مقاله بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقاومت گیاه نخود (Cicer arietinum L.) نسبت به قارچ Ascochyta rabiei


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقاومت گیاه نخود (Cicer arietinum L.) نسبت به قارچ Ascochyta rabiei دارای ۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقاومت گیاه نخود (Cicer arietinum L.) نسبت به قارچ Ascochyta rabiei  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقاومت گیاه نخود (Cicer arietinum L.) نسبت به قارچ Ascochyta rabiei،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقاومت گیاه نخود (Cicer arietinum L.) نسبت به قارچ Ascochyta rabiei :

تعداد صفحات:۳

چکیده:

سالیسیلیک اسید(SA ) ترکیب درون زای کلیدی در مقاومت نسبت به بیماریهای موضعی و سیستمیک در گیاهان محسوب می شود که خواص شبه هورمونی نیز دارد . پژوهش حاضر برای بررسی اثر SA بر عملکرد، اجزاء عملکرد و مقاومت دو رقم نخود ، رقم بیونیج (حساس) و رقم هاشم (مقاوم) به قارچAscochyta rabiei. در سال زراعی ۱۳۸۳-۱۳۸۲ در ایستگاه تحقیقاتی دیم سرارود کرمانشاه انجام شد. آزمایشها به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در ۴ تکرار اجرا شد. دو رقم بعنوان عامل اصلی و ۴غلظت SA (0، ۰/۱ ، ۰/۷ و ۱/۵ میلی مولار) بعنوان عامل فرعی درنظر گرفته شدند. از هنگام شروع گلدهی اسپری برگها با SA آغاز گردید و به مدت ۲۰ روز ادامه یافت. ۱۰ روز پس از شروع تیماردهی، گیاهان با سوسپاسیون قارچ اسکوکیتا اسپور پاشی شدند. پس از رسیدن بذرها، تعداد شاخه های اولیه و ثانویه، ارتفاع بوته، طول غلاف، تعداد غلاف در بوته، وزن صد غلاف، وزن صد دانه، عملکرد هر بوته مورد ارزیابی قرار گرفت. سنجشپروتئینهای دانه به روش برادفورد انجام شد.نتایج نشان داد که با احتمال ۹۵ درصد غلظت هایSAتاثیر معنی داری بر روی وزن صد دانه، عملکرد بوته و مقدار پروتئین بذرها دارد.غلظت ۰۱mM SA عملکرد بوته ها و وزن صد دانه را به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش می دهد.غلظت mM 1.5 SAباعث تأخیر در بروز بیماری برق زدگی در رقم بیونیج می‎گردد. اما در نهایت شدت بیماری کاهش معنی داری ندارد. غلظت mM 0/7 اثرات مطلوبی بر اجزاء عملکرد دارد، اما بالاترین شدت بیماری در این غلظت ظاهر گردید که اختلاف معنی دار با شاهد داشت.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.