مقاله بیماری های گیاهان زینتی


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
9 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله بیماری های گیاهان زینتی دارای ۴۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بیماری های گیاهان زینتی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

بخشی از فهرست مطالب پروژه مقاله بیماری های گیاهان زینتی

آشنایی با عوامل زنده بیماری زا

مقدمه و تاریخچه بیماری‌ها

تعاریف و اصطلاحات بیماری شناسی گیاهی

دوره بیماری گیاهی

قارچ‌های و بیماری های قارچی

تشخیص قارچ‌ها

تهیه محیط کشت  P D A;

جدا سازی عامل بیماری از گیاه بیمار

لکه برگی کوروو لاریا بیماری پوسید گی ژیلوس;

لکه برگی کورته اسپوروآ لترناریا

پوسیدگی ساقه کاکتوس ، فیلودندرون و میروتیلشیوم

بیماری­های فتیوفتورای گیاهان زینتی

آنترا کنوز و لکه برگی نخلها

بیماری لکه برگی سرکوسپورا گیاهان زینتی

جداسازی و خالص سازی

بیماری‌های پی‌تیومی گیاهان زینتی

عوامل بیماری‌زایی سفیدک سطحی

سفیدک سطحی ، گل سرخ و بنفشه آفریقایی

بیماری‌های باکتریایی گیاهان زینتی

شناسایی علایم و بیماری های گیاهی

منبع;

آشنایی با عوامل زنده بیماری زا

درس بیماری­های گیاهان زینتی درسی و چهار جلسه تشریح می­کنیم. قبل از شروع درس، ابتدا با قارچ­ها، ویروس­ها، نماتودها، باکتری­ها و یا بطور کلی عوامل زنده­ای که موجب بیماری در گیاهان زینتی می­شود آشنا می­شوید

قارچ­ها و باکتری ها چند هزار سال پیش برای بشر مشخص بودند و از مهم ترین عوامل پوسیدگی و فساد در سطح زمین محسوب می­شوند؛ مخصوصاً دراکوستیم­های جنگلی یا گلخانه­ایی از عامل اصلی تجزیه سلولت و لیگنین محسوب می­شوند و عناصری چون نیتروژن، فسفر، پتاسیم، سولفور، آهن، کلسیم، روی، منگزیم را آزاد می کنند

قارچ­ها به سرعت وارد مواد غذایی می­شوند یا اینکه بعد از مرگ در طبیعت درختان را به یک اکوسیستم معینی هدایت می کنند و در تولید توده یوماس یا توده زنده دخالت دارند؛ بنابراین این موجودات محصول تخریب فرآورده­های چوبی از جمله چوب های استفاده شده در ریل­های راه آهن، تیرک های برق، مخابرات و نیرو و همچنین الوارها و درب و پنجره ساختمان­هایی که انسان ها در آن سکونت دارند هستند

قارچ­ها و باکتری ها از مواد مختلف به عنوان غذا استفاده می­کنند و از این رو قادرند به تعدادی از گیاهان زینتی، گیاهان جنگلی، گیاهان زراعی وباغات حمله ور بشوند. حتی انسان از دست قارچ­ها در منازل در آسایش نیست یعنی اگر رطوبت یخچال بالا باشد میوه­جات در داخل آن کپک می­زنند. بنابراین انسان برای حفاظت مواد غذایی خود با روش­های مختلفی چون شور کردن، خشک کردن، منجمد کردن، اشعه تاباندن، حرارت دادن و نیز استفاده از مواد نگهدارنده یا شیمیایی بهره می­گیرد

بعضی از قارچ­ها و باکتری­ها، مواد سمی را تولید می­کنند و یا زهره  آبه­هایی را تولید می­کنند که به آنها مایکوتوکسین گفته می­شود. مثلاً افلوتوکسین به وسیله قارچ اسپویج جلگه فلوگوس و اسپویج پارازیتی چوز به وجود می آید

همچنین بعضی از پلسدیم­ها مواد غذایی چون بادام زمینی، گردو، ذرت و پسته را آلوده می­کند و وقتی که انسان این ها را استفاده می­کند دچار بیماری های وحشتناکی از جمله سرطان می­شود. بعضی از قاچ­ها مثل کلبس سب پورپوریاها، آسکار پودهای سمی را تولید می­کند و وقتی انسان از آردی مصرف کند که حاوی این ماده سمی باشد سیستم عصبی او را بهم می زند یا اینکه در زنان موجب سقط جنین می شود

قارچ­ها و باکتری­ها، انواع و اقسام بیماری های تیاسان زینتی از جمله سفیدک دروغی، پودری، سیاهک، پوسیدگی و لکه برگی­ها را به وجود می­آورند. حتی می توانند بیماری­های پوستی مثل می پوز را در انسان بوجود بیاورند

قارچ ها و باکتری­ها ترکیبات مهم دارویی دارند و مشهورترین ترکیبات ضد باکتریائی در تاریخ دیده شده که از پلامین از پنسلیوم استخراج شده است

 مقدمه و تاریخچه بیماری‌ها

زندگی بشر به وجود و سلامتی گیاهان زنده وابسته است که نقش بسیار مهمی در زیباسازی مکان ها ایفا می­کنند. توجه انسان ها به این گیاهان زیبا به زمان سومری­ها و مصری ها  بر می­گردد قدمتی حدود ۳۵۰۰ سال پیش دارد

