مقاله تخمین و ارزیابی ردپای آب آبی و آب سبز محصولات عمده مورد کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تخمین و ارزیابی ردپای آب آبی و آب سبز محصولات عمده مورد کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تخمین و ارزیابی ردپای آب آبی و آب سبز محصولات عمده مورد کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تخمین و ارزیابی ردپای آب آبی و آب سبز محصولات عمده مورد کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تخمین و ارزیابی ردپای آب آبی و آب سبز محصولات عمده مورد کشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه :
تعداد صفحات :۱۳
سابقه و هدف: شاخص ردپای آب به عنوان یک شاخص جهانی نشاندهنده مقدار واقعی آب مصرفی بر اساس شرایط و اقلیم هر منطقه میباشد. این شاخص برای اولین بار توسط هواکسترا (۲۰۰۲) معرفی گردید(۷). بعد از آن این مفهوم به طور گسترده در جهان به کار گرفته شد (فرامرزی و همکاران، ۲۰۰۹؛ اخوان و همکاران، ۲۰۰۹؛ یو و همکاران، ۲۰۱۰؛ عربی و همکاران، ۲۰۱۲؛ گربنز لینز و همکاران، ۲۰۱۳؛ ژو و همکاران، ۲۰۱۵) (۴، ۱، ۱۳، ۳، ۵، ۱۱). هدف از این تحقیق نیز محاسبه ردپای آب محصولات عمده کشت شده در محدوده حوضه آبریز دریاچه ارومیه میباشد. در این فرآیند به منظور برنامه ریزی کلان و صحیح در بخش کشاورزی و حفظ منابع آب، دو جزء سبز و آبی تفکیک گردیدند. مواد و روش ها: جهت بررسی ردپای آب محصولات در قسمتهای مختلف حوضه دریاچه ارومیه، کل حوضه موردمطالعه به هفت منطقه تقسیمبندی گردید سپس برای هر منطقه یک ایستگاه بهعنوان ایستگاه مبناء انتخاب گردید. در این راستاء ایستگاههای سلماس، ارومیه، مهاباد، تکاب، تبریز، مراغه و سراب بهعنوان ایستگاههای مبنا معرفی گردیدند. در این تحقیق برای بررسی ردپای آب محصولات زراعی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، پنج محصول عمده در حوضه شامل، گندم، چغندرقند، گوجهفرنگی، یونجه و ذرت مورد بررسی قرار گرفته و ردپای آب آنها محاسبه گردید. از نرمافزار CropWat 8.0 بهمنظور محاسبه تبخیر-تعرق و نیاز آبی گیاهان استفاده شد. دادههای مورد نیاز جهت محاسبه تبخیر و تعرق شامل دمای حداقل، دمای حداکثر، درصد رطوبت نسبی، ساعات آفتابی، سرعت باد و بارندگی در مقیاس ماهانه از سازمان هواشناسی کشور تهیه گردید. پس از مرتبسازی دادهها به نرمافزار معرفی گردید و ردپای آب محصولات محاسبه گردید. یافته ها: نتایج حاصل از محاسبات ردپای آب در دو جزء (آبی و سبز) نشان داد که متوسط سالانه آب مصرفی محصولات غالب تولید شده در حوضه حدود m3/ton 3547/83 میباشد که از این مقدار سهم دو جزء آب سبز و آبی به ترتیب ۲۵ درصد و ۷۵درصد میباشد. همچنین نتایج نشان داد که در بین محصولات مورد مطالعه، گندم(۱۸۷۴/۹۹ m3/ton) و یونجه (۱۰۵۶/۲۶ m3/ton) بیشترین ردپای آب را در بین محصولات حوضه دارا بودند. در حالی که نسبت آب آبی به سبز بالاترین مقدار را برای ذرت علوفهای و چغندرقند داشتهاند. نتایج حاصل از پهنهبندی نیز حاکی از بالا بودن میزان آب آبی در دشتهای تبریز و مراغه و قابل توجه بودن ردپای آب سبز در دشتهای ارومیه و تکاب میباشد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق محصولاتی نظیر گندم و یونجه که نسبت آب سبز بیشتری نسبت به سایر محصولات دارند برای کشت در منطقه مورد مطالعه پیشنهاد میگردد. لازم به ذکر است که زمانی این امر بهصورت مؤثر عملی خواهد بود که به بررسی سایر محصولات در اقلیمهای مختلف کشور و در سایر استانها پرداخته شود و با دید کلان برنامهریزیهای صحیح، هدفمند و یکپارچه در بخش کشاورزی و الگوی صحیح کشت انجام گردد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.