مقاله بحران آب و لزوم توجه به بهرهوری آب کشاورزی در نواحی خشک مطالعهی موردی؛ دشت بیرجند
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بحران آب و لزوم توجه به بهرهوری آب کشاورزی در نواحی خشک مطالعهی موردی؛ دشت بیرجند دارای ۳۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بحران آب و لزوم توجه به بهرهوری آب کشاورزی در نواحی خشک مطالعهی موردی؛ دشت بیرجند کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بحران آب و لزوم توجه به بهرهوری آب کشاورزی در نواحی خشک مطالعهی موردی؛ دشت بیرجند،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بحران آب و لزوم توجه به بهرهوری آب کشاورزی در نواحی خشک مطالعهی موردی؛ دشت بیرجند :
تعداد صفحات :۳۶
بحران آب از جمله چالشهای مهم زیست محیطی منطقهی خاورمیانه میباشد. بسیاری از کارشناسان نگران آن هستند که استفاده از منابع آب در ایران بدون در نظر گرفتن محدودیت آن در آینده مشکلات جدی را ایجاد مینماید.
در چند دههی اخیر رشد جمعیت و توسعهی فعالیتهای کشاورزی و صنعتی باعث شده است فاصلهی بین نرخ تجدید و نرخ بهرهبرداری از آبخوانها افزایشیابد و این شکاف در نتیجهی وقوع خشکسالیها بسیار عمیق شده است بهطوریکه کارشناسان، مدیریت بر مصرف منطقی منابع آبی آبخوانها بالاخص در بخشهای پرمصرف و کمصرفه اقتصادی از جمله بخش کشاورزی را خاطرنشان میسازند. این موضوع در تبصرهی یک ماده ۱۰۶ قانون برنامهی سوم و بندهای ماده ۱۷ برنامه چهارم توسعه نیزگنجانده شده است. بهطوریکه دولت را مکلف به اقدامات لازم جهت تطبیق الگوی کشت، مطابق با امکانات و ظرفیتهای آبی مناطق از طریق تخصیص آب به تولید محصولات با نیاز آبی کمتر و بازدهی اقتصادی بیشتر گردانده است. در مناطق خشکی همچون خراسان جنوبی که بیشترین فشار بر آبخوانها از طریق برداشت مازاد صورت میگیرد، میتوان از شاخصهای بهرهوری آب کشاورزی جهت ساماندهی الگوی زراعی که موجب تحدید مصرف آب گردد، استفاده نمود. این شاخصها در محدودهای از غرب دشت بیرجند به عنوان یکی از بحرانیترین دشتهای خراسان جنوبی با استفاده از روش نمونهگیری دو مرحلهای و از طریق تکمیل ۷۶ پرسشنامه هزینه- درآمد مربوط به محصولات عمدهی زراعی در بین بهرهبرداران کشاورزی منطقه و استخراج دادهها و آنالیز آنها با استفاده از نرمافزارcost انجام گردید. نتایج حاصله نشان میدهد که کشتهای با مصرف آب بالا و بازده اقتصادی پایین همانند چغندرقند و یونجه باید از الگوی کشت منطقه حذف و به جای آنها کشتهایی نظیر ذرت علوفهای و یا تناوب یکسالهای از کشتهای بومی نظیر گندم و ارزن،که هم موجب کاهش استحصال آب و هم متضمن منافع اقتصادی بالا برای بهرهبرداران کشاورزی باشد، جایگزین شود.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.