مقاله بررسی اثرات تراتوژنیک نانودیاکسید تیتانیوم (Tio2) خوراکی بر مورفولوژی و ساختار سیستم اسکلتی جنینهای موش NMRI در هفتههای مختلف حاملگی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی اثرات تراتوژنیک نانودیاکسید تیتانیوم (Tio2) خوراکی بر مورفولوژی و ساختار سیستم اسکلتی جنینهای موش NMRI در هفتههای مختلف حاملگی دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی اثرات تراتوژنیک نانودیاکسید تیتانیوم (Tio2) خوراکی بر مورفولوژی و ساختار سیستم اسکلتی جنینهای موش NMRI در هفتههای مختلف حاملگی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثرات تراتوژنیک نانودیاکسید تیتانیوم (Tio2) خوراکی بر مورفولوژی و ساختار سیستم اسکلتی جنینهای موش NMRI در هفتههای مختلف حاملگی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی اثرات تراتوژنیک نانودیاکسید تیتانیوم (Tio2) خوراکی بر مورفولوژی و ساختار سیستم اسکلتی جنینهای موش NMRI در هفتههای مختلف حاملگی :
تعداد صفحات :۱۷
مقدمه: با توجه به توسعه فناوری نانو و گسترش استفاده از نانومواد در زمینههای مختلف صنعت، بررسی اثرات مخرب آن بر سیستمهای بیولوژیکی ضروری است. دیاکسید تیتانیوم (Tio2) در تولید رنگهای مختلف، لوازم آرایشی، سرامیک، فوتوکاتالیستها، آب و فاضلاب و بسیاری از محصولات دیگر کاربرد دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تراتوژنیستی این نانوذره در هفتههای مختلف بارداری موش NMRI انجام شد.
روش کار: این مطالعه تجربی در سال ۱۳۹۶ بر روی ۳۰ موش ماده نژاد NMRI (30-25 گرم، ۱۲-۸ هفته) انجام شد. موشها به طور تصادفی به ۲ گروه کنترل و ۴ گروه مورد تقسیم شدند. بارداری با مشاهده پلاک واژینال (GD0) تأیید شد. دوز ۵ میلیگرم/کیلوگرم محلول Tio2 به صورت گاواژ دهانی از هفته اول تا روز هجدهم بارداری به موشهای باردار خورانده شد. برای گروههای اول تا سوم به ترتیب فقط هفتههای اول تا سوم و گروه چهارم کل دوره بارداری، نانوذرات گاواژ شد. گروه شم با حلال گاواژ شد و گروه کنترل، آب شهر را بدون گاواژ دریافت کردند. در روز هجدهم بارداری جنینها از لولههای رحم جدا و وزن، قد، دور سر و ناهنجاریهای مورفولوژیک ثبت گردید و اختلالات اسکلتی جنینها توسط رنگآمیزی آلیزارین رد و آلیسن بلو بررسی شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه ۲۱) و آزمونهای کای دو، آنالیز واریانس یکطرفه و و کروسکال والیس انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنیدار در نظر گرفته شد.
یافتهها: در مجموع در چهار گروه تجربی، کاهش قابل توجهی در وزن بدن و طول CR در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (۰۵/۰>p). همچنین تعداد قابل توجهی از ناهنجاریهای ظاهری مانند جذب جنین، خونریزی، ناهنجاریهای اندام و اختلالات اسکلتی در گروه های آزمون در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد. مشاهدات نشان داد اثرات تراتوژنیک در گروهی که هفته دوم در معرض نانوذرات بودند، بیشتر بروز کرد.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر سمیت و اثرات تراتوژنیک نانوذرات Tio2 در موجودات زنده را ثابت میکند. بنابراین، مطالعات بیشتری برای پیشبینی اثرات سمی Tio2 مورد نیاز است.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.