مقاله اختلاف فیزیولوژیک در میوه مرکبات


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله اختلاف فیزیولوژیک در میوه مرکبات دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اختلاف فیزیولوژیک در میوه مرکبات  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله اختلاف فیزیولوژیک در میوه مرکبات

مقدمه

اختلالات فیزیولوژیک در میوه

۱ خسارت ناشی از سرما (Chilling injury)

۲. چین‌خوردگی میوه مرکبات (Creasing)

۳. پوسیدگی نرم و نرمناک میوه

۴ پوسیدگی قسمت انتهایی میوه (Stem-end rind breakdown)

۵. شکاف خوردن میوه (Fruit splitting)

    ۶ ترک‌های سطحی پوست میوه;

۷ ریزش بهاره میوه

۸ بدشکلی میوه‌ها

۹ نکروزه شدن گلگاه میوه مرکبات

۱۰ ابلقی برگ و میوه مرکبات

منبع

 مقدمه

امروزه درختان مرکبات در هر نقطه‌ای از جهان که شرایط آب و هوای ایجاب کند، کاشته می‌شود

پرورش مرکبات در جهان، سالیان  دراز به صورت کشت بذری بوده و در نتیجه، تغییرات وسیعی از نظر صفات در بین آنها حاضل شده‌اند و دورگ‌های طبیعی فراوانی در مرکبات دیده می‌شود. به عنوان مثال می‌توان به لیمو، گلابی آمل، لیمو خوشه‌ای، توسرخ، ترنج و دبه و امثال آن اشاره نمود که نتیجه ازدیاد جنسی است. اما در قرن ۱۸ با بروز بیماری پوسیدگی طوقه (انگومک) در ایتالیا، پیوند مرکبات روی نارنج و سایر پایه‌ای مقاوم به این بیماری، مرسوم گردیده که به تدریج با بروز این بیماری در سایر کشورهای مرکب‌خیز دنیا این شیوه رواج یافت. از جمله در ایران که در سال ۱۲۹۷ با از بین رفتن اولین گروه درختان پرتقال عمل پیوند مرکبات نیز انجام شد

بروز سرما و یخبندان شدید در سال ۱۳۴۲ موجب شد تا درجه حرارت به ۱۳- سانتیگراد برسد و خسارت سنگینی را به باغداران شمال کشور وارد سازد. بعد از این سرمازدگی ارقام خارجی موجود در کشور و همچنین ارقام دیگری که از یک شرکت آمریکایی خریداری شده بودند، در مناطق مرکبات‌خیز شمال و جنوب ایران کشت شدند

در سال ۱۳۴۷ نیز سرمای دیگری در شمال ایران را به وقوع پیوست و به دنبال آن کلیه ارقام خارجی به جز سه رقم نارنگی انشو، کلمانتین و پرتقال تامسون ناول از بین رفتند و از آن تاریخ به بعد این سه رقم به عنوان ارقام انتخابی و اصلی در شمال ایران برای کشت در سطح وسیع تکثیر شدند

تولید مرکبات در جهان امروزه از اهمیت اقتصادی به سزایی برخوردار بوده، با تولیدی حدود ۶۰ میلیون تن و سطح زیر کشت حدود ۶/۱ میلیون هکتار یکی از منابع مهم تولید ثروت، مبادلات تجاری و ایجاد اشتغال در ۴۹ کشور مرکبات‌خیز جهان بوده است. امریکا مقام اول تولید مرکبات در دنیا را دارا می‌باشد

در حال حاضر حدود ۳۰ هزار هکتار از زمین‌های ایران زیر کشت درختان مرکبات است. مناطق عمده کشت مرکبات در شمال و جنوب ایران است

اختلالات فیزیولوژیک در میوه

۱ خسارت ناشی از سرما (Chilling injury)

بعضی از میوه‌های مرکبات وقتی در سرما نگهداری شوند، پوست آنها آسیب می‌بیند. این حالت را نباید با خسارت ناشی از یخ‌زدگی که در دمای زیر صفر رخ می‌دهد، اشتباه گرفت. در این حالت اغلب روی پوست میوه‌های گریپ‌فروت، لیموترش زخم‌های آبکی ظاهر می‌شود. این خسارت با نگهداری میوه در درجه حرارت‌های بالاتر قابل پیشگیری است‌، اما این کار خطر پوسیدگی میوه‌ها را افزایش می‌دهد

آغشته نمودن میوه‌ها با موم یا واکس مخصوص و شستشوی آنها با محلول ۱-۵/۱ در هزار بنومیل و تکتو ۶۰ خطر پوسیدگی میوه‌ها را کاهش می‌دهد. میوه لیموترش وقتی با موم پوشیده شود، سرما بیشتر بر آن اثر می‌کند

خطر این خسارت را می‌توان با پایین آوردن تدریجی حرارت و بالا بردن متناوب آن کاهش داد

۲ چین‌خوردگی میوه مرکبات (Creasing)

 

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.