مقاله آشنایی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله آشنایی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله آشنایی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله آشنایی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله آشنایی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران :

آشنایی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران

مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به موجب قانون، تنها مرجع رسمی کشور است که عهده دار وظیفه تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی (رسمی) میباشد.
تدوین استاندارد در رشته های مختلف توسط کمیسیون های فنی مرکب از کارشناسان مؤسسه، صاحبنظران مراکز و مؤسسات علمی، پژوهشی، تولیدی واقتصادی آگاه ومرتب

ط با موضوع صورت میگیرد. سعی بر این است که استانداردهای ملی، در جهت مطلوبیت ها و مصالح ملی وبا توجه به شرایط تولیدی، فنی و فن آوری حاصل از مشارکت آگاهانه و منصفانه صاحبان حق و نفع شامل: تولیدکنندگان ،مصرف کنندگان، بازرگانان، مراکز علمی و تخصصی و نهادها و سازمانهای دولتی باشد.پیش نویس استانداردهای ملی جهت نظرخواهی برای مراجع ذینفع واعضای کمیسیون های فنی مربـوط ارسال میشود و پس از دریـافت نظ

ـرات وپیشنهادهـا در کـمیته ملـی مرتبـط بـا آن رشته طرح ودر صو

رت تصویب به عنوان استاندارد ملی (رسمی) چاپ و منتشر می شود.
پیش نویس استانداردهایی که توسط مؤسسات و سازمانها

ی علاقمند و ذیصلاح و با رعایت ضوابط تعیین شده تهیه می شود نیز پس از طرح و بـررسی در کمیته ملی مربوط و در صورت تصویب، به عنوان استاندارد ملی چاپ ومنتشرمی گردد. بدین ترتیب استانداردهایی ملی تلقی می شود که بر اساس مفاد مندرج در استاندارد ملی شماره ((۵)) تدوین و در کمیته ملی مربوط که توسط مؤسسه تشکیل میگردد به تصویب رسیده باشد.
مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از اعضای اصلی سازمان بین المللی استاندارد میباشد که در تدوین استانداردهای ملی ضمن تـوجه به شرایط کلی ونیازمندیهای خاص کشور، از آخرین پیشرفتهای علمی، فنی و صنعتی جهان و استانداردهـای بین المـللی استفـاده می نماید.
مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران می تواند با رعایت موازین پیش بینی شده در قانون به منظور حمایت از مصرف کنندگان، حفظ سلامت و ایمنی فردی وعمومی، حصول اطمینان از کیفیت محصولات و ملاحظات زیست محیطی و اقتصادی، اجرای بعضی از استانداردها را با تصویب شورای عالی استاندارد اجباری نماید. مؤسسه می تواند به منظور حفظ بازارهای بین المللی برای محصولات کشور، اجرای استاندارد کالاهای صادراتی و درجه بندی آنرا اجباری نماید.
همچـنین بمنظـور اطـمینان بخـشیدن به استفاده کنندگـان از خـدمات سازمانها و مؤسسات فعال در زمینه مشاوره، آموزش، بازرسی، ممیزی و گواهی کنندکان سیستم های مدیریت کیفیت ومدیریت زیست محیطی، آزمایشگاهها و کالیبره کنندگان وسایل سنجش، مؤسسه استاندارد اینگونه سازمانها و مؤسسات را بر اساس ضوابط نظام تأیید صلاحیت ایران مورد ارزیابی قرار داده و در صورت احراز شرایط لازم، گواهینامه تأیید صلاحیت به آنها اعطا نموده و بر عملکرد آنها نظارت می نماید. ترویج سیستم بین المللی یکاها ، کالیبراسیون وسای

ل سنجش تعیین عیار فلزات گرانبها و انجام تحقیقات کاربردی برای ارتقای سطح استانداردهای ملی از دیگر وظایف این مؤسسه می باشد.

