تغذیه دام و طیور
توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد
تغذیه دام و طیور دارای ۳۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پی دی اف تغذیه دام و طیور کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز تغذیه دام و طیور۲ ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی تغذیه دام و طیور،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تغذیه دام و طیور :
کتاب تغذیه دام وطیور رشته دامپروری گرایش تغذیه دام
توضیحات محصول :
فصل اول: تجزیه تقریبی خوراک ها
تمام مواد خوراکی طبق سیستم تغذیه تقریبی به ماده خشک و رطوبت تقسیم بندی می شوند .
رطوبت
ماده خوراکی عصاره عاری از ازت
ماده خشک ¬ ماده آلی ¬ EE
ماده معدنی CP
رطوبت
میزان رطوبت از طریق خشک کردن ماده خوراکی و محاسب وزن از دست رفته به دست میآید .
وظایف رطوبت : محلول کردن مواد مغذی – نقش در حالت ارتجاعی و سختی سلول ها .
تنظیم حرارت – دفع مواد اسید – تنظیم فشار اسمزی .
کمبود رطوبت می تواند باعث کاهش مصرف غذا – کاهش تولید – کاهش وزن و مختل شدن عمل نشخوار و افزایش
دفع ازت گردد .
آب از طریق :
آب موجود در غذا آب آشامیدنی و آب متابولیکی تامین می شود .
پرندگان نسبت به پستانداران مصرف آب کمتری دارند زیرا در پرندگان مواد حاصل از متابولیسم پروتئین اسید اوریک
است که به صورت جامد دفع می شود و نیز آب متابولیکی بیشتری هنگام سوخت و ساز پروتئین ایجاد می شود .
میزان نیاز به آب بستگی به نوع و سن حیوان ، فعالیت ، کیفیت آب ، وزن بدن جیره غذایی و ……. دارد .
رطوبت به سه صورت در بدن وجود دارد : پلاسما ، آب میان بافتی و داخل سلولی .
مقدار آب بر اساس وزن بدون چربی بدن حدوداً ۷۳ در صد و مقداری ثابت است .
با بر آورد مقدار چربی یا مقدار آب بدنی می توان دیگری را محاسبه کرد .
۰ / ۷۳۲
۱۰۰ = چربی % تغذیه دام وطیور « 9»@
۲- ماده خشک
طبق سیستم تجزیه تقریبی ماده خشک به دو دسته ماده آلی و ماده معدنی تقسیم می شود .
مقدار ماده معدنی از طریق به دست آوردن مقدار خاکستر محاسبه می شود ( سوزاندن در دمای ۵۵۰ درجه)
ماده آلی به چهار دسته : ۱
– الیاف خام (CF)
۲- عصاره اتری ( EE )
۳- پروتئین خام (CP)
۴- عصاره فاقد ازت ( NFE ) تقسیم بندی می شود .
نحوه محاسب اجزای ماده خوراکی
۱- پروتئین خام : از روی مقدار ازت خوراک توسط روش کلدال محاسبه می شود .
در این روش بجز ازت نیتراتی و نیتریتی باقی ازت ها تبدیل به آمونیاک می شود . و مقدار آن توسط تیتراسیون محاسبه
می شود .
به این دلیل پروتئین خام گفته می شود که ازت تبدیل به آمونیاک شده شامل منابع غیر پروتئینی مثل آمین ها و
اسیدهای نوکلئیک و اسید آمینه های آزاد می شود .
میزان ازت تخمین زده شده در ثابت ۶/۲۵ ضرب شده و تخمینی از مقدار پروتئین مواد خوراکی می باشد .
۲- عصاره اتری :
طی یک دوره مشخص توسط اتر نفت استخراج می شود و پس از تخمیر حلال عصاره باقی مانده عصاره اتری نام دارد
که علاوه بر چربی های ماده خوراکی شامل : اسیدهای آلی – الکل ها و رنگدانه ها نیز می باشد . ( روش سوکسله )
۳- الیاف خام :
پس از استخراج عصاره اتری باقی مانده غذا را در معرض جوشاندن با اسیدها و بازها با غلظت و مدت معین قرار می
دهند . آنچه که باقی می ماند الیاف خام نام دارد که از دست کربوهیدرات ها است و شامل سلولوز – لیگنین و همی
سلولوز می باشد
نکات فصل هضم و گوارش (تست )
۱- زایموژن چیست؟
الف) آنزیم موجود در بزاق ب) آنزیم موجود در مغز گوساله
ج) آنزیم های گوارشی فعال نشده برای گوارش پروتئین د) عامل جذب B12
۲- سائیدگی سنگدان به علت چیست؟
الف) وجود ریگ در غذای طیور ب) کمبود اسید آمینه های ضروری
ج) نرم ب۲ودن بیش از حد غذا د) کمبود ویتامین در جیره
۳- اسید چرب های با زنجیره کوتاه چگونه جذب می شوند؟
الف) توسط تشکیل میسل ب) کیلو میکرون ها
ج) انتقال فعال د) انتشار ساده
۴- محل تجزیه پپتیدها در کجا قرار دارد؟
الف) داخل روده ب) داخل معده ج) کبد د) سلول های روده
۵- کدام اسید آمینه بدون نیاز به سدیم جذب می شود؟
الف) آرژنین ب) لوسین ج) هیستیدین د) پرولین
۶- فیتات جذب کدام ماده را مهار می کند؟
الف) فسفر ب) کلسیم ج) آهن د) منگنز
۷) ید بیشتر به چه صورت در بدن جذب می شود؟
الف) به صورت ترکیب با مواد آلی ب) ترکیب با پروتئین
ج) به صورت ترکیبات معدنی د) انتقال فعال
۸- عامل جذب B12 در کجا ترشح می شود؟
الف) معده ب) روده کوچک ج) لوزالمعده د) دیواره دوازدهه
۹- بازدهی انرژی در سنتز پروتئین ……………… درصد و سنتز چربی ………….. درصد در بدن جوجه های
گوشتی می باشد.
الف) ۴۴ ـ ۴۴ ب) ۴۴ـ۹۴ ج) ۹۴ ـ ۵۸ د) ۹۴ ـ ۹۴
۱۰- بیشترین گیرنده های محرک نشخوار در کجا قرار دارند؟
الف) هزارلا ب) بخش قدامی شیردان ج) نگاری د) بخش قدامی شکمبه
نوع فایل:Pdf
سایز: ۴.۲۰mb
تعداد صفحه:۳۲۲
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.