مقاله دیالکتیک تشبیه در تاریخ بیهقی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله دیالکتیک تشبیه در تاریخ بیهقی دارای ۳۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله دیالکتیک تشبیه در تاریخ بیهقی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دیالکتیک تشبیه در تاریخ بیهقی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله دیالکتیک تشبیه در تاریخ بیهقی :
تعداد صفحات :۳۸
از میان امکانات بلاغی، تشبیه بیشترین کارکرد را در تاریخ بیهقی دارد. تشبیه شگردی است که برای زنده بیان کردن تاریخ با نگرش نقادی در خدمت قلم بیهقی قرار میگیرد. در واقع، او برای بیان تفصیلی اندیشههای خود، تجسم بخشیدن و روشن کردن مسئلهای و مستندکردن و القای آن به مخاطب از تشبیه استفاده میکند. کارکرد تشبیه در تاریخ بیهقی، کارکردی دیالکتیکی است. با نگاهی به تشبیهات تاریخ بیهقی میتوان به درونیات و جهانبینی نویسنده پی برد. همچنین اوضاع دربار غزنوی، تکرار تاریخ و در اندک مواردی، فاصله معنادار سیاستورزی در دربار غزنه با الگوهای پادشاهی، در این اثر دیده میشود. بیهقی در سه سطح از تشبیه استفاده میکند:
۱. تشبیه ساده (جملهای) که در آن چیزی به چیزی بهدلیل وجه مشترکشان مانندمیشود و برای این همانندی از ادات تشبیه استفاده میشود.
۲. تشبیه ایجازی (واژگانی) که در آن دو چیز با استفاده از پسوند یا پیشوند به دو شکل ترکیبی و مشتق- که در تاریخ بیهقی بسامد بالایی دارد- به هم مانند میشوند. این نوع تشبیه ضمن اینکه غنای واژگان را بیشتر میکند، وسعت حوزه معناشناختی و نیز ظرفیت موسیقیایی متن را افزایش میدهد.
۳. تشبیه گسترده (داستانی)، که در آن رخدادهای دربار غزنوی به ماجرایی که در گذشته روی داده است، مانند میشود. بدینوسیله بیهقی مسئلهای را که در ذهن دارد و نمیخواهد در داستان اصلی مطرح کند، در روایت الحاقی به نمایش میگذارد. حکایتی که همچون آنتیتزی در برابر رخداد اصلی (تز) قرار میگیرد تا حکایتی نانوشته (سنتز) را در ذهن خواننده شکل دهد. در این مقاله سعی بر این است تا ضمن تحلیل توصیفی- تحلیلی کارکرد تشبیه در سطوح مختلف تاریخ بیهقی، فلسفه بهرهبرداری همهجانبه از آن نیز واکاویشود.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.