کمیسیون استاندارد خوارک دام ، طیور و آبزیان – گلوتن ذرت – ویژگیها و روشهای آزمون

رئیس نمایندگی
سلیمی وحید ، محسن(دکترا در صنایع غذایی ) استاد دانشگاه و مرکز تحقیقات علوم دامی
اعضاء
انجمی ، مریم(مهندسی صنایع غذایی) معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی
تکمیلی ، مهدی(مهندسی دامپروری ) شرکت خوراک دام آریا
جعفری زاده ، سیاوش (مهندسی صنایع غذایی )‌ وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی – آزمایشگاه کنترل غذا و دارو
محمود زاده ، همایون(دکترا در تغذیه دام ) استاد دان

شگاه تهران – دانشکده دامپزشکی
معدن کن ، حسین(مهندسی شیمی ) شرکت گلوکوزان – مدیر کنترل کیفیت
نصیری ، فریدون دکترای دامپزشک ) مشاور موسسه مدیر تولید و خوراک دام پارس
نیک اعتقاد ، آنیتا(لیسانس شیمی ) شرکت خوراک دام پارس
دبیر
ناگهی ، نسریندخت (مهندسی کشاورزی و علوم دامی ) موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران

پیشگفتار

استاندارد ” گلوتن ذرت در خوراک دام – طیور و آبزیان – ویژگیها و روشهای آزمون که پیش نویس آن توسط کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده و در سیصد و چهل و ششمین جلسه کمیته ملی استاندارد خوراک و فرآورده های کشاورزی مورخ ۱۱/۶/۸۱ تصویب شدواینک به استناد بند ۱ ماده ۳ قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه ۱۳۷۱ به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر می شود.
برای حفظ همگامی وهماهنگی با پیشرفتهای ملی وجهانی در زمینه صنایع و علوم و خدمات ، استانداردهای ملی ایران درمواقع لزوم تجدید نظرخواهدشدوهرگونه پیشنهادی که برای اصلاح یاتکمیل این استانداردبرسددرتجدیدنظربعدی مورد توجه واقع خواهدشد. بنابراین برای مراجعه به استاندارد ایران باید همواره ازآخرین چاپ وتجدیدنظر آنها استفاده کرد.
درتهیه وتدوین این استانداردسعی شده است که ضمن توجه به شرایط موجودونیازهای جامعه درحد امکان بین این استاندارد واستانداردملی کشورهای صنعتی وپیشرفته هماهنگی ایجادشود.
منابع ومآخذی که برای تهیه این استاندارد به کاررفته به شرح زیراست :
۱ – راهنمای مصرف خوراک دام و طیور سال ۱۳۷۵ تالیف مجتمع کارخانجات خوراک دام و طیور کشتزار
۲ – نشریه آزمایشگاه صنایع غذایی انستیتو تغذیه و خواربار ایران
۳ – نشریه استفاده از گلوتن ذرت در تغذیه طیور – دکتر محسن سلیمی وحید.

۴-A.O.Ac – Methodof Analysis 1988.

۵- Church . D.C . Livestock Feed and Feeding , 1986.

۶- Codex .A, imentaries Commission cx/PT 98/6 February , 1998.

۷-Corn: chemistry and Technology , 1990.

۸- Encyclopedia of chemical Technology , 1990.

۹-Feed stuffs July 22 . Volume 10 – number 30, 1998.

۱۰-LARRY . LBERGer Corn gluten Feed sulfsr Nutrition of beef cattle , 2000.
۱۱- Mineral – Procossing technology Lister , b- Sampling for quatitive analysis 1990.

۱۲- N.R.C(National Research Councile ) 1989.

۱۳-Stanley A.Watson and Paul E.Ramstand . corn chemistry and Technology ,1991.

۱۴-The chemistry and Technology of Food Products and Food Products , 1995 .

