمی و بدور از حاشیه ها تجزیه و تحلیل نموده . و راه حل های درست و کاربردی را نیز ارائه نماید .

اهدف تحقیق :
هدف اصلی
طراحی و تبیین نقش رسانه های نوین در توسعه استراتژی های نوآورانه گردشگری در ایران
اهدف فرعی :
۱ تعیین مشکلات و نارسایی های استراتژی ها ی موجود در سازمان گردشگری
۲ تعیین شکاف وچالش های موجود بین عوامل موثر توسعه استراتژی های نوآورانه در دستیابی به وضع مطلوب
۳ ترسیم وضع مطلوب و تبیین عوامل موفقیت سازمان در دستیابی به وضع مطلوب
۴ ارائه الگو و مدلی برای ایجاد رابطه و تعامل بین فناوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطی (رسانه ای)، استراتژی های نوآورانه گردشگری ، با استفاده از الگوهای نظری موجود در حوزه مدیریت و ارتباطات
۵ ارائه راه حل های کاربردی و مناسب به منظور ساختارشکنی ،اصلاح و پویا سازی استراتژی ها و ارتباط با رسانه ها ضمن توجه چالش های ایجاد شده در عرصه فنآوری رسانه ای
مجموعه این عوامل گامی رو به جلو در جهت توسعه کیفی استراتژی های نوآورانه در صنعت گردشگری در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله خواهد بود .

روش تحقیق :
ابتدا بصورت اسنادی ادبیات تحقیق شکل گرفته عوامل و متغیر های مربوط با یک مطالعه توصیفی بررسی و جمع بندی می شوند ، سپس فرضیه های مطرح شده آزمون می شوند و بر اساس نتایج حاصل از آنها مدل مناسب و مطلوب طراحی و نتایج آن آزمون می شود .
در این تحقیق ازروشهای کمی و کیفی بصورت ترکیبی استفاده می نماید ،از طریق پیمایش و پیش بینی رخدادهای آینده به طریق دلفی و جمع آوری و قضاوت گروهی متخصصان و کارشناسان که از مصاحبه و پرسشنامه استفاده می شود و روشهای آینده پژوهی ( با رویکرد تفسیری و استعاری بر مبنای تحلیل روند گذشته و بررسی وضعیت مو

جود )به نتیجه گیری و ارائه راهکار و مدل آینده نی پرسش نامه های این تحقیق برگزیده شده است، (که در آن گزینه هایی را به صورت اولویت بندی شده بر اساس شاخص هایی که از ادبیات تحقیق به دست می آید، نشان
می دهد ) .
قابلیت اعتماد این روش بالاست و به طور گسترده ای در تحقیقات سازمانی در زمینه های گوناگون به کار گرفته شده است.این رابطه معیاری برای اندازه¬گیری میزان نزدیکی یک گزینه به ایده¬ال و میزان دوری از ضد ایده¬ال است .

جامعه آماری :
برای انتخاب متخصصین رسانه ای ، اساتید رشته ارتباطات و مدیریت ، از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده می شود سپس توزیع پرسشنامه و یامصاحبه با آنان جهت دریافت نظرات و دیدگاههایشان در خصوص ساختار سازمانی مطلوب و پویای صدا و سیما در حال و آینده بهره گرفته می شود .

بیان گزاره های تحقیق
سئوالات و فرضیات
سئوال اصلی (Core question ):
آیا توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران با توجه به توسعه سریع فنآوری اطلاعات و ارتباطات ( رسانه های نوین ) پویایی و انطباق لازم را دارد یا خیر ؟
سئوالات فرعی :

۱ آیا توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران فقط از طریق قابلیت ارتباطی و هوشمندی اطلاعاتی و ارتباطی ناشی می شود ؟
۲ آیا قابلیت دسترسی به اهداف در سران مبتنی است ؟
۳ چرا باید توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران صورت پذیرد ؟
۴ چگونه می توان به توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران با استفاده از رسانه های نوین پرداخت ؟
۵ چه کسی باید این تغییر را ایجاد نماید ؟
۶ چه زمانی توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران باید انجام پذیرد ؟
۷ چه عناصری در شکل گیری مدل توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران و رسانه های نوین دخالت دارند ؟
۸ ساختار سازمانی سازمان های گردشگری تا چه حدی باعث توسعه این فنآوری و یا دفع آن شده است ؟
فرضیه اصلی :
بین توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران و نقش رسانه های نوین رابطه معنی داری وجود دارد .
فرضیه های فرعی :
۱ بین رسمیت موجود در صدا و سیما و توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران رابطه معنی داری وجود دارد .
۲ بین پیچیدگی موجود در صدا و سیما و توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران رابطه معنی داری وجود دارد .
۳ بین تمرکز موجود در صدا و سیما و پویایی ساختار سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد .
۴ بین تخصصی بودن موجود در رسانه های نوین و توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران رابطه معنی داری وجود دارد .
۵ بین میزان استاندارد بودن موجود در رسانه های نوین و توسعه استراتژی های خلاقانه در گردشگری ایران رابطه معنی داری وجود دارد .
۶ بین سلسله مراتب اختیار موجود

در صدا و سیما و پویایی ساختار سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد .
۷ بین حرفه ای بودن موجود در رسانه های نوین و توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران رابطه معنی داری وجود دارد .
۸ بین نسبت پرسنلی موجود در صدا و سیما و پویایی ساختار سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد .
۹ بین شناسایی اهداف موجود در صدا و سیما و پویایی ساختار سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد .

