ارزیابی غلظت عناصر مغذی در شالیزارهای برنج:مطالعه ی موردی شهرستانهای اهواز و باوی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
ارزیابی غلظت عناصر مغذی در شالیزارهای برنج:مطالعه ی موردی شهرستانهای اهواز و باوی دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد ارزیابی غلظت عناصر مغذی در شالیزارهای برنج:مطالعه ی موردی شهرستانهای اهواز و باوی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی غلظت عناصر مغذی در شالیزارهای برنج:مطالعه ی موردی شهرستانهای اهواز و باوی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن ارزیابی غلظت عناصر مغذی در شالیزارهای برنج:مطالعه ی موردی شهرستانهای اهواز و باوی :
تعداد صفحات :۱۲
چکیده مقاله:
بدلیل اهمیت عناصر مغذی در رژیم غذایی ,این مطالعه به منظور بررسی غلظت عناصر مغذی(K,P,Co,Mn,Cu,Fe, Zn ( در شالیزارهای برنج شهرستانهای اهواز و باوی انجام شد. تعداد ۱۴ نمونه گیاه و خاک زیر کشت (۲۰-۰ سانتی متر) از مزراع برنج شهرستانهای اهواز و باوی برداشت شد. غلظت عناصر مغذی در خاک توسط روش OES-ICP ودر گیاه (دانهء برنج) توسط روش MS-ICP تعیین شد. به منظور بررسی زیست دسترسپذیری عناصر, و میزان جذب روزانه ی عناصر توسط مردم در گروه سنی بزرگسال، فاکتور زیست انباشت (BCF (و جذب روزانه (DI (محاسبه گردید. میانگین غلظت عناصر مغذی در نمونههای خاک به صورت Co> Cu> Zn> Mn> P > K> Fe است. نتایج مقایسه ی عناصر در خاک منطقه ی مورد مطالعه با میانگین جهانی عناصر در خاک نشان داد که غلظت عناصر در خاک پایینتر از میانگین جهانی است( به جز کبالت)، مقایسه ی عناصر روی، آهن، مس و منگنز با نرمال جهانی نیز نشان داد که مقادیر این عناصر کمتر از نرمال جهانی عناصر در خاک است. غلظت عناصر در نمونههای گیاه به صورت Co> Cu > Mn> Zn > Fe > K> P است، در حالی که نتایج حاصل از فاکتور زیست انباشت به صورت <K > Cu > Zn> PFe> Co> Mn می باشد، این نشان میدهد که بین میزان غلظت عناصر در خاک و زیست دسترسپذیری عناصر در گیاه ارتباط مستقیمی وجود ندارد. بنابراین فرآیندهای زمین شیمی , فیزیکی و بیولوژیکی خاک بر زیست دسترسپذیری عناصر در گیاه تاثیرمیگذارند. با در نظر گرفتن مصرف روزانه ی ۱۱۰ گرم برنج برای هر ایرانی، نتایج حاصل از شاخص جذب روزانه (DI (نشان داد که برای زنان جذب تمام عناصر به جز منگنز, و برای مردان نیز تمام عناصر به جز آهن پایینتر از میزان جذب روزانه ی توصیه شده (RDI (توسط استانداردهای جهانی میباشند. ۱۸/۲۹ درصد از نیاز مردان, و ۱۲/۴۰ درصد از نیاز زنان به روی, ۶۱/۵۳ درصد از نیاز زنان به آهن, ۱/۹۱ درصد از نیاز مردان و زنان به مس, ۸۹/۹۰ درصد از نیاز مردان به منگنز, ۰۹/۵۳ درصد از نیاز مردان و زنان به فسفر, و ۳۴/۲ درصد از نیاز مردان و زنان به پتاسیم از طریق مصرف برنج تامین میشود.کمبود عناصر مغذی بویژه آهن و روی در منطقه ی مورد مطالعه می تواند عوارض خطرناکی بر سلامت انسان داشته باشند, که در بین گروه سنی بزرگسال ,زنان باردار بیشتر در معرض خطر هستند.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.