مقاله دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی دربار? نهاد انسان در قرآن (تفسیر آیه فطرت)


در حال بارگذاری
13 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی دربار? نهاد انسان در قرآن (تفسیر آیه فطرت) دارای ۲۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی دربار? نهاد انسان در قرآن (تفسیر آیه فطرت)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی دربار? نهاد انسان در قرآن (تفسیر آیه فطرت)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله دیدگاه آیت‌الله جوادی آملی دربار? نهاد انسان در قرآن (تفسیر آیه فطرت) :

تعداد صفحات :۲۹

ازنظر آیت‌الله جوادی آملی، انسان متوجه کمال و جمیل مطلق است. این حالت بنی‌نوع انسان است که خدای تبارک و تعالی جبلی انسان را بر آن مفطور کرد. فطرت انسانی بر کمالات نورانی مخمور است که باارزش‌ترین سرمایه وجودی اوست و هیچ مخلوقی از آن بهره ندارد؛ ازاین‌رو، انسان همچون چشمه‌ای جوشان است که می‌تواند جوی‌هایی را سیراب کند. خدای سبحان براساس ارزش وجودی انسان به او امر فرمود که قعود و قیام خویش را متوجه دین قیّم کند تا قوام یابد و توجه خود را سوی دین حنیف کند تا همواره در صراط مستقیم حق بماند. هرچند آیه ابتدا با فعل امر مفرد آمده؛ اما از فعل بعدی که جمع است، تعمیم ثابت می‌شود.
از فرمان خدا دو نکته به‌دست می‌آید: ۱) این توجه باید همراه با معرفت باشد؛ ۲) قوام امت مرهون توجه آنان به دین قیم است. فطرت انسان و دین الهی هیچ تهافتی ندارند، بلکه سنخ واحدی دارند.
خلاقیت علامه در تفسیر قرآن‌به‌قرآن به‌کمک روایات مأثور از معصومین(علیهم السلام) در تبیین این آیات تجلی می‌کند که ایشان بین فطرت پاک و غیرمشوب به باطل با دین حنیف هیچ تنافری نمی‌بیند و معتقد است شهادت اولی انسان همان ندای درونی فطرت است؛ بدین‌ترتیب، بین آی ذر و آی فطرت ارتباط برقرار می‌کند؛ درحالی‌که بسیاری از مفسران در این کار موفق نبوده‌اند. در این پژوهش، افزون‌بر اشاره به نکات بدیع دربار فطرت، اثبات می‌کنیم دیدگاه استاد شباهت آشکاری با اندیش علامه دارد و نظر برخی مفسران، مانند فخر رازی را برنمی‌تابد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.