مقاله مطالعه مکان وبررسی یابی و استحکامات و اتاق ایمن در پدافند غیرعامل


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
10 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله مطالعه مکان وبررسی یابی و استحکامات و اتاق ایمن در پدافند غیرعامل دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مطالعه مکان وبررسی یابی و استحکامات و اتاق ایمن در پدافند غیرعامل  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مطالعه مکان وبررسی یابی و استحکامات و اتاق ایمن در پدافند غیرعامل،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مطالعه مکان وبررسی یابی و استحکامات و اتاق ایمن در پدافند غیرعامل :

چکیده

احتمال وقوع جنگ و حملات نظامی در اکثـر کشـورها وجـود دارد و کشـور ایـران نیـز از ایـن قاعـده مستثنی نیست به همین دلیل محافظت از مردم یکی از دغدغـههـای مسـئولین اسـت. در جنـگهـا و حملات نظامی ، استفاده از تسلیحات نظامی به تنهایی قادر به دفاع در برابر دشمن نیست و لازم اسـت تا اقدامات غیرنظامی و پدافند غیرعامل نیز مد نظر قرار گیـرد. یکـی از عوامـل مهـم در بحـث پدافنـد غیرعامل استفاده از شرایط و ویژگی های ساختمان و مباحث سازه ای است. مکانیابی و استحکامات از اصول مهم و کاربردی در اجرای پدافند غیرعامل است. هدف از مکـانیـابی، اسـتقرار بهینـه و مناسـب تاسیسات، تجهیزات و ابنیه مهم و بااهمیت است تا دشمن نتواند به راحتی به آنهـا دسترسـی داشـته باشد و یا در صورت حمله احتمالی دشمن، کمترین خسارت به آنها وارد شـود و یـا بـه عبـارت دیگـر بیشترین ایمنی را در مقابل تهدیدات احتمالی داشته باشند . هدف از استحکامات، تعیین نوع و مقاومت ساختمان مورد استفاده است. از مهمترین عواملی که در انواع ساختمانهای دفاعی و حفاظتی باید مـد نظر داشت، تعیین درجه حفاظت است که با توجه به نحوه انجام حملات ،توسط انواع سلاحهـا، متغیـر است. در نتیجه این تغییرات، تدابیر حفاظتی تا حصول به نقش حیاتی خود دستخوش تغییرات زیـادی خواهند شد. در این مقاله ضمن تعاریفی از پدافند غیرعامل و شرح تاریخچه مختصر از پدافند غیرعامل و استحکامات، به مطالعه و بررسی جامع مکان یابی و استحکامات پرداخته می شود . نکات قابل توجه و عوامل موثر بر مکانیابی و نیز انواع سازه های دفاعی نظامی به همراه مزایا و معایب آن تشریح گردیـده وارزیابی می شود . در انتها به بررسی و بیان اهمیت اتاق امن که یکی از موارد مهم بحـث اسـتحکامات است پرداخته خواهد شد.

کلمات کلیدی

پدافند غیرعامل، مکان یابی، استحکامات، اتاق ایمن، مستحدثات، سازه دفاعی

مجری برگزاری: گروه بین المللی راهبران www.RDT.ir

و قالاتاو ن ا س م ی
ند ی ود ز سا ت
آبانتا۵ ۷ ماه ۱۳۸۸ پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران
پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

قطب علمی مهندسی و مدیریت زیرساخت ها پوستری

-۱ مقدمه

پس از وقوع انقلاب صنعتی در قرن هجدهم در اروپا و توسعه بیشتر، (پژوهش و توسعه) پیشرفتهـای شـگرفی در همه سطوح فناوری پدید آمد، طوری که دوران کنونی به ویژه دو دهه اخیر را عصر انقـلاب سـوم فنـاوری یـا دوران انقلاب در میکروالکترونیک نامیده اند. تحولات مذکورلزوماً فناوری تسلیحاتی را به شدت تحت تاثیر قرار داد، طوری که همه ابعاد و سطوح این فناوری بسیار پیچیده شده و در خصوص طرحهای نظامی جنبه راهبردی یافته است. پیشـرفت سریع علوم و فناوری نظامی در زمینه تولید انواع سلاح های آفندی توسط کشـورهای پیشـرفته و تـوان همپـائی سـایر کشورها موجب گردیده است تا بحث پدافند توسط کشورهای مختلف مورد توجه جدی قرار گیـرد. پدافنـد در مفهـوم کلی دفع، خنثی کردن و یا کاهش تأثیرات اقدامات آفندی دشمن و ممانعت از دستیابی به اهداف خودی است و بـه دو
بخش پدافند عامل و پدافند غیرعامل تقسیم میشود که در ادامه به بیان مفاهیم آن پرداخته خواهد شد.

-۱پدافند عامل: پدافند عامل (Active Defense)عبارتست از بکارگیری مسـتقیم جنـگ افـزار بـه منظـور خنثی نمودن و یا کاهش اثرات عملیات خصمانه هوایی، زمینی، دریایی، نفوذی و خرابکارانه بر روی اهداف مـورد نظـر.
البته با توجه به ماهیت سند از تشریح آن در این گزارش خودداری می شود.

