پهنهبندی توان اکولوژیکی جهت توسعه شهری – خدماتی بااستفاده از روش تطبیقی AHP و TOPSIS فازی (مطالعه موردی: حوضه آبخیز سالند دزفول)


در حال بارگذاری
15 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 پهنهبندی توان اکولوژیکی جهت توسعه شهری – خدماتی بااستفاده از روش تطبیقی AHP و TOPSIS فازی (مطالعه موردی: حوضه آبخیز سالند دزفول) دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پهنهبندی توان اکولوژیکی جهت توسعه شهری – خدماتی بااستفاده از روش تطبیقی AHP و TOPSIS فازی (مطالعه موردی: حوضه آبخیز سالند دزفول)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پهنهبندی توان اکولوژیکی جهت توسعه شهری – خدماتی بااستفاده از روش تطبیقی AHP و TOPSIS فازی (مطالعه موردی: حوضه آبخیز سالند دزفول)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پهنهبندی توان اکولوژیکی جهت توسعه شهری – خدماتی بااستفاده از روش تطبیقی AHP و TOPSIS فازی (مطالعه موردی: حوضه آبخیز سالند دزفول) :

تعداد صفحات :۲۲

چکیده مقاله:

بهره برداری بهینه و اصولی از منابعطبیعی سرزمین براساس توان اکولوژیکی آن، نقش مهمی در مدیریت محیط در راستای توسعه پایدار دارد. به منظور تعیین کاربری بهینه و مدیریت صحیح محیط زیست، فرآیند تعیین توان اکولوژیکی در حوضه آبخیز سالند جهت توسعه شهری – خدماتی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی انجام شد.حوضه مورد مطالعه در شمال استان خوزستان و از توابع شهرستان دزفول بخش سردشت به شمار می رود. بدین منظور ابتدا با استفاده از پرسشنامه دلفی معیارها و مولفه های منابع اکولوژیکی و اقتصادی – اجتماعی منطقه شناسایی و از طریق پرسشنامه چانگ، وزن دهی و نمره دهی معیارهای پارامتریک جهت تجزیه و تحلیل و بکارگیری متدهای AHP و TOPSIS فازی اعمال و تحلیل های فضایی و مکانی در سامانه اطلاعات جغرافیایی انجام و پتانسیل منطقه جهت توسعه شهری – خدماتی تعیین گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که در پهنه بندی بااستفاده از روش AHP به ترتیب زیرمعیارهای آب و عوامل اجتماعی با ۲۱/۱ درصد و همچنین گسل با ۱۲/۷ درصد دارای بیشترین درجه اهمیت و زیر معیارهای تنوع تراکم پوشش گیاهی و گونه های جانوری با ۲ و ۲/۱ درصد دارای کمترین درجه اهمیت می باشند. در بررسی نقشه نهایی حاصله از کاربری توسعه شهری خدماتی در منطقه سالند مساحتی معادل ۸۰۸ هکتار از کل عرصه منطقه سالند مناسب، مساحتی برابر با ۴۵۳۳ هکتار منطقه متوسط و همچنین مساحتی برابر با ۹۸۶۶ هکتار در منطقه در منطقه نامناسب استقرار توسعه شهری خدماتی تشخیص داده شد. در روش TOPSIS نیز با توجه به رقم ۷۵/۹۷ درصدی شاخص شباهت در پهنه ارتفاعی (۵۰۰ -۰) مناسب ترین و برترین مکان جهت توسعه و گسترش کاربری توسعه شهری، خدماتی در منطقه سالند می باشد. نتایج حاصل از دو روش TOPSIS و AHP تقریبا مشابه می باشد. به جز تفاوت در محدوده پهنه ارتفاعی ۸۰۰-۲۰۰۰ که در روش TOPSIS کاملا نامناسب شناخته شد ولی در روش AHP بخش اعظم این پهنه ارتفاعی در محدوده متوسط قرار گرفته است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.