مقاله بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی بیماری شانکر پوستی ( باکتریایی ) درختان گردو در استان همدان :
تعداد صفحات:۲۶
چکیده:
بیماری شانکر پوستی (شانکرباکتریایی) گردو یکی از مهمترین بیماریهای خسارتزا بوده و در شرایط محیطی مناسب (دما و رطوبت بالا) به عنوان یک عامل جدی، درختان گردو را تهدید مینماید.دراین بررسی درطی سالهای ۸۲-۱۳۸۰ از اوایل بهار با برنامه ریزی به طور هفتگی باغات گردوکاری مورد بررسی وبازدید قرارگرفت. از پنج منطقه گردوکاری استان شامل تویسرکان، همدان ،ملایر ، بهار و اسدآباد، تعداد ۱۲۸ باغ مورد نمونهبرداری قرارگرفت. با انتقال نمونههای مشکوک از پوست و چوب با ترشح شیرابه به آزمایشگاه، جداسازی بر روی محیطهای YDC، EMB، NA صورت گرفت. استرینهای باکتری بدست آمده بر اساس تعدادی از خصوصیات مرفولوژیکی، بیماریزایی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مورد مطالعه و ارزیابی قرارگرفتند. با انتخاب پنج ایزوله، اثبات بیماریزایی بر روی شاخههای یکساله درختان و تنه نهالهای بذری دوساله انجام گرفت.علائم بیماری پس از ۱۴-۱۲ روز در چهار ایزوله به صورت ایجاد کلروز و متورم شدن پوست در محل تزریق بودکه پس از فشاردادن تورمها، شیرابه قهوهای رنگی از آنها خارج گردید. باکتریها ، میله ای شکل، در انتها کمی خمیده وگرد بوده و معمولاً به صورت منفرد یا در زنجیرهای کوتاه مشاهده میشوند. هر سلول باکتری، متحرک، دارای چند تاژک محیطی و قادر به تولید اندوسپور یا کپسول نیستند. روی محیطEMB سبز متالیک و روی YDC پس از حدود ۲۴ ساعت رشد به رنگ سفید و کروی میشوند. باکتریها گرم منفی، اکسیداز منفی، کاتالاز مثبت و بی هوازی اختیاری (مثبت O/F) هستند.استرینهای باکتری، دارای توانایی تولید سولفید هیدروژن از سیستئین، اورهآز وفسفاتاز مثبت، قادر به رشد در دمای ۳۶ درجه سانتیگراد و تحمل نمک طعام ۳% ولی در دمای ۳۹ درجه سانتیگراد و محیط حاوی ۵% نمک طعام قادر به رشد نبودند. بر اساس خصوصیات مذکور باکتری عاملBrenneria (Erwinia) nigrifluensشناسایی گردید.دربررسیهای مزرعهای، ازمحلهای نمونهبرداری دو نوع شانکر مشاهده گردیدکه شامل شانکر پوستی سطحی و شانکر عمیق زیر پوستی و پاتوژن باکتریایی در هردومورد درجنسBrenneriaقرار گرفتند.درخصوص پراکنش بیماری، نتایج نشان دادکه منطقه تویسرکان با ۳۵ درصد آلودگی و در رتبههای بعدی منطقه همدان (۲۲%) و اسدآباد (۲۵%) به ترتیب آلودهترین مناطق استان میباشند. حدود ۲۵درصد از باغات مورد مطالعه و در هر باغ به طور متوسط یک اصله درخت مشکوک و دارای بیماری شانکر پوستی میباشدکه با ایجاد زخم و شکاف، راه نفوذ سایر آفات و عوامل بیماریزا را تسهیل کرده و باکاهش بنیه و کمیت محصول، بتدریج باعث زوال و مرگ و میر درختان میگردد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.