مقاله تأثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر عملکرد عضلانی و حرکتی و درجه ناتوانی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تأثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر عملکرد عضلانی و حرکتی و درجه ناتوانی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تأثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر عملکرد عضلانی و حرکتی و درجه ناتوانی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تأثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر عملکرد عضلانی و حرکتی و درجه ناتوانی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تأثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر عملکرد عضلانی و حرکتی و درجه ناتوانی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس :
تعداد صفحات :۲۴
هدف از این پژوهش، تعیین تأثیر هشت هفته تمرین ترکیبی (مقاومتی و تسهیل عصبی ـ عضلانی گیرندههای عمقی) بر عملکرد عضلانی و حرکتی و نیز درج ناتوانی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز میباشد. بدین منظور، ۳۷ زن و مرد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بهصورت هدفمند و تصادفی به دو گروه تمرین (تعداد ۱۹ نفر با میانگین سنی ۵۱/۶±53/34 سال، وزن ۴/۱۳±02/67 کیلوگرم و درج ناتوانی ۲۱/۱±55/2)و گروه کنترل (تعداد ۱۸ نفر با میانگین سنی ۹۳/۴±78/36 سال، وزن ۱۳/۱۰±92/66 کیلوگرم و درج ناتوانی ۹۷/۰±88/2) تقسیم شدند. گروه تمرین بهمدت هشت هفته در یک برنام تمرین ترکیبی (تمرین قدرتی و تمرین تسهیل عصبی ـ عضلانی گیرندههای عمقی) شرکت کرد. همچنین، پیش و پس از پروتکل تمرینی، عملکرد عضلانی و حرکتی و نیز درج ناتوانی بیماران ارزیابی گردید. بهمنظور تحلیل دادهها از آزمون تی مستقل و وابسته استفاده شد. نتایج نشان میدهد هشت هفته تمرین ترکیبی موجب افزایش معنادار قدرت پایینتنه (P=0.001)، قدرت بالاتنه (P=0.001)، تعادل پویا (P=0.001)، انعطافپذیری (P=0.001)، استقامت راهرفتن (P=0.001) و سرعت راهرفتن (P=0.001) گردیده است؛ اما هیچ تفاوت معناداری در فاکتور درج ناتوانی (P=0.32) مشاهده نمیشود؛ بنابراین، یک دوره تمرین ترکیبی (مقاومتی ـ تسهیل عصبی ـ عضلانی گیرندههای عمقی) باعث افزایش قدرت، تعادل، انعطافپذیری، مسافت و سرعت راهرفتن در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بدون تغییر درج ناتوانی آنها میگردد؛ لذا، پیشنهاد میشود این نوع تمرینات بهعنوان بخشی از مداخل درمانی در برنام توانبخشی و بهبود این بیماران مورد توجه قرار گیرد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.