مقاله تأثیر تلقیح بذر با سویه های باکتری سودوموناس Pseudomonas fluorescens بر صفات کمی و کیفی دو رقم برنج (Oryza sativa L.)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تأثیر تلقیح بذر با سویه های باکتری سودوموناس Pseudomonas fluorescens بر صفات کمی و کیفی دو رقم برنج (Oryza sativa L.) دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تأثیر تلقیح بذر با سویه های باکتری سودوموناس Pseudomonas fluorescens بر صفات کمی و کیفی دو رقم برنج (Oryza sativa L.) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تأثیر تلقیح بذر با سویه های باکتری سودوموناس Pseudomonas fluorescens بر صفات کمی و کیفی دو رقم برنج (Oryza sativa L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تأثیر تلقیح بذر با سویه های باکتری سودوموناس Pseudomonas fluorescens بر صفات کمی و کیفی دو رقم برنج (Oryza sativa L.) :
تعداد صفحات :۲۴
تأثیر تلقیح بذر با سویههای باکتری سودوموناس Pseudomonas fluorescensبر صفات کمی و کیفی دو رقم برنج(Oryza sativa L.) [1]
Effect of seed inoculation with Pseudomonas fluorescens strains on quantitative and qualitative indices of two rice cultivars (Oryza sativa L.)
سیدمحمدرضا احتشامی ۱*، زهرا امیندلدار ۲، عباس شهدیکومله۳، حسن رمضانی۴
۱-استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
۲- دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
۳-رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور
۴- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، دانشگاه بوعلی سینای همدان
*نویسنده مسئول:smrehteshami@yahoo.com
تاریخ دریافت: ۲۴/۱۱/۹۲ تاریخ پذیرش: ۱۷/۰۴/۹۳
چکیده
بهمنظور مطالع اثر باکتریهای محرک رشد بر صفات کمی و کیفی دو رقم برنج، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی ۸۹-۱۳۸۸ در موسس تحقیقات برنج کشور در رشت به اجرا درآمد. عامل رقم در دو سطح (هاشمی و خزر) و سویههای باکتری سودوموناس Pseudomonas fluorescens در هشت سطح (سویه ۹۳، ۱۰۳، ۱۳۶، ۴، ۱۶۸، ۱۶۹ و ۱۷۷ بههمراه تیمار با مصرف کود شیمیایی (بدون باکتری)) در نظر گرفته شدند. در این آزمایش، اثر رقم و اثر باکتری بر اکثر صفتهای مورد مطالعه معنیدار بوده و رقم خزر در مقایسه با رقم هاشمی واکنش بهتری به باکتریها نشان داد و عملکرد بالاتری را نسبت به رقم هاشمی به خود اختصاص داد، در ضمن این ریزجانداران تمام ویژگیهای مورد ارزیابی برنج را در مقایسه با شاهد بهبود بخشیدند. در بین سطوح مختلف باکتری، تیمار تلقیح بذر با سویههای ۱۶۸، ۱۷۷ و ۹۳ نسبت به بقیه سویهها اثر مثبتی بر صفتهای مورد ارزیابی داشتند. نتایج نشان داد که این باکتریها به دلیل تأثیر بر افزایش جذب عناصر غذایی بهویژه فسفر میتوانند منجر به افزایش وزن خشک و عملکرد گیاه گردند.
واژههای کلیدی:باکتریهای محرک رشد، صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک، فسفر، وزن خشک.
[۱]. این مقاله مستخرج از پایاننامه کارشناسیارشد زراعت میباشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.