مقاله ارزیابی سیستم های مختلف تغذیه آلی و شیمیایی بر عملکرد، کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum L.)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله ارزیابی سیستم های مختلف تغذیه آلی و شیمیایی بر عملکرد، کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum L.) دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارزیابی سیستم های مختلف تغذیه آلی و شیمیایی بر عملکرد، کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum L.)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزیابی سیستم های مختلف تغذیه آلی و شیمیایی بر عملکرد، کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارزیابی سیستم های مختلف تغذیه آلی و شیمیایی بر عملکرد، کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی گشنیز (Coriandrum sativum L.) :

تعداد صفحات :۲۵

سابقه و هدف: گشنیز یکی از مهم ترین گیاهان دارویی بوده که به علت کیفیت بالای اسانس، علاوه بر مصارف غذایی جنبه درمانی نیز دارد. کشاورزی پایدار با رعایت اصول اکولوژیک، می تواند ضمن ایجاد توازن در محیط زیست، کارآیی استفاده از منابع را افزایش دهد و زمین بهره وری طولانی تری را برای انسان فراهم آورد. کاربرد کودهای آلی با هدف جایگزینی یا کاهش قابل ملاحظه در کاربرد کودهای شیمیایی، موجب افزایش کیفیت و عملکرد در تولید پایدار گیاهان زراعی می شود. این پژوهش به منظور بررسی ارزیابی سیستم های مختلف تغذیه آلی و شیمیایی بر عملکرد و ترکیبات اسانس گیاه دارویی گشنیز انجام شد. مواد و روش ها: این آزمایش به صورت مزرعه ای در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار در سال ۱۳۹۴ در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی شهرستان ایلام اجرا شد. تیمارها شامل ۱۰ و ۲۰ تن کود گاوی در هکتار، ۵ و ۱۰ تن ورمی کمپوست در هکتار، ۵ تن کود گاوی همراه با ۵/۲ تن ورمی کمپوست در هکتار، ۱۰ تن کود گاوی همراه با ۵ تن ورمی کمپوست در هکتار، کود شیمیایی (تنها ۷۵ کیلوگرم نیتروژن در هکتار) و شاهد (بدون کاربرد کود) بودند. صفات اندازه گیری شده شامل عملکرد دانه، درصد و عملکرد اسانس و ترکیبات مختلف اسانس بود. به‌منظور تعیین میزان اسانس از روش تقطیر با آب با دستگاه کلونجر اسانس گیری شد، اجزای اسانس توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS)، انجام گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد بذر (۳۲۵۷/۷ کیلوگرم در هکتار)، درصد اسانس (۰/۱۵۴درصد) و عملکرد اسانس (۲۳/۷۵کیلوگرم در هکتار)، محتوی لینالول (۶۲/۶۱ درصد) و محتوی ژرانیل استات (۲۱/۹درصد) به ترتیب در تیمارهای کاربرد ۱۰ تن کود گاوی، ۵ تن ورمی کمپوست و ۱۰ تن کود گاوی همراه با ۵ تن ورمی کمپوست به دست آمد. همچنین بیشترین محتوی آلفاپینن (۱۱/۴۵درصد) و گاماترپینن (۷/۱۲درصد) در اسانس در تیمار کاربرد ۱۰ تن ورمی کمپوست به دست آمد. نتیجه گیری: به طور کل مدیریت تغذیه تلفیقی گیاه دارویی گشنیز اثرات قابلتوجه بر شاخصهای کم و کف ان گاه داشت. بیشترین عملکردهای بذر و اسانس با کاربرد ۱۰ تن کود گاوی و بیشترین ترکیبات اسانس با کاربرد ورمی کمپوست به دست آمد. با توجه به نتایج، سیستم های مختلف تغذیه آلی می تواند جایگزین بخش عمده ای از کود شیمیایی اوره در زراعت گیاه دارویی گشنیز شده و گامی در جهت کشاورزی پایدار و حفظ محیط زیست برداشته شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.