مقاله بررسی ارتباط هیپوتیروئیدی با سطح فریتین سرم در بیماران بتا تالاسمی ماژور ” مرکز تحقیقات گوارش و کبدگلستان- دانشگاه علوم پزشکی گلستان “
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی ارتباط هیپوتیروئیدی با سطح فریتین سرم در بیماران بتا تالاسمی ماژور ” مرکز تحقیقات گوارش و کبدگلستان- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ” دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی ارتباط هیپوتیروئیدی با سطح فریتین سرم در بیماران بتا تالاسمی ماژور ” مرکز تحقیقات گوارش و کبدگلستان- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ” کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی ارتباط هیپوتیروئیدی با سطح فریتین سرم در بیماران بتا تالاسمی ماژور ” مرکز تحقیقات گوارش و کبدگلستان- دانشگاه علوم پزشکی گلستان “،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی ارتباط هیپوتیروئیدی با سطح فریتین سرم در بیماران بتا تالاسمی ماژور ” مرکز تحقیقات گوارش و کبدگلستان- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ” :
تعداد صفحات :۱۰
مقدمه بیماری بتا تالاسمی ماژور یکی از شایع ترین بیماری های ژنتیکی در ایران و به ویژه استان گلستان می باشد.از میان عوارض مهم ثانویه تزریق خون، اختلالات اندوکرین و هیپوتیروئیدی می باشدکه باعث ناتوانی و مرگ و میر زود رس می شود. این اختلالات پس از ایجاد با دفروکسامین قابل درمان نیست. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط هیپو تیروئیدی با سطح فریتین سرم در بیماران بتا تالاسمی ماژور است. روش کار این مطالعه تحلیلی- مقطعی بر ۱۸۵ بیمار تالاسمی مرکز طالقانی گرگان در مدت ۵ سال (۱۳۸۴ -۱۳۸۰) در گروه سنی ۳۷-۱ سال انجام شد. سطح فرتین سرم هر سه ماه یکبارو تست های عملکردی تیروئید سالی یکبار، مورد ارزیابی قرار گرفت و همچنین سن، جنس، میزان مصرف منظم دسفرال و هموگلوبین قبل از تزریق خون بررسی شد و سپس متوسط فرتین همزمان با شروع عارضه به دست آمد و داده ها توسط نرم افزار SPSS و روش آماری تی تست مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج از مجموع بیماران، ۹۶ نفر (۵۱/۹%) زن و ۸۹ نفر (۴۸/۱%) مرد بودند. در کل۳۰ نفر (۱۶/۲%) مبتلا به هیپوتیروئیدی بودند متوسط سنی ۱۷/۸ سال و پنج نفر در گروه سنی کمتر از ده سال و بقیه بالاتر از ده سال، ۱۵ نفر (۵۰%) زن و۱۵ نفر (۵۰%) مرد بودند. متوسط سطح فرتین همزمان با شروع عارضهng/ml 2528/400±2175/30041 که در مقایسه با افرادی که هیپوتیروئید نبودند، با متوسط سطح فرتین ۳۵۳۸/۶۲۳۰±1908/73027 از نظر آماری اختلاف معنی داری وجود داشت (p<0/05). متوسط هموگلوبین قبل از تزریق در بیماران بین۱۰-۷ ng/ml بود و ۱۷ نفر (۵۶/۷%) از بیماران هیپوتیروئید، دسفرال را به صورت نامنظم مصرف می کردند. ۴۳/۳% به میزان۴۰-۳۰ mg/kg/d دسفرال را در هفته مصرف می کردند. نتیجه گیری نتایج نشان دادکه در بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور می توان قبل از رسیدن سطح فرتین به مقادیر بالا، اقدامات لازم جهت بررسی های کلینیک و پاراکلینیک و کنترل سطح فرتین به منظور پیشگیری از ابتلا به عارضه هیپو تیروئیدی اعمال نمود.با توجه به اینکه در این مطالعه ۵ بیمار در گروه سنی کمتر از ده سال مبتلا به هیپو تیروئیدی شده بودند و از آنجایی که عوارض اندوکرین بیشتر در سن بالای ده سال مورد توجه قرار می گیرد، توصیه میشود غربالگری بیماران حداقل از سن ۵ سالگی شروع شودتا درمان به موقع شروع شود.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.