مقدمه

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت ، تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز اهمیت فراوانی پیدا نموده بطوریکه اکثراً تولید کنندگان در صدد هستند که بتوانند با استفاده از منابع غذائی ارزان قیمت پروتئین بیشتری تولید نموده و در دسترس مصرف کنندگان قرار دهند . یکی از منابع با ارزش پروتئین ، استفاده از محصولات جنبی کارخانجات تهیه و تولید مواد غذائی می باشد.
گلوتن ذرت یکی از محصولات جنبی کارخانجات تهیه و تولید روغن ذرت و نشاسته سازی است . این ماده غذائی که از ارزش پروتئینی خاصی برخوردار می باشد. می تواند به عنوان تامین کننده پروتئین خوراک دام و طیور و آبزیان مورد مصرف قرار گیرد و میزان پروتئین آن بستگی به نوع فرآیند دارد که دامنه تغییرات آن از ۴۰ تا ۶۰ درصد تغییر می نماید . این محصول از نظر فیبر خام در حد پائین بوده بطوریکه میزان الیاف خام آن ۵/۴ درصد می باشد.
گلوتن ذرت علاوه بر اینکه به عنوان یک منبع خوب پروتئینی می تواند مصرف شود به عنوان یکی از منابع تأمین کننده متیوین خوراک دام و طیور و آبزیان نیز می باشد.
محصول گلوتن ذرت پس از جداسازی پوسته جوانه و نشاسته به دست می آید و می توان آن را همراه با سایر مواد پروتئینی مصرف نموده . استفاده از گلوتن ذ

رت در تغذیه طیور سبب افزایش رنگ زرد در پوست طیور پرورشی شده و همچنین در تغذیه دامهای بزرگ مانند گاوهای شیری و گوشتی و گوسفند نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
خوارک دام ، طیور و آبزیان – گلوتن ذرت – ویژگیها و روشهای آزمون

۱ هدف‌

هدف از تدوین این استاندارد ، تعیین ویژگیهای فیزیکی ، شیمیائی ، بهداشتی ، نمونه برداری ، روشهای آزمون ، بسته بندی ، نشانه گذاری و انبارداری گلوتن ذرت است .

۲ دامنه‌ کاربرد
این‌ استاندارد در مورد گلوتن ذرت که به صورت صنعتی در داخل کشور تولید می شود جهت تغذیه دام ، طیور و آبزیان کاربرد دارد.

۳ مراجع‌ الزامی‌
مدارک‌ الزامی‌ زیر حاوی‌ مقرراتی‌ است‌ که‌ در متن‌ این‌ استاندارد به‌ آنها ارجاع‌ داده‌ شده‌ است‌. بدین‌ترتیب‌ آن‌ مقررات‌ جزئی‌ از این‌ استاندارد محسوب‌ می‌شود. در مورد مراجع‌ دارای‌ تاریخ‌ چاپ‌ و / یاتجدید نظر، اصلاحیه‌ها و تجدیدنظرهای‌ بعدی‌ این‌ مدارک‌ مورد نظر نیست‌. معهذا بهتر است‌کاربران‌ ذی‌ نفع‌ این‌ استاندارد، امکان‌ کاربرد آخرین‌ اصلاحیه‌ها و تجدیدنظرهای‌ مدارک‌ الزامی‌ رامورد بررسی‌ قرار دهند. در مورد مراجع‌ بدون‌ تاریخ‌ چاپ‌ و / یا تجدید نظر، آخرین‌ چاپ‌ و یا تجدیدنظر آن‌ مدارک‌ الزامی‌ ارجاع‌ داده‌ شده‌ مورد نظر است‌.
استفاده‌ از مراجع‌ زیر برای‌ کاربرد این‌ استاندارد الزامی‌ است‌ :
۳-۱ استاندارد ملی‌ ایران ۲۶۶۴ سال ۱۳۶۶ – تعیین باقیمانده سموم آفت کش کلره ، فسفره در محصولات کشاورزی.
۳-۲ استاندارد ملی‌ ایران‌ ۳۲۰۷ سال‌ ۱۳۷۱ : استاندارد ویژگیهای بهداشتی و میکروبیولوژی مواد اولیه تهیه خوراک دام و طیور .
۳-۳ استاندارد ملی ایران ۳۳۱ سال ۱۳۷۶ : آخرین تجدیدنظر ا

ستاندارد نمونه برداری کنجاله دانه های روغنی .
۳-۴ استاندارد ملی ایران ۴۰۱۳ سال ۱۳۷۶ : آئین کار روشهای انبارکردن و انبار داری مواد کشاورزی خشک .
۳-۵ استاندارد ملی ایران ۳۲۱ سال ۱۳۴۶ : روش تعیین آب و مواد فرار در کنجاله دانه های روغنی .
۳-۶ استاندارد ملی ایران ۳۷۱۸ سال ۱۳۷۵ : روش تعیین پروت