۱۰ بین در راستای هدف بودن استراتژی های موجود در صدا و سیما و پویایی ساختار سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد .
۱۱ بین وضعیت فنآوری اطلاعات و ارتباطات موجود در رسانه های نوین و توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران رابطه معنی داری وجود دارد .
۱۲ بین اثر گذاری محیطی در صدا و سیما و پویایی ساختار سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد .
۱۳ بین میزان اثر پذیری محیطی رسانه های نوین و توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران رابطه معنی داری وجود دارد
۱۴ بین فرهنگ موجود در سازمان گردشگری و توسعه استراتژی های نوآورانه در گردشگری ایران رابطه معنی داری وجود دارد .
صورت بندی فرضیه های فرعی بر اساس نگرش سیستمی ریچارد هال که ابعاد سازمانی را در دو گروه ساختاری و زمینه ای تقسیم نموده است انجام گرفته است .
ابعاد ساختاری بیانگر ویژگیهایی درونی یک سازمان هستند . آنها مبنایی را بدست می دهند که می توان بدان وسیله سازمانها را اندازه گیری و با هم مقایسه کرد .

مبانی نظری تحقیق :
مبانی نظری تحقیق بر مبنای نوعی پست مدرنیسم ،تئوری وضع واقعیت (ساخت اجتماعی فنآوری ) مبتنی است .
سعی بر آنست ساختار و ادبیات جدیدی از مدیریت و رسانه ها و استراتژی ها و اهداف رسانه ها در جهان یافت و با توجه به موقعیت و شرایط ویژه استراتژی در صدد انطباق آن با وضع موجود در صنعت گردشگری بر آمد . وبا استفاده از ادبیات تحقیق در مورد مدل ساختار سازمان ها (با تاکید بر سازمان های رسانه ای و نوعی نگاه به آینده)، مدل استراتژیک متناسب را ارائه می دهیم. این فرآیند را بدین گونه می توان نمایش داد.

محیط خارجی سازمان

اسکات ، مورتون ،۱۹۹۴
در این چارچوب بین IT ( رسانه ها ) فرهنگ و ساختار سازمانی ، افراد و نقش ها و فرایند های کسب و کار تعامل فی مابین وجود دارد و اساس کار تحقیق خواهد بود .
تعیین رابطه بین ساختار سازمانی و تکنولوژی مورد استفاده به مطالعات دانشمندان مکتب اقتضایی مدیریت بر می گردد اندیشمندانی چون وودوارد ، چارلز پرو ، جیمز تامپسون ، و ; این دانشمندان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که تکنولوژی اثر مستقیم بر ساختار سازمانی دارد . به عنوان مثال وودوارد در اوایل ۱۹۶۰ نتیجه گرفت که فنآوری الزاماتی را بر ساختار تحمیل می کند .(۱۹۹۶، woodward ) بالطبع ITنیز چون سایر تکنولوژی ها و حتی فراتر از آنها به عوامل مختلف سازمانی موثر است . (خانلری ،۱۳۸۳)

مدل مفهومی تحقیق
برای سهیل در بیان روابط ، مناسبات و چگونگی ارتباط بین عوامل ، متغیر ها و شاخص های بررسی شده در تحقیق نمایی از عناصر تحت عنوان مدل مفهومی ارائه شده است .

محیط مجازی

بهینه سازی اطلاعات برجسته سازی

یکپارچه سازی اطلاعات نهادینه کردن برنامه ها
تسهیل کننده فعل وانفعالات
توزیع قدرت به سطوح پایین آگاه سازی عمومی

نشر نوآوری

پردازش اطلاعات پیش زمینه سازی

در این مدل فنآوری اطلاعات و ارتباطات پدیده نو ظهوری است که از تکنولوژی های نوین مشتق شده است و دارای نقش هایی در سازمان می باشد که بر فنآوری و خود این نقش ها بر ابعاد ساختاری سازمان تاثیر می گذارد ، که مجموعه ای عوامل تاثیر گذار در پویایی ساختار صدا و سیما می باشند .

