استراتژی مقاومت به سرما در لاروهای دیاپوزی ساقه خوار برنج (Chilo suppressalis Walker (Lepioptera: Pyralidae در ایران


در حال بارگذاری
11 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 استراتژی مقاومت به سرما در لاروهای دیاپوزی ساقه خوار برنج (Chilo suppressalis Walker (Lepioptera: Pyralidae در ایران دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد استراتژی مقاومت به سرما در لاروهای دیاپوزی ساقه خوار برنج (Chilo suppressalis Walker (Lepioptera: Pyralidae در ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی استراتژی مقاومت به سرما در لاروهای دیاپوزی ساقه خوار برنج (Chilo suppressalis Walker (Lepioptera: Pyralidae در ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن استراتژی مقاومت به سرما در لاروهای دیاپوزی ساقه خوار برنج (Chilo suppressalis Walker (Lepioptera: Pyralidae در ایران :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم محیطی

تعداد صفحات :۱۳

کرم ساقه خوار مهمترین آفت برنج در شمال کشور بوده که به صورت لاروهای کامل در داخل ساقه های به جا مانده برنج و علف های هرز زمستان را سپری می کند. به منظور تعیین استراتژی زمستان گذرانی این آفت و تغییرات مقاومت به سرما در آن، لاروهای زمستان گذران از مزارع برنج موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت طی ماه های مهر تا اسفند ۱۳۸۳ جمع آوری شدند. به دلیل ریزش حدودا دو متر برف در اواخر بهمن نمونه برداری از لاروهای زمستان گذران در این ماه امکان پذیر نبود. میانگین نقطه انجماد بدن لاروهای جمع آوری شده در مهرماه ۱۸.۸- درجه سانتی گراد بود اما از آبان این دما به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافت و به -۱۲.۴°C رسید و تا قبل از ریزش برف در بهمن تغییر چندانی نکرد. نقطه انجماد لاروهای جمع آوری شده در اسفند ماه باز هم افزایش یافت و به -۸.۲°C رسید. بیش از ۹۰ درصد از لاروهای جمع آوری شده در ماه های مختلف پس از ۲۴ ساعت تیمار در دمای ۱۰- و نیز ۱۵- درجه سانتی گراد زنده ماندند ولی درصد بقا در مورد لاروهایی که ۲۴ ساعت در دمای ۲۰- درجه سانتی گراد نگهداری شده بودند، از ۳۰ درصد در مهرماه به ۸۰ درصد در آبان و ماه های بعد از آن افزایش یافت. به دلیل افزایش قابل توجه نقطه انجماد بدن لاروها در زمستان و زنده ماندن نمونه ها پایین تر از این دما، به نظر می رسد که لاروهای زمستان گذران کرم ساقه خوار برنج در ایران جز حشرات مقاوم به سرما و یخ زدگی باشند. از آنجا که از اواخر آبان ماه نقطه انجماد و تحمل حشره به سرما تغییرات قابل ملاحظه ای یافته است، می توان انتظار داشت که لاروهای حشره در این ماه وارد مرحله اصلی دیاپوز شده اند.

کلید واژه: کرم ساقه خوار برنج، زمستان گذرانی، مقاومت به سرما، نقطه انجماد

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.