مقاله استخراج و شناسایی ترکیبهای شیمیایی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله استخراج و شناسایی ترکیبهای شیمیایی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.) دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله استخراج و شناسایی ترکیبهای شیمیایی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله استخراج و شناسایی ترکیبهای شیمیایی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله استخراج و شناسایی ترکیبهای شیمیایی کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff.) :
مقدمه
اثرهای جانبی داروهای شیمیایی، حساسیت افراد زیادی به برخی از این داروها، مقاوم شدن بـسیاری از بیماریهـا در برابر داروهای شیمیایی و ; باعث میشود که بار دیگر نظـر و توجه دانشمندان و محققان بـه اسـتفاده از فـرآوردههـای گیاهی در زمینههای مختلف معطوف شـود. از مـدتها پـیش بشر از بعضی از گیاهان بهعنوان دارو اسـتفاده نمـوده و اثـر درمانی و بیضرر بودن آنها در سالهای متمادی تجربه شـده است.
گیــاه کــرفس کــوهی بــا نــام علمــی Kelossia
odoratissima Mozaff. از گونههای شناخته شده دارویـی
و علوفهای بومی مراتع ایران بوده که تـاکنون وجـود آن در سایر مناطق جهان گزارش نشده است. این گیاه چندسـاله و بسیار معطر است. ساقه آن به ارتفاع ۱۲۰ تا ۲۰۰ سانتیمتـر
و استوانهای، برگهای قاعـدهای، بـزرگ و دوبـار شـانهای و شمای عمودی گلآذین آن بزرگ و چتـر انتهـایی آن کـاملاً بارور است. از تیره چتریان بوده که در زبان فارسی کلـوس هم نامیده میشود (مظفریان .(۱۳۸۶ این گیـاه در ارتفاعـات
و مناطق برفگیر ناحیه زاگرس مرکزی و با حـداقل ارتفـاع
۲۵۰۰ متر از سطح دریا و بارش سالیانه حدود ۴۰۰ میلیمتـر کـه اغلـب بـه صـورت بـرف اسـت، رویـش مـییابـد. از عمدهتـرین رویـشگاههای طبیعـی ایـن گیـاه مـیتـوان بـه ارتفاعات کوههای سـه منطقـه کوهرنـگ، بازفـت و دوآب صمصامی در استان چهار محال و بختیاری اشاره کرد. ایـن گیـاه در اوایـل دوره رویـشی بـه دلیـل فـشردگی برگهـای قاعدهای، به شکل غنچه میباشد و بـهشـدت توسـط مـردم محلی برداشـت و در بازارهـای محلـی بـه قیمـت زیـادی
۱۰۰۰۰۰) تا ۱۵۰۰۰۰ ریال به ازای یک کیلوگرم) به فروش میرسد. به دلیل برداشت بیرویه آن در اوایل دوره رویشی،
تقاضای زیاد در بازار محلـی، زمـان نـسبتاً زیـاد اسـتقرار و تولید بذر، این گیاه فرصـت تجدیـدحیات و تولیـد بـذر را نداشـته و بـه همـین دلیـل گـسترش جغرافیـایی و تـراکم جمعیت این گیاه در دهههای اخیر بهشدت کـاهش یافتـه و حیــات آن در معــرض خطــر جــدی قــرار گرفتــه اســت، بهطوریکه یکی از گیاهان در حال انقراض ایران محـسوب
میشود .(Jalili & Jamzad, 1999)
در طب سنتی برای اندامهای هوایی گیاه کـرفس کـوهی خواصی همچون ضـد التهـاب، ضـد درد، درمـان رماتیـسم، تصفیه خون و برای بذرها و ریشه آن به صـورت جوشـانده خواصی برای درمان سرماخوردگی و سرفههای شدید قائـل هستند (پیام سـبز، .(۱۳۸۴ در مطالعـات و بررسـیهای انجـام شده اثرهای ضد درد و ضد التهاب (سـلطانی، (۱۳۷۸ و اثـر ضد اضطراب و خوابآوری اسانس و عصاره کرفس کوهی به اثبات رسیده است (صادقی، .(۱۳۸۶ همچنین در تحقیقات دیگر، اثرهای ضد آلرژی، محافظتکننده عروق، آنتیترومبوز
و محافظ دستگاه گوارش، ضد دیابـت، آنتـی پراکـسیداسون لیپیدها و ضدسرطان مشخص شده است (بحق، .(۱۳۸۲
شـناخت تفـاوت ترکیـبهـای شـیمیایی اکوتیـپهـای مختلف گونههای گیاهی که در شرایط اکولوژیکی به نسبت متفاوتی رویش مییابند، حائز اهمیت زیادی میباشـد. ایـن امر سبب خواهد شد علاوه بر شناخت بیـشتر خـصوصیات شیمیایی یک گیاه، در صورت تفاوت قابلملاحظه در میزان مواد مؤثره آن، زمینه برای فعالیتهای دیگر ازجمله کـشت
و اهلیکردن و تولید انبوه گیاه فراهم گـردد. از ایـن رو، بـا توجه به اهمیت گیاه کرفس کوهی در طـب سـنتی، هـدف اصلی این تحقیق بررسی و مقایسه میـزان مـواد مـؤثره سـه اکوتیــپ ایــن گیــاه واقــع در کوهرنــگ، بازفــت و دوآب صمصامی بود.
فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۲۶، شماره ۲ ۱۴۹
مواد و روشها
منطقه مورد مطالعه و نحوه نمونهبرداری
در ایـــن مطالعـــه، در ابتـــدای دوره رویـــشی گیـــاه
(اردیبهشتماه) از سه منطقـه کوهرنـگ، بازفـت و دوآب صمصامی در استان چهـار محـال و بختیـاری (از۰۷´ ۳۶
۳۱° شمالی و۴۹° ۴۵´ ۳۴ شرقی تا ۳۲° ۴۲´ ۰۹ شـمالی و ۵۱° ۲۱´ ۵۸ شرقی) که بهعنـوان رویـشگاههای عمـده گیاه کرفس شناخته مـیشـوند (شـکل (۱، در طـول یـک
شکل -۱ موقعیت سه اکوتیپ کرفس کوهی Mozaff.)
استخراج روغنهای فرار
بخشهای هوایی گیاه در هوای اتاق خشک و مواد خشک شده ۵۰) گرم از هر نمونه، با سه تکرار) به روش تقطیـر بـا آب، به مدت ۴ ساعت اسانسگیری شـد ( Greenwood & .(Hooper, 1983 روغنهای استخراج شده به وسیله سولفات
ترانسکت خطی در هر منطقه به روش تـصادفی، ۳ نمونـه تازه کرفس کـوهی در مرحلـه رویـشی برداشـت و مـورد شناسایی علمی قرار گرفت. گیاه مذکور در هرباریوم مرکز تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی اسـتان چهـار محـال و بختیاری با شماره ۱۹۴، نگهداری میشود. از هـر اکوتیـپ نمونه تهیه و به منظور تعیین مواد مؤثره موجود در آنها بـه روش تقطیر با آب، اسانس تهیه شد.
(Kelussia odoratissima در استان چهار محال و بختیاری
سدیم بیآب خشک و در درجه حرارت ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شد تا برای تجزیه به وسیله دستگاه GC/MS مورد استفاده قرار گیرد. میانگین بازده اسانس بدست آمده به روش تقطیر بـا آب در سـه جمعیـت مـورد مطالعـه %۱/۸ ±۰/۲۷
نسبت به وزن خشک گیاه بود.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.