اهمیت بیماری های گیاهی غالباً ناشی از خساراتی است که با بروز اپیدمی یا خسارت معمولی به گیاهان زینتی و محصولات آنها وارد می کنند اما خسارت معمولی بیماری­ها در گیاهان بیشتر و با اهمیت تر از خسارت اپیدمی آنهاست. واین خسارت در کشو­رهای پیشرفته به چند درصد کل محصول برآورد شده است اما در کشورهای غیر پیشرفته به چندین درصد کل محصول بالغ می­شود. در آمریکا طبق آماری که وجود دارد خسارت سالیانه بیماری ها قبل از تورم سال های اخیر به سه میلیارد دلار برآورد شده است. در ایران از میزان خسارت بیماری های گیاهان زینتی اطلاع دقیقی در دست نیست هر چند خسارت ناشی از بیماری ها در ایران می توانیم حدود ۱۵تا۲۰درصد کل محصول تخمین بزنیم

گیاهان زینتی بخش بسیار کوچکی در بین گیاهان را تشکیل می­دهند که گاهی اوقات حدود ۱۰ تا ۵۰ درصد خسارت وارد می کنند. دو بیماری گیاهی از زمان های بسیاری مورد شناسایی انسان قرار گرفتند. حتی در زمان های قدیم عقاید خرافی درمورد بسیاری از پدیده­های طبیعی از جمله بیماری های گیاهی در اجتماع حاکم بوده است که آنها را اثر خشم خدایان برای مجازات کشاورزان می­پنداشتند. حتی گاهی اوقات برای این بیماری ها خدایانی را خلق می­کردند به عنوان مثال روپلیس رب گندم بود که همه ساله در فصل بهار به خاطر فعالیت خشم او مراسم مذهبی توام با قربانی بر پا می­گردید. در قرن هفدهم فرضیه تولید خود به خودی پا بر جا بود تا اینکه از دانشمندان از جمله نشلیونسبت به آن شک و تردید کرد و به طور کلی توانست درسال۱۹۲۷ اسپور قارچ ها را مورد مطالعه قرار بدهد. در نیمه اول قرن نوزدهم یعنی سال ۱۸۴۵ بیماری خطرناکی به نام بیماری بادزدگی سیب زمینی در اروپا اتفاق افتاد که سبب قحطی شد و به طور کلی جمعیت ۸ میلیونی کشور ایرلند به علت قحطی و مهاجرت ۲ میلیون کاهش پیدا کرد

اولین نماتودپارازیت گیاهی در سال ۱۷۴۳ توسط نیدهام از خوشه گندم جداسازی شد و در سال ۱۸۸۶ مایل براولین بیماری موزائیک توتون را کشف کرد. اما با توجه به این که در طبیعت دهها هزار بیماری وجود دارد و سلامتی گیاهان را تهدید می کند به طور متوسط هر گیاه ممکن است به صدها بیماری مبتلا شود هر پاتوژن یا بیمارگر می تواند ۱ تا ۱۰۰ گیاه را مبتلا بکند. بنابراین به منظور سهولت مطالعه، همیشه دانشمندان به طریق­های مختلفی بیماری ها را طبقه بندی می­کنند. اولین و متداول­ترین طبقه­بندی از روی علائم آلودگی مثل پوسیدگی، لکه­بری، پژمردگی و لکه­زایی است

طبقه بندی دوم بیماری های گیاهی، از روی عضو گیاه مثل بیماری های ریشه، میوه و شاخ و برگ است

طبقه بندی سوم از روی نوع گیاه مورد حمله مثل بیماری های درختان میوه، نباتات زراعی و درختان جنگلی است

طبقه بندی چهارم از روی عوامل بیماری­ زا است که متداول ترین روش بوده و بر مبنای این دو گروه بزرگ بیماری وجود دارند

۱- بیماری های مسری یا عفونی که دراثر عوامل بیماری­زای زنده به وجود می آیند

۲- بیماری های غیر مسری که در اثر عوامل بیماری­زای غیر زنده است

 تعاریف و اصطلاحات بیماری شناسی گیاهی

پاتولوژی گیاهی یا بیماری شناسی گیاهی

پاتولوژی گیاهی به علم مطالعه بیماری های گیاهی اطلاق می­شود که عوامل بیماری زا، چگونگی ایجاد بیماری و فعل و انفعالات، ارتباط بین گیاه میزبان و عوامل بیماری، عوامل تولیدکننده بیماری و بالاخره روش­های مبارزه با آنها را بررسی می­کند

بیماری گیاهی یا پلن تی زیس

تعریف بیماری از نظر افراد به صورت های مختلفی بیان می­شود؛ از نظر یک کشاورز بیماری با کم شدن محصول گیاهان و در آمد او بیان می­گردد. ولی از یک پزشک بیماری با علل و عوامل آن سنجیده و بررسی می­شود. بنابراین هرگونه پروسه غیر عادی در گیاه که در اثر تحریک مداوم به وجود بیاید و منجر به تغییرات در فعالیت متابولیکی و ظهور علایم بیماری در گیاه بشود آن را گیاه بیمار می­نامند. این تعریف مثل بسیاری از تعاریف بیولوژیکی خالی از اشکال نخواهد بود، مثلا ً اگر گل لاله مبتلا به ویروس باشد و دچار تغییر و شکستگی گل برگ ها بشود، این ممکن است از دیدگاه بیمار شناس یک بیماری محسوب شود ولی از دیدگاه باغبان بیماری تلقی نشود و محصولش را به قیمت بالا بفروشد. بنابراین مفهوم بیماری در این گونه موارد برای افراد مختلف متفاوت خواهد بود

پاتوژن :

 

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.