بررسی وضعیت تنگی تنه اصلی شریان کرونر چپ در مراجعه کنندگان به بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی سالهای ۷۳-۱۳۶۹
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
بررسی وضعیت تنگی تنه اصلی شریان کرونر چپ در مراجعه کنندگان به بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی سالهای ۷۳-۱۳۶۹ دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی وضعیت تنگی تنه اصلی شریان کرونر چپ در مراجعه کنندگان به بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی سالهای ۷۳-۱۳۶۹ کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی وضعیت تنگی تنه اصلی شریان کرونر چپ در مراجعه کنندگان به بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی سالهای ۷۳-۱۳۶۹،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن بررسی وضعیت تنگی تنه اصلی شریان کرونر چپ در مراجعه کنندگان به بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی سالهای ۷۳-۱۳۶۹ :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فیض
تعداد صفحات :۱۰
سابقه و هدف: با توجه به شیوع بیماری آترواسکلروز عروق کرونر و عوارض مهم آن مانند انفارکتوس میوکارد و مرگ و میر بالای آن و ویژگی خاص درگیری قسمت تنه اصلی شریان کرونر چپ (LMCAD) که به همراه مرگ و میر بالاتر از یک طرف و سودمندی بیشتری در اقدام درمانی جراحی بای پاس در آنها نسبت به درمان دارویی و تعیین ارتباط ریسک فاکتورها با آن و حضور یا عدم حضور علایم بالینی و بررسی وضعیت و ویژگی های تنگی LMCA و ارتباط آن با سایر تنگی ها در قسمت های مختلف کرونر چپ و راست، این مطالعه بر روی بیمارانی که تحت آنژیوگرافی عروق کرونر در بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی سالهای ۷۳-۱۳۶۹ قرار گرفته بودند، صورت پذیرفت.مواد و روشها: پژوهش حاضر با روش مطالعه داده های موجود (Existing data) بیماران بستری شده در بیمارستان دکتر شریعتی تهران که آنژیوگرافی عروق کرونر شده اند طی ۵ سال افرادی که هیچ گونه شاهد بالینی و یا پاراکلینیکی مبنی بر بیماری روماتیسمی و یا بیماری های قلبی مادرزادی نداشتند، بیماران دارای بیماری تنه اصلی کرونر چپ LMCAD انتخاب شدند. خصوصیات فردی، علایم بالینی، عوامل خطر قلبی – عروقی و نتایج آنژیوگرافی استخراج و در فرم اطلاعاتی ثبت گردید.یافته ها: از ۱۴۷۹ بیمار، ۱۰ درصد دارای LMCAD بودند. ۹۴ درصد بیماران دارای علامت بالینی مانند درد سینه یا تنگی نفس بودند. شایع ترین عامل خطر همراه با این بیماری هیپرلپیدمی (در ۷۱ درصد موارد) می باشد. هیپرکلسترول با ۶۰ درصد شایع ترین عامل خطر، همراه و افزایش فشارخون شریانی با کمترین میزان شیوع همراهی (۲۵ درصد) را داشت. ناحیه دیستال با ۷۵ درصد شایع ترین محل تنگی در LMCA و کمترین شیوع در ناحیه ostium (1 درصد) بود. توزیع LMCA به ترتیب در طول تنه، (۱۱درصد) در قسمت میانی (۶ درصد) و ۵ درصد در قسمت پروکزیمال و در ۲ درصد درگیری به صورت ecstatic بود. توزیع شدت تنگی در LMCA حاکی از بیشترین میزان شیوع مربوط به تنگی های ۳۰ درصد و کمترین میزان مربوط به انسدادهای بالاتر از ۹۰ درصد می باشد. به عبارتی دیگر، ۵۵ درصد بیماران دارای تنگی ۴۰ درصد یا بیشتر بودند.در بررسی ارتباط در LMCAD با تنگی در سایر قسمت های کرونری، شایع ترین تنگی همراه در شریان CX (سیرکومفلکس) با ۷۹ درصد موارد و قسمت پروکزیمال شریان نزولی (LAD) در ۷۵ درصد موارد بود. در قسمت دیستال LAD (شریان خلفی نزولی) با ۱۳ درصد و شریان خلفی نزولی با ۱۹ درصد کمترین شیوع همراهی را داشتند.نتیجه گیری: تنگی شریان کرونری به خصوص در قسمت تنه اصلی شریان کرونر بیماری شایع و با مرگ و میر بالایی همراه است و بررس صفات بالینی و شیوع عوامل خطر و صفات آنژیوگرافی و ارتباط این تنگی با تنگی های سایر قسمت های کرونری باعث شناخت بیشتر LMCAD می گردد.
کلید واژه: تنه اصلی شریان کرونر چپ
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.