جامعه میزبان فنآوری رسانه ای برنامه های گردشگری

توسعه گردشگری

فنآوری

تقاضای مخاطب محصول رسانه ای فنآوری ساختار سازمانی فنآوری

فنآوری

تقاضای مخاطب به محصول رسانه ای با بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات (۳)

بررسی اجمالی نظریه های ارتباطات ، رسانه و انطباق

آن با صدا و سیما (توسعه بخش ، مشارکت دمکراتیک ، و نظریه های رسانه ها و جامعه 😉 ، تئوری وضع واقعیت ، هنجاری و cultivation ، نگاه به سازمان از دیدگاه (Post modernist ) ، سنخ شناسی انواع رسانه ، ابعاد ساختار سازمانی رسانه ، تاثیر ابعاد فنآوری فنآوری اطلاعاتی و ارتباطی بر رسانه ، پیش بینی تحولات آینده در این حوزه و ارائه چشم انداز مطلوب ، بررسی صدا و سیما در سند چشم انداز و برنامه چهارم و پنجم توسعه ، مقایسه اهداف استراتژیک و ساختار رسانه های برتر دنیا (CNN ، BBC، foxnews ، الجزیره و ..) با اهداف مستتر در سند چشم انداز و امکان تطابق یا باز تعریف بیانیه ماموریت رسانه ملی ، رابطه کارکرد و ساختار در سیستم های طبیعی و مصنوعی ، مشکلات وچالش های تکنولوژی نوین برای ساختارر

سانه های نوین (اضافه باراطلاعاتی ، شکاف آگاهی ، قدرت و کنترل رسانه ها ، تخصص های متنوع در حوزه IT ، همه جایی شدن و تجزیه مخاطبان ، بروز سازمانهای مجازی و انواع و مشکلات و معایب و چالش های آن(MODULA ORGANIZATION)،(NETWORK ORGANIZATION) ،(BARRIER FREE) ، تخصص های چندگانه کارکنان سازمانی ، بازتعریف فعالیت سازمانی صدا و سیما با توجه به توسعه فنآوری جدید ، تشکیلات سازمان رسانه‌ای، سازمانهای کنونی و سازمانهای آینده رسانه ای تاثیر تکنولوژی برساختار ، بررسی ساختار های چند بعدی در رسانه ملی ، پردازش اطلاعات در ساختار سازمانی ، بررسی نظرات اندیشمندان Deconstructionist ، مدل نهادی (امیتای اتزیونی ، سلزنیک ) ، طراحی اداری و مفاهیم کار و تولید در شرکت‌های رسانه‌ای ، فناوری رسانه‌ای ، شناخت ساختار مناسب در سازمانهای رسانه ای ، تکنولوژی های نوین اطلاعاتی ، اندیشه سلطه رسانه ها ( Altheide ،۱۹۸۴ ) ، تبعیت ساختار از استراتژی در سازمان رسانه ای ، سازمان های پیچیده و تصمیم گیری در انها ، تئوری آشوب ، بررسی اجمالی دیدگاههای مدافعین ومنتقدین در عرصه رسانه ها و تکنولوژی های ارتباطات و استفاده از برآیند نظریات آنها در تدوین برنامه ها و الگو ها (نیل پستمن ، بودریار ، مارکوزه ، کستلز ، وبستر ، پاستر ،شیلر ، مک لوهان ، مک کوئیل ،ملکات و 😉
بررسی نظریات دانشمندان در حوزه ی ساختار و تئوری سازمان (مورهد و گریفین ،چارلز پرو ، وودوارد، تامپسون ، هال ، دفت ، هچ ، رابینز ، اسکات ، دنهارت ،چارلز هندی ، دریدا و 😉
بررسی ادبیات مدیریت رسانه در حوزه استر

اتژی ها و ساختار و سازماندهی ،نگاهی به استعاره پردازی در سازمانهای رسانه ای ، مباحث آینده پژوهی ،

پیشینه تحقیق :
در این حوزه تاکنون منبعی که دقیقا با عنوان موضوع تحقیق اخیر باشد منتشر نشده است، اما برخی از منابعی که تا حدی در آن‌ها به این مو

ضوع اشاره شده، عبارتند از:
• ‹‹ بررسی ساختار مطبوعات کشور با توجه به مالکیت آنها ›› پایان نامه دکتری خانم مجیدی ، راهنما دکتر علی اکبر فرهنگی ،سال ۸۰- ۷۹ ، دانشکده علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی
• ‹‹ بررسی نقش تکنولوژی اطلاعات در ساختار سازمانی خبرگزاری ها ›› عنوان پیشنهادی پایان نامه دکتری ، راهنما دکتر فریدون وردی نژاد ، دانشگاه تهران
• ‹‹ طراحی مدلی برای تبیین استراتژی صدا و سیما در برابر تحولات محیطی ›› عنوان پیشنهادی پایان نامه دکتری آقای امیری ، راهنما دکتر فریدون وردی نژاد ، دانشگاه تهران

