مقاله ژئوتوپ¬های یزد وجاذبه¬های آن
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله ژئوتوپ¬های یزد وجاذبه¬های آن دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله ژئوتوپ¬های یزد وجاذبه¬های آن کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ژئوتوپ¬های یزد وجاذبه¬های آن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله ژئوتوپ¬های یزد وجاذبه¬های آن :
تعداد صفحات :۲۴
اگرچه گردشگری در ازمنهی قدیم نیز به عنوان مقولهای اجتماعی در ملل و نحل مختلف معمول و مرسوم بوده است اما باید اذعان نمود که در عصر ما بیشتر از دیدگاه اقتصادی، بهعنوان یک فعالیت ناگریز و ضرورتی اجتماعی مطرح میشود و سهمی مهم در درآمد ملی برای آن منظور میگردد و برنامهریزان و سیاستگذاران بهعنوان یکی از محورهای پراهمیت درآمد ملی بدان نگاه میکنند . این نکته را هم نمیتوان کتمان نمود که در چند دههی اخیر پررونق شدن این فعالیت و تحرکی که این مجموعه از فعالیتهای بشری میتواند بر بخشهای دیگر اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی بگذارد موتور اصلی چنین نگاهی بوده است .
مصطلح شدن واژههایی چون اگروتوریسم[۱]، ارکئولوژیکال توریسم[۲]، اکوتوریسم[۳]، ژئوتوریسم[۴]، توریسم استراحت و سلامتی، توریسم فرهنگی، توریسم مذهبی، توریسم ورزشی، توریسم اقتصادی، توریسم سیاسی، توریسم چشمانداز، توریسم تعطیلات و… همه از گسترهی حوزه و افق انجام فعالیتهایی است که میتواند در این زمینه انجام گیرد (قرهنژاد،۱۳۷۲: ۴۸). در این میان، ژئوتوریسم شکلی از توریسم فرهنگی محیطی[۵] معطوف به حس ماجراجویی است که تجربیات ناشی از تحقیق در مواریث طبیعی بـدان اعـتبار بخشیده است[۶].
با آغاز ارتباط بین طبیعت و فرهنگ در مناطق، ژئوتوریسم در محوطههای ژئوتوپها[۷] ، میتواند پاسخگوی سؤالات وتمایلات جدیدی باشد و بدینترتیب این موضوع قادر به عهدهدارشدن سهمی از توسعهی مناطق خواهد بود.
ژئوتوپهای یزد به واسطهی شرایط استثنایی فرهنگی و پالئو اقلیم خود پتانسیلهای بالقوه مطلوبی در این زمینه دارد بهویژه آنکه با داشتن سرزمینی بیابانی از یکسو و وجود ارتفاعات ۴۰۰۰ متری در شیرکوه جاذبههای بینظیری در ژئوتوریسم وژئومورفوتوریسم فراهم آمده و بدین خاطر ژئوتوپ طزرجان از میان تعداد محدودی روستای هدف در ایران بهعنوان دهکدهی توریستی برگزیده شده و جالبتر آنکه جاذبههای این روستا در منطقه نه تنها بهواسطهی اقلیم متفاوت آن با دشت یزد که مجموعهای از دیدنیهای فرهنگی و جاذبههای علمی طبیعی یا ژئوتوپها در اطراف آن فراهم آمده که برای جغرافیدانان، زمینشناسان و اکولوژیستها و دیگر دانشمندان علوم محیطی و فرهنگی، بینظیر و شگفتانگیز است.
وجود آثار سیرکهای عظیم یخچالی، سنگهای سرگردان یخچالی، دایکها و سیلهای متعدد، گرانیت ها و مرمریتها با شهرت جهانی، آثار درههای یخچالی و باد رفتهای ماسهای و وجود بزرگترین سد طبیعی زیرزمینی در مهریز که با نیمرخی تقریباً عریان نظر هر محققی را در علوم زمین جلب و شگفتزده میکند و زیباییهای دیگر طبیعی و فرهنگی، این منطقه را بیشتر به ژئوپارکی[۸] علمی با جاذبههای یک موزهی تاریخ طبیعی تبدیل نموده است.
[۱]-Agrotourism
۳-Archaeological Tourism
[۳]- Ecotourism
۵-Geotourism
[۵]-Cultural_Environmemtal
۷-www.Alternativegreece.gr
۱- ژئوتوپ(Geotop) بهمناطقی اطلاق میشود که دارای مواریث فرهنگی- طبیعی توأمان است و میراثهای زمینشناسی تاریخی در این مناطق، شواهد غیرقابل انکار تحول حیات درکره زمین مانند آتشفشانها، غارها، درهها، مناطق فسیلدار،ریفتهای بزرگ زمینشناسی، معادن قدیمی یا تشکیلات و چشماندازهای اسکنه قدیمی بهشمار میآید. این مناطق دارای اهمیت علمی و زیباشناختی بوده و مورد توجه گردشگران و دانشمندان است ( ( www.Alternativegreece.gr.
[۸]- Geopark
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.