شناسایی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت و آزمون جوانه زنی


در حال بارگذاری
12 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 شناسایی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت و آزمون جوانه زنی دارای ۱۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد شناسایی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت و آزمون جوانه زنی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی شناسایی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت و آزمون جوانه زنی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن شناسایی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت و آزمون جوانه زنی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی ایران

تعداد صفحات :۱۴

به منظور بررسی ارتباط صفات در محیطهای کشت بافت و آزمون جوانه زنی با تحمل به شوری دو آزمایش به صورت فاکتوریل اجرا گردید. در آزمایش کشت بافت ۵ رقم متحمل به شوری شعله، کویر، روشن، سرخ تخم وکارچیا (۲) و ۳ رقم حساس قدس (۲)، گاسپارد وچمران (مکاتبات شخصی با موسسه نهال و بذر بخش غلات) استفاده شد و غلظت های ۰.۷۷, ۰.۳۸, ۰ و ۱.۱۵ درصد نمک توسط NaCl به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو تکرار و دو مشاهده در هر تکرار انجام شد و صفاتی نظیر وزن ترکالوس، تعداد کالوس، اندازه کالوس، میزان سدیم و پتاسیم کالوس اندازه گیری شد. نتایج این آزمایش نشان داد که تنش شوری اعمال شده تاثیری بر وزن ترکالوس ها و تعداد کالوس های تشکیل شده نداشت و با افزایش تنش شوری وزن کالوس ها ثابت باقی ماند. ولی افزایش تنش شوری باعث کاهش اندازه کالوس و افزایش میزان سدیم در بافت کالوس ها شد. صفت پتاسیم و نسبت K+/Na+ برای ژنوتیپ ها و ژنوتیب × شوری معنی دار بود و با بررسی میانگین ارقام مقاوم و حساس مشخص شد که روند تغییرات پتاسیم در کالوس به مقاومت و یا حساسیت ارقام بستگی دارد و از این نکته میتوان در انتخاب غیره مستقیم ژنوتیپ های متحمل به شوری استفاده کرد. در آزمایش جوانه زنی نیز همان ارقام آزمایش اول ولی با سطوح شوری ۰.۹۶, ۰.۷۷, ۰.۵۸, ۰.۳۸, ۰.۱۹, ۰ و ۱.۱۵ درصد نمک به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با ۳ تکرار بکار گرفته شد. در این آزمایش نیز صفاتی نظیر درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول کلئوپتیل و طول ریشه چه اندازه گیری شد و در نهایت مشخص شد که ارقام مقاوم سرعت رشد بیشتری دارند. از نتایج حاصل از دو آزمایش می توان به عنوان شاخصهایی در انتخاب ژنوتیپ های متحمل به شوری استفاده کرد.

کلید واژه: القای کالوس ، تحمل به شوری ، جوانه زنی ، کشت بافت ، گندم ، +K+/Na

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.