واژگان کلیدی :
ساختار سازمانی ، فنآوری اطلاعاتی و ارتباطی ، سازمانهای مجازی ، پویا سازی
تعریف ساختار
ساختار سازمانی در نمودار سازمانی نمایان می گردد . نمودار سازمانی یک نماد قابل رویت ، از کل فعالیتها و فرایندهای سازمان است.در تعریف ساختار سازمانی به سه رکن اصلی اشاره می شود.
۱ ساختار سازمانی تعیین کننده روابط رسمی گزارشگری در سازمان است .
۲ ساختار سازمانی تعیین کننده افرادی است که به صورت گروهی در دوایر کار می کنند و گروه بندی یا تقسیم بندی دوایری است که در کل سازمان وجود دارند .
۳ ساختار سازمانی در برگیرنده طرح سیستم ها می شود که بوسیله آنها فعالیتهای همه دوایرهماهنگ و یکپارچه می گردد ، و در نتیجه سیستم ارتباط موثر تضمین خواهد شد .(دفت ،۱۳۸۴)

ساختار سازمانی بیانگر شیوه و روشی است که افراد و مشاغل در یک سازمان ترتیب داده شده اند ، به طوری که امکان انجام امور سازمانی فراهم گردد .(Sarifoddin.2004 )
فنآوری اطلاعات و ارتباطات
فنآوری اطلاعات ، مجموعه ای از دانش فنی ، روشها ، سیستم ها ، تجهیزات قواعد و مدارکی است که برای تولید ،توزیع ، انتقال ،ذخیره سازی

mton&Wateridge .2003 )
تکنولوژی اطلاعات قبل از اینکه یک سیستم سخت‌افزاری و مجموعه‌ای از الگوها باشد یک نظام فکری و فرهنگی است و می‌توان آن را فرهنگ تولید اطلاعات نامید.
پایگاههای اطلاعاتی برگرفته از مفهوم تکنولوژی اطلاعات فرآیندهای پیچیده درون سازمانی را تسهیل کرده و بااتصال سازمانها به همدیگر، شبکه‌های سازمانی را بنا نهاده است و دیدگاههای میان مدت مدیران به دیدگاههای بلندمدت بدل شده است. به‌طور کلی در مفهوم تکنولوژی اطلاعات مولفه‌های زیر وجود دارد:
فرهنگ تولید اطلاعات؛ اطلاعات گرایی؛ جمع‌آوری اطلاعات؛ خلاصه سازی اطلاعات؛ تحلیل‌گری؛ حساسیت اطلاعاتی؛ پردازش‌گری؛ تفکر شبکه‌ای؛ بهینه‌سازی؛ یکپارچه‌سازی؛ پژوهش‌نگری؛ روش‌سازی؛ ذخیره‌سازی؛ انتقال اطلاعات. (ساطانی،۱۳۸۶)
سازمانهای مجازی
سازمان مجازی عبارتست از شبکه ای موقت از سازمانها، تامین کنندگان، مشتریان و رقبا که به کمک تکنولوژی اطلاعات با هم مرتبط بوده، مهارتها و هزینه ها را تسهیم نموده و به بازار یکدیگر دسترسی پیدا می کنند..(آقایی ،نقیبی ،۸۶ )از سازمانهای‌ مجازی‌ تعاریف‌ متعددی‌ ارائه‌ شده‌ است. انجمن‌ حسابداران‌ مدیریت‌ کانادا معتقد است‌ که‌ انعطاف‌ تنها ویژگی‌ سازمان‌ مجازی‌ است. چارلز هندی‌ معتقد است‌ که‌ در سازمانهای‌ مجازی، لازم‌ نیست‌ همه‌ افراد در یک‌ مکان‌ حضور داشته‌ باشند تا بتوانند خدمات‌ خود را عرضه‌ کنند. سازمان‌ وجود دارد ولی‌ شما آن‌ را نمی‌بینید، آن‌ یک‌ شبکه‌ است‌ نه‌ یک‌ دفتر. (چارلز هندی‌ ،۱۹۹۱)
سازمان‌ مجازی‌ بسیاری‌ از فعالیتهای‌ خود را از منابع‌ خارجی‌ تامین‌ می‌کند و ساختاری‌ به‌وجود می‌آورد که‌ در آن‌ به‌ جای‌ انجام‌ وظایف‌ سنتی‌ در هر واحد داخلی، واحدهای‌ خارجی‌ عهده‌دار انجام‌ آن‌ وظایف‌ می‌شوند.
(Frank ،۱۳۸۱)

