مقاله بررسی تأثیر آموزش آرامسازی پیشرونده عضلانی به همراه تجسم هدایت شده بر شدت علائم افسردگی زنان در دوره بعد از زایمان
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی تأثیر آموزش آرامسازی پیشرونده عضلانی به همراه تجسم هدایت شده بر شدت علائم افسردگی زنان در دوره بعد از زایمان دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی تأثیر آموزش آرامسازی پیشرونده عضلانی به همراه تجسم هدایت شده بر شدت علائم افسردگی زنان در دوره بعد از زایمان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تأثیر آموزش آرامسازی پیشرونده عضلانی به همراه تجسم هدایت شده بر شدت علائم افسردگی زنان در دوره بعد از زایمان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی تأثیر آموزش آرامسازی پیشرونده عضلانی به همراه تجسم هدایت شده بر شدت علائم افسردگی زنان در دوره بعد از زایمان :
تعداد صفحات :۱۳
مقدمه: افسردگی بعد از زایمان از اختلالات روانی پس از زایمان، با شیوع بالا و عوارض نامطلوب میباشد. بنابراین شناسایی و درمان آن یک امر مهم به شمار میرود. از درمانهای ساده که توسط مراقبین اولیه خصوصاً ماماها قابل اجرا است، آموزش تکنیک های آرامسازی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر آموزش آرامسازی بر شدت علائم افسردگی در دوره بعد از زایمان انجام شد.
روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی ۵۴ زن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر مشهد در سال ۱۳۸۹ انجام شد. در هفته سوم بعد از زایمان، زنانی که نمره مقیاس افسردگی ادینبرگ ۱۰ و بالاتر داشتند، آزمون افسردگی بک را تکمیل میکردند (نمره ۲۸- ۱۴) و تأیید نهایی افسردگی توسط مصاحبه روانشناس بالینی انجام شد. سپس زنان به طور تصادفی به دو گروه آرامسازی به همراه تجسم هدایت شده (۲۶ نفر) و گروه کنترل (۲۸ نفر) تقسیم شدند. آرامسازی روزانه یک مرتبه و تجسم هدایت شده هفتهای یک بار در طول ۶ هفته اجرا شد و در هفته ۹ بعد از زایمان مجدداً آزمون افسردگی بک تکمیل شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه با نرم افزار SPSS (نسخه ۱۴) تجزیه و تحلیل شد و p مساوی ۰۵/۰ به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
یافتهها: میانگین نمره شدت علائم افسردگی بعد از مداخله در گروه آرامسازی و گروه کنترل به ترتیب ۶/۴±7/7و ۴/۶±3/15بود که بین دو گروه اختلاف آماری معنیداری وجود داشت (۰۰۰/۰>p). همچنین میزان کاهش شدت علائم افسردگی در گروه آرامسازی ۱/۵۸ درصد و در گروه کنترل ۵/۲۳ درصد بود.
نتیجهگیری: آرامسازی روشی مؤثر در کاهش شدت علائم افسردگی بعد از زایمان است.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.