بررسی صفات مورفولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج (.Oryza sativa L) در پاسخ به دو سطح نیتروژن در محیط آبکشت


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی صفات مورفولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج (.Oryza sativa L) در پاسخ به دو سطح نیتروژن در محیط آبکشت دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی صفات مورفولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج (.Oryza sativa L) در پاسخ به دو سطح نیتروژن در محیط آبکشت  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی صفات مورفولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج (.Oryza sativa L) در پاسخ به دو سطح نیتروژن در محیط آبکشت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی صفات مورفولوژیک ژنوتیپ های محلی و اصلاح شده برنج (.Oryza sativa L) در پاسخ به دو سطح نیتروژن در محیط آبکشت :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم و فنون کشت های گلخانه ای

تعداد صفحات :۱۳

به منظور بررسی پاسخ ژنوتیپ های برنج نسبت به مقادیر مختلف نیتروژن، آزمایشی برای ارزیابی رشد و نمو ۲۸ ژنوتیپ برنج منتخب اصلاحی شمال، محلی شمال و مرکزی ایران در دو سطح نیتروژن شامل ۲.۸۵ میلی مولار (غلظت نیتروژن محلول یوشیدا) و ۱.۴۲ میلی مولار (نصف غلظت نیتروژن محلول یوشیدا) از منبع نیترات آمونیوم به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. در این تحقیق، صفات تعداد پنجه، سطح برگ، شاخص سبزینگی، وزن خشک ریشه، اندام هوایی و کل و طول اندام هوایی و ریشه به طور معنی داری تحت تاثیر ژنوتیپ، غلظت نیتروژن محلول غذایی و نیز برهمکنش بین آنها قرار گرفتند. در اثر کاهش غلظت نیتروژن در محلول غذایی، میزان کاهش مقادیر مربوط به کلیه صفات به غیر از طول و وزن خشک ریشه در ارقام محلی شمال بیشتر بود. میزان کاهش وزن خشک کل در ژنوتیپ های محلی شمال، اصلاحی شمال و مرکزی ایران به ترتیب ۱۴.۸۲، ۵.۸ و ۲.۶۷ درصد بود. تنوع ژنتیکی قابل توجهی از نظر پاسخ به کمبود نیتروژن در بین ژنوتیپ ها مشاهده شد. در بین ارقام اصلاح شده شمال، نعمت و شیرودی کمترین و ارقام فجر و خزر بیشترین کارایی نیتروژن را داشتند. در حالی که ارقام طارم منطقه و اهلمی طارم کمترین و ارقام حسنی و کاظمی بیشترین کارایی نیتروژن را در بین ارقام محلی شمال به خود اختصاص دادند. ارقام زاینده رود و لاین ۲ فیروزان نیز کمترین و بیشترین کارایی نیتروژن را در بین ارقام مرکزی داشتند. نتایج نشان داد که همبستگی بین تعداد پنجه و سطح برگ با وزن خشک شاخساره به عنوان عملکرد گیاه در شرایط کمبود نیتروژن (به ترتیب r=0.74 و r=0.57) نسبت به شرایط مطلوب نیتروژن (به ترتیب r=0.13 و r=0.41) بیشتر بود.

کلید واژه: تنوع ژنتیکی، شاخص سبزینگی، کارایی نیتروژن

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.