فصل دوم
مروری بر ادبیات تحقیق

فنآوری اطلاعات در سازمانهای رسانه ای و نگرش جدید به مفهوم کار
فنآوری های نوین صنعت رسانه ای را وارد مرحله تازه ای کرده اند و به نوعی شرکت رسانه ای را پیچیده کرده اند. این فنآوری‌ها امکان کار از هر جا وزمان را مهیا ساخته است. از این رو ‹‹ کار ›› بیشتر به مقوله ای شناور و منعطف تبدیل شده است .
اما واقعیت این است که امروز در جهان رسانه ها، مفاهیم مربوط به ‹‹ کار واقعی›› به سرعت در حال تغییراند. مفهوم کار در شرکتهای رسانه ای به آن معنی است که همه انواع کار همان ‹‹ کار واقعی ›› شمرده می شوند. علاوه بر جلسات رسمی فعالیتهایی چون جواب دادن به ایمیل‌ها، نوشتن ایده ای که به ذهن می رسد ، و حتی قدم زدن اطراف دفتر و حرفهای غیر جدی هم می تواند به عنوان “کار واقعی” در نظر گرفته شود. چه، آنچه در بهره وری این شرکتها حیاتی است همدلی ,همکاری ,سهیم کردن و البته سهیم شدن همکاران در اطلاعات است.بر این اساس، محیط کار باید متناسب با طبیعت کار باشدو ارتباطات

را تضمین کند: کارکنان همیشه باید در ‹‹ جریان ›› باشند و بدانند ‹‹ تازه چه خبر›› است. بر این اساس محیط شرکت های رسانه ای به گونه ای طراحی می شود که به اصطلاح ‹‹ باز›› باشد، به طوری که حس همکاری ,تعامل و درک متقابل بین گروه‌های کاری بخش‌های مختلف رسانه ای را ارتقا بخشد.
برای تولید خلاقانه این امتیاز بزرگی است که کارکنان از نزدیک با یکدیگر ارتباط داشته باشند. محل کار در یک شرکت رسانه‌ای باید پشتیبان، مقوم، تسهیل کننده ارتباط و انتقال اطلاعات، و متضمن رشد یادگیری و خلاقیت کارکنان باشد. (بجرو ،۱۳۸۶)فنآوری اطلاعات مربوط به نرم افزار ، سخت افزار ، روش ها ، پرسنل ، و اطلاعات اولیه کارمندان ، انتشار و استفاده از اطلاعات بصورت رسمی و غیر رسمی در جریان تولید در سازمان می باشد .( Davis and Olson,1985 (
فنآوری اطلاعات( IT )در راستای تسهیل ارتباطات بین افراد ، بخش های مختلف سازمانی بشدت در حال افزایش است . به کاربردهایی نظیر پست الکترونیکی، پیام صوتی و تصویری ،و هماهنگی بین فرایند های سازمانی احساس نیاز شده است.۱۹۹۲) Henry ,Lucas, olson (
در تکنولوژی هم زمان ارتباطات دو سویه یا چند سویه در یک زمان امکان پذیر است در این نوع از ارتباط مفهوم فرا زمان و فرا مکان معنا دارد ، ارتباطات به صورت مجازی صورت می گیرد . وسایل ارتباطی مانند موبایل و تلفن این امکان را فراهم آورده است و مرجع اصلی جهان مجازی اینترنت است ،که در اینترنت نیز هر روز تکنولوژی های جدید تری وارد می شود و وسعت بیشتری می یابد.(جوکار ، ۱۳۸۶)بسیاری از تغییرات در سازمانها بر اساس توسعه ارتباطات صورت می گیرد . بیشتر این توسعه ها در نتیجه گسترش ارتباطات الکترونیک رسانه ای بوده است. استفاده از ارتباطات الکترونیکی منجر به تغییرات در حوزه های دیگر از جمله ارتباط مدیران و کارکنان در ساختار سازمانی ، گروههای کاری و وظایف آنها ، نوع تکنولوژی ، توانمند سازی کارمندان و نگرشهای سازمانی می شود . اطلاعات به مدیران دیدگاهی می دهد تا با تکنولوژی جدید ، سازمان را به صورت مدرن تغییر دهند .( Barret , 1999 , (Turt
تکنولوژی اطلاعات به جایگاه برجسته اطلاعات ، دستگاههای ذخیره سازی و پردازش اطلاعات و دستگاههای انتقال و دستیابی به اطلاعات تاکید دارد . (srco،۱۳۸۶)
• زیرساخت اطلاعات
• فن آوری های اطلاعات
• کاربردهای اطلاعات
پایگاههای اطلاعاتی برگرفته از مفهوم تکنولوژی اطلاعات فرآیندهای پیچیده درون سازمانی را تسهیل کرده و بااتصال سازمانها به همدیگر، شبکه‌

