مقاله بررسی تأثیر طب فشاری بر انقباض رحم و دردهای بعد از زایمان
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی تأثیر طب فشاری بر انقباض رحم و دردهای بعد از زایمان دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی تأثیر طب فشاری بر انقباض رحم و دردهای بعد از زایمان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تأثیر طب فشاری بر انقباض رحم و دردهای بعد از زایمان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی تأثیر طب فشاری بر انقباض رحم و دردهای بعد از زایمان :
تعداد صفحات :۱۷
مقدمه: آتونی رحم، شایعترین علت خونریزی زایمانی است و انقباض مناسب رحم همراه با درد میباشد. طب فشاری منجر به تحریک عملکردهای فیزیولوژیک کانالها شده و در برخی بیماریها با اداره علائم و نیز با افزایش جریان انرژی باعث تعادل در عملکرد داخلی بدن میشود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر طب فشاری بر تون رحم و دردهای بعد از زایمان انجام شد.
روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در سال ۱۳۹۴ بر روی ۱۱۴ مادر با زایمان طبیعی در بیمارستان ام البنین (س) انجام شد. مادران به صورت تخصیص تصادفی به ۳ گروه طب فشاری اصلی و شم (نقاط نابجا) و کنترل تقسیم شدند. در گروه طب فشاری اصلی، بعد از تولد نوزاد و قبل از خروج جفت، فشاری به مدت ۲ دقیقه بر روی نقاط سی وی ۶ و ۴ و در گروه طب فشاری شم، فشار کمتر روی دو نقطه نابجا اعمال گردید. گروه کنترل مداخلهای نداشتند. تون رحم بلافاصله بعد از خروج جفت و همزمان با پسدرد با مقیاس سنجش دیداری، ۱ و ۲ ساعت بعد از تولد توسط کمک پژوهشگر اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمونهای کروسکال والیس، آنالیز واریانس و کای اسکوئر انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنیدار در نظر گرفته شد.
یافتهها: تون رحم کاملاً منقبض در گروه طب فشاری اصلی در سه بار بررسی بلافاصله بعد از خروج جفت، در ساعت اول و ساعت دوم به ترتیب ۵/۸۹، ۸/۸۶، ۸/۸۶؛ در گروه طب فشاری شم ۸/۸۶، ۲/۸۴، ۵/۸۹ و در گروه کنترل ۶/۸۱، ۳/۷۶ و ۹/۷۸ بود و علی رغم اینکه در گروه اصلی نسبت به گروه کنترل بیشتر بود، ولی بر اساس آزمون کروسکال والیس در سه گروه تفاوت معنیداری نداشت (۰۵/۰<p). میانگین شدت درد در گروه طب فشاری اصلی در ساعت اول و ساعت دوم به ترتیب ۵/۱۷±9/8 و ۹/۱۱± 6/4؛ در گروه طب فشاری شم ۹/۱۵±5/2 و ۹/۱۳±3/5؛ و در گروه کنترل ۲/۱۹±8/9 و ۴/۱۷±6/7 بود و علیرغم اینکه در گروه اصلی نسبت به گروه کنترل کمتر بود، ولی بر اساس آزمون کروسکال والیس در سه گروه تفاوت معنیداری نداشت (۰۵/۰<p).
نتیجهگیری: انجام طب فشاری بر نقاط اصلی بر تون و درد ۱ و ۲ ساعت پس از زایمان تأثیری ندارد، ولی در خصوص اثر آن در طول زمان مورد نظر برای پس درد و تأثیر بر تون، انجام مطالعات بیشتر ضروری است.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.