-۲ پدافند غیرعامل: پدافند غیرعامل((Passive Defense به مجموعه اقداماتی اطلاق میگردد که مسـتلزم بهکارگیری جنگ افراز نبوده و با اجرای آن میتوان از وارد شـدن خسـارات مـالی بـه تجهیـزات و تأسیسـات حیـاتی و حساس نظامی و غیرنظامی و تلفات انسانی جلوگیری نموده و یا میزان این خسارات و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.
انجام اقدامات دفاع غیر عامل در جنگهای امروزی در جهـت مقابلـه بـا تهاجمـات دشـمن و تقلیـل خسـارات موضوعی بنیادی است که وسعت و گستره آن تمامی زیر ساختهای کلیدی، مراکز حیاتی، بنادر، فرودگاهها، مجتمـع-
های بزرگ صنعتی، مراکز هسته ای، قرارگاهها و مراکز عمده فرماندهی نظامی و هدایت و تصمیم گیریهـای سیاسـی، مراکز اصلی مخابراتی و ارتباطی، پلهای استراتژیک، صنایع نظامی، پایگاههای هـوایی، سـایتهـای موشـکی، مراکـز و ایستگاههای رادیویی، تلویزیونی، انبارهای عمده مواد غذایی و دارویی، مراکز جمعیتی و قرارگاههای تاکتیکی و غیـره را در بر میگیرد.

از اهداف پدافند غیرعامل می توان به مفاهیم زیر اشاره کرد: -۱کاهش قابلیت و توانایی سامانه هـای شناسـایی، هدفیابی و دقت هدف گیری تسلیحات آفندی دشمن. -۲بالا بردن قابلیت بقا، استمرار عملیات و فعالیت های حیـاتی و خدمات رسانی مراکز حیاتی، حساس و مهم نظامی و غیر نظامی کشور در شرایط وقوع تهدید، بحران و جنگ.-۳تقلیـل آسیبپذیری و کاهش خسارت و صدمات تأسیسات، تجهیزات و نیروی انسانی مراکز حیاتی، حسـاس و مهـم نظـامی و غیر نظامی کشور در برابر تهدیدات و عملیـات دشـمن. -۴سـلب آزادی و ابتکـار عمـل از دشـمن. -۵صـرفه جـوئی در هزینه های تسلیحاتی و نیروی انسانی. -۶فریب و تحمیل هزینه بیشتر به دشمن و تقویت بازدارندگی. -۷افزایش آستانه مقاومت مردم و نیروی خودی در برابر تهاجمات دشمن. -۸حفظ روحیه و انسجام وحدت ملی و حفظ سرمایههای ملـی کشور. -۹حفظ تمامیت ارضی، امنیت ملی و استقلال کشور.

اصول اساسی در تأمین پدافند غیرعامل که در تهیه طرح ها متناسب با مأموریت، وضـعیت، موقعیـت و شـرایط زمانی و مکانی و رده سازمانی باید مورد استفاده و بهره برداری لازم قرار گیرد، عبارتند از: اختفا، استتار، اسـتحکامات ، پوشش ، پراکندگی ، تفرقه، فریب و اختلال، موانع، سیستمهای ردیابی و اعلام خبر، آموزش و فرهنگ سازی، مکـان یابی. در این مقاله به بررسی کاربرد مکان یابی و استحکامات در پدافند غیر عامل پرداخته مـی شـود. در ادامـه ضـمن بررسی تاریخچه مختصری از پدافند غیر عامل، به بررسی و عوامل موثر بر آن پرداخته می شود.

مجری برگزاری: گروه بین المللی راهبران www.RDT.ir

و قالاتاو ن ا س م ی
ند ی ود ز سا ت
آبانتا۵ ۷ ماه ۱۳۸۸ پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران
پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

قطب علمی مهندسی و مدیریت زیرساخت ها پوستری

-۲ تاریخچه

از آغاز شهرنشینی، طرح شهرسازی با پدافند غیرعامل همراه بـوده اسـت. پژوهشـهای باسـتان شناسـی نشـان میدهد که شهرهای آسیای میانه و مصر از سه هزار سـال پـیش از مـیلاد، بـا دژسـازی دربرابـر محاصـره ارتـشهـای سازمانیافته حفاظت می شدهاند . در پارهای از موارد، دو تا سه دیوار موازی با بارو ساخته شده و بدین وسـیله مـردم از خطر حمله دشمن در امان بودند و نیروهای نظامی نیز با موقعیت مکانی بهتری در برابر دشمن مهاجم از شـهرها دفـاع میکردند. به عنوان مثال، در اطرف یک شهرکوچک مرزی فلسطین، دیواری به قطر چهارمتر و ارتفاع یازده متـر وجـود داشت. همچنین در اطراف شهر رم(ایتالیا) هفت بار دیوار کشیده شد که یکی از آنها دیوار ارلیان است که در سالهای بین ۲۷۲ تا ۰۸۲ میلادی در مقابل حمله بربرها ساخته شد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.