های سازمانی را بنا نهاده است و دیدگاههای میان مدت مدیران به دیدگاههای بلندمدت بدل شده است. به‌طور کلی در مفهوم تکنولوژی اطلاعات مولفه‌های زیر وجود دارد:
فرهنگ تولید اطلاعات؛ اطلاعات گرایی؛ جمع‌آوری اطلاعات؛ خلاصه سازی اطلاعات؛ تحلیل‌گری؛ حساسیت اطلاعاتی؛ پردازشگری؛ تفکر شبکه‌ای؛ بهینه‌سازی؛ یکپارچه‌سازی؛ پژوهش‌نگری؛ روش‌سازی؛ ذخیره‌سازی؛ انتقال اطلاعات. (ساطانید در برابر تغییراتی که در محیط رخ می دهد از خود واکنش مناسب نشان دهد .(رابینز ،۱۳۷۶)
تکنولوژی اطلاعات به دلیل دگرگونی سریع ، تاکید بر رشد اقتصادی و امنیت ملی و ماهیت باز یا بسته تکنولوژی و اثرات آن یکی از پویا ترین و بحث انگیزترین رشته های علم و تکنولوژی محسوب می شود . (هنسون،۱۳۷۹)
شناخت ساختار مناسب
ساختار شامل مسائلی از قبیل تقسیم بندی کار ، حوزه یا قلمرو کنترل و طرحهای مختلف سازمانی است منظور از “ساختار ” سازمانی است که سازمان کارها را چگونه بصورت رسمی تقسیم بندی ، طبقه بندی ، گروه بندی و هماهنگ می کند . عامل تغییر، می تواند در طرح سازمانی تغییراتی داده و یک یا چند مورد از این عوامل اصلی را تغییر دهد . برای مثال می توان مسئولیتهای دوایر سازمان را در هم ادغام کرد ، چندین سطح مدیریت را حذف نمود و دامنه حوزه یا قلمرو کنترل را گسترش داد .که درنتیجه سازمان در سطح افقی گسترش بیشتری می یابد و از نظر دیوانسالاری با بوروکراسی محدود تر می گردد .(رابینز ، ۱۳۸۰)
مطالعات ساختار شناسی در بهبود و تحول سازمانی از این رو حائز اهمیت است که ساختار در واقع « زمینه » حرکت و پویایی را فراهم می کند

و امکانی پدید می آورد که به موجب آن ، گروههای کاری :
• با تحرک و فعالیت زیاد و با استفاده از تجهیزات ، بالاترین میزان محصول را تولید می کنند .
• با کشف راهکارهای ابتکاری و به کارگیری دانش جدید مسائل و مشکلات را حل می کنند .
بهبود و تحول ساختار سازمان از نظر مبنایی در دو بخش اساسی ساختارهای متناسب با اجرای برنامه و ساختارهای نامناسب برای اجرای برنامه قابل بررسی است .
با بررسی عوامل مختلفی همچون محصول در رسانه ها (مخاطب) ، خدمات ، امکانات و تجهیزات ، سرعت و سهولت عملیات ، میزان اشتباهات و خطاهای اجرایی ، میزان رضایت مدیران و کارکنان از یکدیگر، میزان تمایل به قبول پیشنهادات ، میزان نوآوری

ها و ;می توان به نوع ساختار و عدم تناسب یا تناسب آن با تحول و قبول تکنولوژی جدید پی برد . (تسلیمی ، ۱۳۸۱)
فنآوری ارتباطات افقی و ساختار سازمانی
تکنولوژی موجب تغییر کارها و سازمانها شده است . برای مثال بجای سرپرستی مستقیم ، کارها به وسیله کامپیوتر کنترل می شود که در نتیجه موجب گردیده تا حوزه کنترل مدیران گسترش یابد و سازمانها در سطح افقی گسترده تر شوند . ( Clay Dibrel , Miller , 2002 ) برای بالاترین سطح عدم اطمینان گالبرایت ، ساختار ماتریسی را اختصاص داد که به صورت وسیعی ارتباطات افقی و فرایند پردازش اطلاعات را گسترش می داد .او از سیستم ماتریسی حمایت کرد که بصورت موثری در ساختار از تجمع اضافه بار اطلاعاتی جلوگیری می کرد .
این ساختار با هدف ایجاد نوعی ساختار مرکب از ساختار کار ویژه ای و ساختار چند بخشی ایجاد شد .هدف ساختار ماتریسی ترکیب کارایی ساختار کار ویژه ای با انعطاف پذیری و حساسیت ساختار چند بخشی است .
دشواری اصلی در استفاده از ساختار ماتریسی، مدیریت تعارض خطوط دوگانه اختیار است که کارکنان ماتریس با آن روبرو هستند . (هچ ، ۱۳۸۵)فنآوری اطلاعات به وظایف غیر تکراری این اجازه را می دهد تا به طور موثری بتوانند عدم اطمینان در وظایف را از بین ببرنند یا کاهش دهند . این سیستم سازمانها را توانمند میکند تا بیشتر در محیط فعال و پیش فعال باشند . سیبورا ( ۱۹۹۷) بیان می کند ، که چگونه کارمندان سازمانهای بدون ساختار در محیط های نامطمئن در سطح بالایی انعطاف پذیر مانده اند . برای محیط های ناپایدار ، ساختار های سنتی جهت ایجاد انعطاف شکست خورده اند ، همچنین ساختار هایی که در حد بالایی تمرکز داشته اند . برای کاهش این تنشها بین ساختار و محیط ، فنآوری اطلاعات آنها را بیشتر انعطاف پذیرتر می کند ، و به آنهااجازه می دهد تا اطلاعات را با محیط پردازش نمایند .
در حقیقت فنآوری اطلاعات در سازمانها به مانند یک نماینده خدمت می کند و در واقع یک ساختار سایه ای یا سایبر را با ویژگیهای عدم تمرکز و رسمی

