ارزیابی آزمایشگاهی و صحرایی عصاره گیرهای مختلف جهت تعیین پتاسیم قابل دسترس گیاه برنج


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
7 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی آزمایشگاهی و صحرایی عصاره گیرهای مختلف جهت تعیین پتاسیم قابل دسترس گیاه برنج دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی آزمایشگاهی و صحرایی عصاره گیرهای مختلف جهت تعیین پتاسیم قابل دسترس گیاه برنج  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی آزمایشگاهی و صحرایی عصاره گیرهای مختلف جهت تعیین پتاسیم قابل دسترس گیاه برنج،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی آزمایشگاهی و صحرایی عصاره گیرهای مختلف جهت تعیین پتاسیم قابل دسترس گیاه برنج :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی ایران

تعداد صفحات :۱۷

پتاسیم یکی از عناصرمهم و ضروری از نظر میزان جذب و فعالیتهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی درگیاه برنج محسوب می گردد. این تحقیق با هدف بررسی وضعیت پتاسیم و ارزیابی ۱۶ عصاره گیر مختلف به منظور تعیین عصاره گیر یا عصاره گیرهای مناسب جهت برآورد پتاسیم قابل دسترس خاک وهمچنین تعیین غلظت بحرانی پتاسیم برای گیاه برنج رقم پرمحصول خزر با استفاده از مناسبترین عصاره گیر معرفی شده در ۲۱ مزرعه شالیزاری از اراضی استان گیلان به اجرا درآمد. مزارع به گونه ای انتخاب شدند که تا حد امکان درصد رس، ظرفیت تبادل کاتیونی، مواد آلی و پتاسیم قابل استخراج آنها با روش استات آمونیوم مولار با یکدیگر متفاوت و دامنه وسیعی داشته باشند. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار و شش سطح کودی پتاسیم به ترتیب (۰، ۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰ و۵۰۰) کیلوگرم اکسید پتاسیم در هکتار از منبع کلریدپتاسیم (نصف بصورت پایه و نصف در زمان پنجه زنی) به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که استفاده ازکودپتاسیم در اکثر خاکها موجب افزایش عملکرد دانه، کاه و کلش و همچنین مقدارجذب پتاسیم در کاه و کلش گردید. نتایج میانگین پتاسیم قابل استخراج با عصاره گیرهای مختلف نیز نشان داد که پتاسیم استخراج شده توسط عصاره گیر اسیدنیتریک با ۲۳۹ میلیگرم و اسیدکلریدریک ۰.۰۵ مولار ۱:۱ با ۱۱ میلیگرم در کیلوگرم خاک به ترتیب حداکثر وحداقل پتاسیم استخراجی را داشته اند. بررسی نتایج ضرایب همبستگی عصاره گیرهای مختلف با عملکرد نسبی دانه، غلظت و جذب پتاسیم توسط کاه و کلش نیز حاکی از آن بود که روشهای استات آمونیوم یک مولار، ۰.۵ مولار، ۰.۲۵ مولار و اسیدنیتریک همبستگی قابل قبولی را با عملکرد نسبی به ترتیب (۰.۸۰، ۰.۷۹، ۰.۸۱ و ۰.۸۷) و مقدار جذب پتاسیم به ترتیب (۰.۷۳، ۰.۷۳، ۰.۷۵ و ۰.۸۱) داشته است. همچنین ضرایب همبستگی عصاره گیرهای آب، مورگان و کلووانا با مقدار غلظت پتاسیم در کاه و کلش که قسمت عمده گیاه جهت تجمع پتاسیم می باشد به مراتب قویتر از سایر روشها بود (به ترتیب ۰.۷۵، ۰.۷۲ و ۰.۷۱). غلظت بحرانی پتاسیم نیز برای عصاره گیرهایی که بالاترین همبستگی را با عملکرد گیاه داشتند بررسی شد، مقدار این غلظت با ۹۰ درصد عملکرد نسبی دانه برای روش استات آمونیوم یک مولار، ۰.۵ مولار و ۰.۲۵ مولار برابر۱۲۰ میلیگرم و با روش اسیدنیتریک۲۱۰ میلیگرم در کیلوگرم خاک بدست آمد.

کلید واژه: استات آمونیوم، پتاسیم، عصاره گیر، گیاه برنج

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.