مقاله بررسی اثر تجویز توأم ویتامین E و C در جلوگیری از بروز پره‌اکلامپسی و بعضی از پیامدهای حاملگی در خانمهای باردار نولی­پار


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله بررسی اثر تجویز توأم ویتامین E و C در جلوگیری از بروز پره‌اکلامپسی و بعضی از پیامدهای حاملگی در خانمهای باردار نولی­پار دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر تجویز توأم ویتامین E و C در جلوگیری از بروز پره‌اکلامپسی و بعضی از پیامدهای حاملگی در خانمهای باردار نولی­پار  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر تجویز توأم ویتامین E و C در جلوگیری از بروز پره‌اکلامپسی و بعضی از پیامدهای حاملگی در خانمهای باردار نولی­پار،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر تجویز توأم ویتامین E و C در جلوگیری از بروز پره‌اکلامپسی و بعضی از پیامدهای حاملگی در خانمهای باردار نولی­پار :

تعداد صفحات :۱۰

مقدمه: اختلالات مربوط به فشار خون بالا در حاملگی اختلالات شایعی هستند که قسمت اعظم موربیدیته و مرگ و میر حاملگی را باعث می‌شوند. استرس اکسیداتیو در پاتوفیزیولوژی پره‌اکلامپسی نقش دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر توأم ویتامین C و E در بروز پره‌اکلامپسی و برخی ازپیامدهای حاملگی بوده است.

روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی است که روی ۴۲۴ زن باردار نولی پار مراجعه کننده به بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و مطب‌های خصوصی شهر سمنان به مدت ۲ سال (۸۸-۸۶) انجام شد. زنان نولی‌پار بین هفته‌های ۲۲-۱۴ حاملگی و سن ۱۵تا ۳۵ سال به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول (گروه مورد) روزی ۱۰۰۰ میلی‌گرم ویتامین C و۴۰۰ واحد بین المللی ویتامین E به همراه آهن و اسید فولیک دریافت کردند. گروه دوم به عنوان گروه شاهد، فقط آهن و اسید فولیک دریافت کردند. دو گروه از نظر بروز پره‌اکلامپسی و پیامدهای حاملگی و همچنین پیامدهای نوزادی تا ختم حاملگی پیگیری شدند. تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های t، کای اسکوئر، من-ویتنی و محاسبه خطرنسبی در سطح معنی‌دار ۵% انجام شد.

یافته‌ها: میانگین سن و شاخص توده بدنی دوگروه تفاوت معنی‌دار نداشت. تفاوت معنی‌داری بین گروه مورد و شاهد از نظربروز پره‌اکلامپسی (به ترتیب ۵% و۴/۷%)، کوچک برای سن حاملگی، به ترتیب ۹/۶% و ۴/۹% و پره‌ترم شدن به علت پره‌اکلامپسی (به ترتیب ۳% و۲%) وجود نداشت. اما خطر وزن کمتر از ۲۵۰۰ گرم زمان تولد (نوزاد سبک وزن) به طور معنی‌داری در گروه مورد کمتر از گروه شاهد بود (۰۲۷/۰,p=95/0-36/0CI:95%, 58/0RR=) بروز پره‌اکلامپسی شدید در گروه مورد و شاهد به ترتیب۲ % و۵/۲% بود که اختلاف معنی‌دار نبود.

نتیجه‌گیری: مصرف ترکیبات ویتامین C و E در طول حاملگی، خطر پره‌اکلامپسی و کوچک برای سن حاملگی را در نوزاد کاهش نمی‌دهد، ولی می‌تواند سبب کاهش تولد نوزاد سبک وزن شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.