شدن کمتر شکل داده است .
(Clay Dibrell , Miller , 2002 )بسیاری از سازمانهای موفق دنیا با طراحی و توسعه پردازشگرهای مرکزی کامپیوتری ، سرویس دهنده های خودکار “به کارکنان و مشتریان ” و به خدمت گرفتن سایرفناوریهای نوین کامپیوتری ، شبکه های کامپیوتری را در عرصه سازمان توسعه داده اند که می تواند به سرعت ، اطلاعات را انتقال دهد.که تمام این موارد

توسعه شبکه های کامپیوتری در سازمان ، موانع سنتی که برسر راه جداسازی بخشهای مختلف سازمان وجود داشت را از میان برداشته و منجر به بهبود عملکرد،کارایی بیشتر، کیفیت بهتر، نوآوری و پاسخگویی مناسب به مشتری شده است .(گیوریان ،۱۳۸۰)
روشهایی برای انعطاف در رسانه ملی
به نظر می رسد رسانه ملی در تعریف و بازتعریف خود و کارکرد های آن در جامعه امروز جا مانده است و از داشتن یک تئوری یا تئوریهای قوی در ورای خود جهت پیدایش ساختار و ارائه دیدگاههای نوین رنج می برد. به طوری که در فرایند های مختلف آن اعم از برنامه سازی ، تولید ، سیاست گذاری و ; دچار نوعی کاربرد نابجا و مغلطه موضوع شده است . و گاها ساختار و شکل و کلیت و محتوی آن طوری است که با نوعی سنگینی و یا عدم تناسب در محتوی و شکل ظاهر روبرو است و به سختی فعال می شود . که اگر به همین منوال پیش رود دچار نوعی کج کارکرد خواهد شد .
ارزیابی و کنترل رسانه ها با نوع یا انواعی از سو گیری ها در جمع آوری و ارائه مطالب به اذهان عمومی یا دست اندرکاران مواجه است . تئوری قوی و خط سیر و چشم انداز منسجمی در رسانه ملی حکم فرما نیست و شاخص ها و ملاکهای به روز کمتر وجود دارد تا به واسطه آن سنجیده شود که در طی یک دوره ای آیا رسانه توسعه داشته است یا خیر ؟
عدم رقابت در پهنه داخلی ، تامین منابع مالی دولتی ، نبود یا کمبود نظارت تخصصی از لحاظ تولیدات کیفی ، ساختار عریض و طویل از جمله عواملی است که رسانه ملی را از صحنه رقابت رسانه ای بدور ساخته است .
هرچند که مدیران رسانه باید این را ملحوظ دارند که ظهور و بروز هر سایت و وبلاگ جدید خبری در فضای سایبر باید تلاش مضاعفی را در رسانه جهت خود رقابتی ایجاد نماید .
سازمان رسانه ای دارای حساسیت ها و ظرافت هایی است که موفقیت در آن به مراتب سخت از موفقیت در صنایع سنگین می باشد . مسلما وجود کارکنانی که مجهز به اطلاعات ، آگاهی ، بینش و دانش فنآوری و اطلاعات و ارتباطات نیز شده اند و درهر زمان امکان بروز فکر تازه ای برای ارائه به عموم را دارند نیاز به ساختار بسیار بسیار منعطف دارد که در آن سیستم دروازه بانی و کنترل و برنامه ریزی و هدایت و ارزیابی و دوباره نو کردن در اختیار خود فرد است و تابع چرخه اطلاع رسانی و عرضه خدمات به شکل بازرگانی و خدماتی صرف نیست و بدون هیچ فاصله یاکمترین فاصله ای محصول رسانه ای در اختیار مخاطب و شهروندان قرار می گیرد و تاثیر گذاری خود را بر اساس مولفه های لازم دارا می باشد .
پس در چنین فضایی که تصور آن برای تمامی مدیران سازمان رسانه ای ضروری است . هر گونه اخلال در فرایند نوآوری و بهره گیری از فنآوری های جدید به مرگ ایده و افول تدریجی سازمان می انجامد که در چنین فضایی نه تنها انعطاف و پویایی نخواهد بود بلکه سازمان تحرک خود را از دست داده و قدرت رقابت ندارد و زمان از دست رفته نیز در این حوزه قابل برگشت نیست .
در چنین سازمانهایی ایجاد سازمان فرعی یا مجازی برای حفظ و احیای سازمان در جهت پرورش نیرو های خلاق و انعطاف سازمانی ، و شناسایی استعداد ها و ارائه آن به مخاطبان یکی از پیشنهادات است .
