بررسی همبستگی ژنتیکی درصد روغن دانه با برخی از صفات مهم کمی و کیفی در کلزا از طریق تجزیه های آماری چند متغیره


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی همبستگی ژنتیکی درصد روغن دانه با برخی از صفات مهم کمی و کیفی در کلزا از طریق تجزیه های آماری چند متغیره دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی همبستگی ژنتیکی درصد روغن دانه با برخی از صفات مهم کمی و کیفی در کلزا از طریق تجزیه های آماری چند متغیره  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی همبستگی ژنتیکی درصد روغن دانه با برخی از صفات مهم کمی و کیفی در کلزا از طریق تجزیه های آماری چند متغیره،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی همبستگی ژنتیکی درصد روغن دانه با برخی از صفات مهم کمی و کیفی در کلزا از طریق تجزیه های آماری چند متغیره :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی ایران

تعداد صفحات :۱۳

به منظور شناسایی صفات مهم زراعی که دارای همبستگی بالایی با درصد روغن بوده آزمایشی با استفاده از ۲۹ رقم کلزای پاییزه در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران با استفاده از طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی ۱۳۸۰ انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام از نظر کلیه صفات اختلاف معنی داری وجود دارد که دلالت بر وجود تنوع ژنتیکی بالا در بین ارقام می نماید که می تواند در برنامه های اصلاحی به طور موثری مورد استفاده قرار گیرد. بررسی ضرایب همبستگی ژنوتیپی نشان داد که درصد روغن با عملکرد دانه (rg=-0.483**) و درصد پروتئین دانه (rg=-0.179*) دارای همبستگی منفی و معنی داری بود. همچنین درصد روغن با صفات تعداد روز تا شروع گلدهی، طول دوره گلدهی، طول دوره رویش، تعداد کپسول در بوته و تعداد دانه در کپسول دارای همبستگی منفی و معنی داری در سطح احتمال ۱ درصد بود. با در نظرگرفتن درصد روغن به عنوان متغیر وابسته و انجام تجزیه رگرسیون گام به گام به ترتیب صفات طول دوره رویش، وزن هزاردانه و درصد پروتئین وارد مدل رگرسیونی گردیدند و ۵۳.۲ درصد تغییرات درصد روغن دانه توسط صفات مذکور توجیه (R2=0.531) و مدل در سطح ۱ درصد معنی دار گردید. نتایج حاصل از تجزیه علیت نشان داد که صفت طول دوره رویش بیشترین اثر مستقیم و منفی را بر درصد روغن دانه (p=-0.73) داشت. بنابراین با توجه به اینکه طول دوره رویش اثرکاهنده ای بر درصد روغن داشته و به عبارتی با افزایش طول دوره رویش در زمان تشکیل بذر دمای محیط بالا رفته و اسیدهای اصلی تغییر یافته و درصد روغن کاهش می یابد، بایستی جهت افزایش درصد روغن زودرسی ملاک گزینش قرار گیرد. رابطه منفی بین درصد روغن و پروتئین دانه ناشی از رقابت آنها در اشغال فضای دانه می باشد. از اینرو گزینش در جهت کاهش درصد پروتئین منجر به افزایش درصد روغن می گردد. وزن هزار دانه دارای اثر مستقیم مثبت و نسبتا بالایی بر درصد روغن دانه بوده (p=0.418) ولی ضریب همبستگی ژنوتیپی آن با درصد روغن غیر معنی دار بود (rg=0.083) که در این صورت بایستی برای به صفر رساندن آثار غیرمستقیم نامطلوب (طول دوره رویش) محدودیت هایی اعمال نمود تا بتوان از اثرات مستقیم استفاده نمود. نتایج تجزیه به عامل ها با توجه به حداقل ریشه مشخصه نشانگر از کفایت چهار عامل برای ۱۴ خصوصیت مزبور می باشد. در این تجزیه چهار عامل مستقل از هم مجموعا ۷۸.۳ درصد تغییرات کل داده ها را توجیه نمود.

کلید واژه: تجزیه به عامل ها، تجزیه رگرسیون، تجزیه علیت، درصد روغن، کلزا، همبستگی ژنوتیپی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.