ئین و مقدار ازت در خوراک دام.
۳-۷ استاندارد ملی ایران ۵۲۰ سال ۱۳۴۹ : روش اندازه گیری فیبر در خوراک دام و طیور.
۳-۸ استاندارد ملی ایران ۴۱۵ سال ۱۳۴۶ : روش تعیین میزان روغن در کنجاله ها است .
۳-۹ استاندارد ملی ایران ۳۳۲ سال ۱۳۴۶ : روش اندازه گیری خاکسترکل کنجاله است .
۳-۱۰ استاندارد ملی ایران ۲۷۵۴ سال ۱۳۶۷ : روش آزمون اوره و ازت آمونیاکی در خوراک دام و طیور است .
۳-۱۱ استاندارد ملی ایران ۵۷۱ سال ۱۳۴۹ : تعیین میزان کلسیم – روش اندازه گیری کلسیم در خوراک دام و طیور
۳-۱۲ استاندارد ملی ایران ۵۱۳ سال ۱۳۶۷ : روش اندازه گیری فسفر در غذای دام و طیور است.
۳-۱۳ استاندارد ملی ایران ۵۹۲۵ سال ۱۳۸۰ : بیشینه رواداری مایکوتوکسین ها در غذای انسان و خوراک دام .

۴ اصطلاحات‌ و تعاریف‌
در این‌ استاندارد اصطلاحات‌ و / یا واژه‌ها با تعاریف‌ زیر بکار می‌رود.

۴-۱ گلوتن ذرت
گلوتن ذرت یک پروتئین آبگیری شده است که پس از جداکرد

ن نشاسته و سایر اجزاء بدست می آید . از نظر غلظت مواد مغذی بالا برده و میزان پروتئین آن بسته به نوع فرآیند افزایش پیدا می کند از نظر قابلیت هضم بسیار بالا و انرژی متابولیسمی آن بیشتر از ذرت است به عنوان یک منبع عالی کاروتن و گزانتوفیل بر اساس ماده خشک می تواند در رنگ گوشت طیور و زرده تخم مرغ موثر باشد . از نظر اسیدهای آمینه متیونین و سیستین غنی ولی از نظر لیزین و تریپتوفان فقیر است .

۵ ساخت و طرز تهیه
پس از بو جاری و خیساندن ذرت در فرایند آسیاب مرطوب ، ذرت آسیاب شده و بعد جوانه آن توسط هیدروسیکونها جداشده و جهت روغن گیری استفاده می شود . در مرحله بعد پوسته ذرت توسط سرند جداشده و به مصرف خوراک دام می رسد . سپس توسط جدا کننده ها نشاسته از گلوتن جدا شده و توسط جدا کننده تغلیظ ، گلوتن حاصله تغلیظ شده وسپس توسط بشکه های دوار (خشک کن استوانه ای ) آبگیری شده به محصول بدست آمده کیک ذرت می گویند که توسط خشک کن خشک شده بعد آسیاب گردیده و سپس بسته بندی می شود.

۶ ناپذیرفتنی ها
۶-۱ وجو کپک زدگی که با چشم غیر مسلح دیده می شود.
۶-۲ وجود هرگونه مواد خارجی مانند شن و ماسه ، گرد و خا

ک و براده آهن
۶-۳ وجود آفات انباری و بقایای حشرات
۶-۴ وجود بوی غیر طبیعی و نامطبوع

۷ ویژگیها
۷-۱ ویژگیهای فیزیکی
گلوتن ذرت باید دارای ویژگیهای فیزیکی به شرح زیر باشد:

۷-۱-۱ رنگ

گلوتن ذرت باید به رنگ زرد تا قهوه ای روشن باشد.

۷-۱-۲ طعم و بو
گلوتن ذرت از نظر دارای بو و طعم طبیعی و مخصوص به خود باشد.

۷-۱-۳ یکنواختی
گلوتن ذرت از نظر خصوصیات فیزیکی باید یکنواخت باشد.

۷-۲ ویژگیهای شیمیائی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.