برنامه هایی که بصورت همزمان تولید می شوند و هیچ گونه محدودیتی برای ابتکار و ارائه وجود ندارد و هر زمان به شرط قوت ،امکان ارائه آن وجود دارد . این وضعیت را در بعضی از تیم های ورزشی می توان دید که تیم های ملی «ب» رشته های گوناگون با انگیزه و روحیه بالا و نشاط و سرزندگی نتایج جالبی را رقم می زنند .
بنابراین اتکاء صرف به برخی ساختار ها و افراد در عروجود را نیز دچار رسوب عقاید و افکار می سازد . که البته با اجرای برنامه های هدفمند می توان این بازتوانی را ایجاد نمود .
لذا نمی توان در چنین محیط بسیار متغیر و ظاهرا آرام که سازمان رسانه ها در آن فعالیت می کنند . از ساختار ، شرایط ، نیرو ها و امکانات و تاکتیک های یکسانی بهره برداری نمود .
عرصه ارائه محصول رسانه ای همچون رقابت سخت ورزشی می باشد که در هر لحظه باید متناسب تاکتیک رقبا و حریف و در مفابل مخاطبانی که با چشمی تیز بین و دقیق نظاره گر محصول سازمان شما هستند ساختار مناسبی را تدارک ببینید که در مدت کوتاهی بسته به نوع بازی حریف بتوان آنرا تغییر داد و بازیگرانی متناسب آن پست برگیرید که با هدف رسیدن به بهترین نتیجه باشند . در غیر این صورت بازی و ارائه محصول شما بدون تماشگر خواه ماند .
تاثیر تکنولوژی بر ساختار سازمانها
پدیده های تکنولوژیکی عامل تسلط بر جریانات محیطی و تسهیل کننده فعل و انفعالات و فرایند هاست .
آنچه در درجه نخست امکان بهره گیری شایسته از تکنولوژی را در جنبه های گوناگون به مدیریت می دهد ، سازمانها را قوی تر و پایه های قدرت آنها را استوارتر بر می سازد ، ساختار است . اصلاحات ساختاری زمینه حل موفقیت آمیز مسائل سازمانی را فراهم می کند . ساختار مناسب و رشد دهنده ، منبع و منشاء پیشرفت تکنولوژیکی سازمان و جامعه است و تکنولوژی بدون زمینه ساختاری به خودی خود نشانه قدرتمندی و کارآمدی سازمان محسوب نمی شود . زیرا این ساختار هدفمند است که به تکنولوژی رونق می دهد . یک سازمان رو به رشد برای همگامی با تحولات محیطی باید ساختاری داشته باشد که بتواند مهارتها و دانش فنی را متناسب با اهداف رشد در فضای سازمان و در چرخه عملیات سیستمی حاکم سازد .افزایش آگاهیها و اطلاعات به یافتن کوتاه ترین راه انجام کار که هدف تکنولوژی است کمک می کند .
اصلاحات تکنولوژی تاثیر مستقیمی بر اقتدار سازمانها دارد . این اقتدار ناشی از تاثیر بسزای توان فنآوری در عرصه های گوناگون حیات سیستمی آنهاست که ساختار تحول یافته از فنآوری زمینه ساز اصلی آن است .
برای سازگار نمودن تکنولوژی با ساختار باید به عواملی همچون ارزشها وسنت ها اهمیت جدی داده شود و سطح تکنولوژی متناسب با آمادگیها و قابلیتهای مهارتی منابع انسانی ، تعیین و تنظیم گردیده ، مدارج ، هزینه ها و ضایعات احتمالی آن مورد ارزیابی و سنجش قرار گیرد . (تسلیمی ، ۱۳۸۱)

پرو در تکنولوژی دوایر سازمانی این مطلب را به کار برد که در یک دایره یا واحد سازمان از چه شیوه مدیریت ،ساختار و فرایندی استفاده می شود . سازمانهایی که در آنها از تکنولوژی عادی استفاده می شود، ساختارشان ارگانیک است و سازمانهایی که ساختارشان ارگانیک است از تکنولوژی پیچیده استفاده می کنند .
میزان وابستگی دوایر سازمانی به مواد ، اطلاعات ، یا سایر منابع تعیین کننده میزان هماهنگی است که باید بین آنها وجود داشته باشد . افزایش میزان وابستگی واحد ها یا دوایر سازمانی به یکدیگر باعث خواهد شد که این واحد ها فعالیتهای خود را بیشتر هماهنگ

نمایند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.