مقاله ارزیابی اختلالات اسکلتی- عضلانی بخشهای انتهایی اندامهای فوقانی (DUE) به روش شاخص تنش (SI) در یک صنعت آهنکاری


در حال بارگذاری
16 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
7 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله ارزیابی اختلالات اسکلتی- عضلانی بخشهای انتهایی اندامهای فوقانی (DUE) به روش شاخص تنش (SI) در یک صنعت آهنکاری دارای ۱۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله ارزیابی اختلالات اسکلتی- عضلانی بخشهای انتهایی اندامهای فوقانی (DUE) به روش شاخص تنش (SI) در یک صنعت آهنکاری  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله ارزیابی اختلالات اسکلتی- عضلانی بخشهای انتهایی اندامهای فوقانی (DUE) به روش شاخص تنش (SI) در یک صنعت آهنکاری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله ارزیابی اختلالات اسکلتی- عضلانی بخشهای انتهایی اندامهای فوقانی (DUE) به روش شاخص تنش (SI) در یک صنعت آهنکاری :

مقاله ارزیابی اختلالات اسکلتی- عضلانی بخشهای انتهایی اندامهای فوقانی (DUE) به روش شاخص تنش (SI) در یک صنعت آهنکاری که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار و تابستان ۱۳۸۷ در سلامت کار ایران از صفحه ۶۱ تا ۶۹ منتشر شده است.
نام: ارزیابی اختلالات اسکلتی- عضلانی بخشهای انتهایی اندامهای فوقانی (DUE) به روش شاخص تنش (SI) در یک صنعت آهنکاری
این مقاله دارای ۹ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله شاخص تنش
مقاله SI
مقاله اختلالات اسکلتی- عضلانی بخشهای انتهایی اندام های فوقانی
مقاله DUE
مقاله ریسک فاکتورهای ارگونومیکی

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زمینه و هدف: اختلالات اسکلتی- عضلانی ناشی از کار یکی از شایع ترین مشکلات جمعیت های کاری در بسیاری از کشورها خصوصا در صنایع مختلف ایران می باشد، بدین ترتیب در این مطالعه به منظور ارزیابی نقش و اثر تلفیقی ریسک های ایجاد کننده این گونه اختلالات، روش شاخص تنش مورد استفاده قرار گرفت.
روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که در آن ۴۴۸ نفر کارگر مرد شاغل در صنعت آهنکاری قائم شهر ۶۳) نفر کارگر شاغل در بخش اداری به عنوان گروه کنترل و ۳۸۵ نفر کارگر شاغل در چهار شغل تراشکاری، جوشکاری، ذوب فلزات، و ریخته گری به عنوان گروه مورد) به صورت سرشماری تحت بررسی قرار گرفتند و تلفیقی از چهار روش مشاهده ای، روش مصاحبه، روش پرسشنامه استاندارد نوردیک و روش شاخص تنش مورد استفاده قرار گرفت. آنالیز داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد و با استفاده از نرم افزار Excel نمودارها رسم گردید.
یافته ها: نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان داد بالاترین نرخ شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی بخشهای مختلف اندام های فوقانی به ترتیب به مشاغل ذوب فلزات، تراشکاری، ریخته گری و جوشکاری اختصاص یافت. آزمون آماری کای اسکوئر، ارتباط معنی داری را میان گروههای شغلی و سنی مختلف نشان داده است (۲=۷۳۳ df=16 p<0.001). آزمون آنالیز واریانس یکطرفه، اختلاف معنی داری بین میانگین شاخص تنش محاسبه شده برای مشاغل اداری (۱۰۶)، تراشکاری (۶۵۲)، جوشکاری (۳۶۸)، ذوب فلزات (۷۷۹)، ریخته گری (۶۳۳) نشان داد (F=5.92 df=16 p=0.005). بدین ترتیب ذوب فلزات به عنوان شغل مخاطره آمیز (سطح ریسک (۴، تراشکاری و ریخته گری به عنوان مشاغل با ریسک اندک (سطح ریسک (۳، جوشکاری به عنوان شغل با ریسک نامطمئن (سطح ریسک (۲ و بخش اداری به عنوان شغل ایمن (سطح ریسک (۱ قلمداد گردیدند. آزمون آماری کاری اسکوئر، ارتباط معنی داری را بین اختلالات بخشهای انتهایی اندامهای فوقانی و گروه های شغلی مورد بررسی نشان داده است (۲=۱۱۹۲ df=12 p<0.004). آزمون آماری paired t-test با همبستگی مستقیم و نسبتا کامل اختلاف معنی داری بین میانگین شاخص تنش دست راست (۶۵۳) و دست چپ (۴۲۹) نشان داد (r=0.69 t=3.15 df=4 p<0.001).
نتیجه گیری: روش شاخص تنش، روش کارآمد و مفیدی به منظور ارزیابی ریسک فاکتورهای دخیل در بروز اختلالات اسکلتی- عضلانی اندامهای فوقانی،‌ طبقه بندی مشاغل و اصلاح شرایط کاری جهت پیشگیری از بروز اینگونه اختلالات می باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.