ارزیابی تنوع ژنتیکی برخی از ژنوتیپ های مارچوبه خوراکی (.Asparagus officinalis L) بومی ایران به کمک نشانگرهای RAPD


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی تنوع ژنتیکی برخی از ژنوتیپ های مارچوبه خوراکی (.Asparagus officinalis L) بومی ایران به کمک نشانگرهای RAPD دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی تنوع ژنتیکی برخی از ژنوتیپ های مارچوبه خوراکی (.Asparagus officinalis L) بومی ایران به کمک نشانگرهای RAPD  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی تنوع ژنتیکی برخی از ژنوتیپ های مارچوبه خوراکی (.Asparagus officinalis L) بومی ایران به کمک نشانگرهای RAPD،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی تنوع ژنتیکی برخی از ژنوتیپ های مارچوبه خوراکی (.Asparagus officinalis L) بومی ایران به کمک نشانگرهای RAPD :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)

تعداد صفحات :۱۰

از نشانگر رپید (RAPD) جهت بررسی تنوع ژنتیکی ۳۴ ژنوتیپ مارچوبه خوراکی وحشی بومی شهرستان طالقان به همراه مارچوبه های اهلی، مارچوبه خوراکی رقم مری واشنگتن و Asparagus persicus استفاده شد. تعداد ۸۰ آغازگر تصادفی در انجام واکنش PCR بر روی نمونه ها به کار رفت که ۱۸ آغازگر تکثیر DNA را به صورت چندشکلی بین ژنوتیپ ها نشان دادند. این ۱۸ آغازگر در مجموع ۱۷۵ نوار در کل ژنوتیپ ها تکثیر کردند که از بین آنها ۱۶۰ نوار چندشکل بودند ( ۹۱.۴درصد چندشکلی). تجزیه خوشه ای ژنوتیپ ها بر اساس حضور نوار (یک) و عدم حضور نوار (صفر) با استفاده از ضریب تشابه جاکارد و به روش UPGMA انجام گرفت. بیشترین و کمترین ضریب تشابه ژنتیکی بین ژنوتیپ ها به ترتیب ۰.۷۱ و ۰.۲۹ به دست آمد. در تجزیه خوشه ای، ژنوتیپ ها در ضریب تشابه ۰.۶۸ در هفت زیرگروه مجزا جای گرفتند. ژنوتیپ های وحشی در چهار زیرگروه، مارچوبه های اهلی همراه با مارچوبه خوراکی رقم مری واشنگتن در دو زیر گروه قرار گرفتند A. persicus .به عنوان یک گونه مجزا و با اختلاف چشم گیری از دیگر نمونه های آزمایش شده در زیرگروه آخر جای گرفت. بنابر نتایج به دست آمده ژنوتیپ های مورد بررسی از تنوع نسبتا بالایی برخوردار بودند که نشان دهنده غنی بودن ذخایر ژنتیکی مارچوبه در ایران است. ضمن اینکه، این بررسی توانایی نشانگر RAPD برای تفکیک گونه های مارچوبه و مطالعه تنوع ژنتیکی را نشان داد.

کلید واژه: تنوع ژنتیکی، مارچوبه، Asparagus officinalis، نشانگر RAPD

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.