مقاله اشنایی با رایانه


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله اشنایی با رایانه دارای ۱۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله اشنایی با رایانه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله اشنایی با رایانه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله اشنایی با رایانه :

اشنایی با رایانه

به نام خدا
پیشگفتار
پیشرفتهای کامپیوتر تقریبا تمامی علوم و فنون را تحت الشعاع قرار داده و دگرگونیهای اساسی در برخی از حرفه ها پدید آورده است . از طرفی در زمان ما مفهوم اطلاعات با کامپیوتر پیوند خورده است زیرا گردآوری انبارش . پردازش و مبادله اطلاعات میان مراکز مختلف به کمک کامپیوتر صورت می گیرد . کامپیوتر وسیله ای است که اگر به درستی از آن استفاده شود موجب صرفه جویی در هزینه و افزایش سرعت . و سهولت کار می شود . کامپیوتر امروزه چنان در ابعاد مختلف زندگی ما رسوخ کرده است که در واقع باید آن عضوی از جامعه به حساب آوریم .

به همین منظور بر آن شدیم تا با ارائه این مجموعه . راه را برای فراگیری هر چه آسن تر میتدیان کامپیوتر تا حد اپراتوری کامپیوتر طبق آخرین استاندارد اپراتوری سازمان آموزش فنی و حرفه ای هموار سازیم . لازم بذکر است مجموعه فوق گردآوری شده از مراجع مختلف کامپیوتر می باشد .
با امید به اینکه متن حاضر مورد توجه خوانندگان و کاربران کامپیوتر قرار گیرد و نقش هر چند ناچیز در پیشبرد دانش کامپیوتر در کشورمان داشته باشد. والسلام

مقدمه
آشنایی با مبانی کامپیوتر
(۱-۱) تاریخچه کامپیوتر های شخصی
چرتکه و کامپیوتر شخصی دو دستگاه مختلف برای پردازش داده ها می باشد که تاریخ پیدایش آنها هزاران سال با یکدیگر فاصله دارد و می توان گفت که چرتکه نسل اولیه کامپیوتر بوده است.

(۲-۱) نسلهای کامپیوتر :
ایده اولین نمونه یک کامپیوتر الکترونیکی توسط یک پروفسور فیزیک و ریاضی بنام DR.John Vincent Atanasoff در کالج LOWA در زمستان سال ۱۹۳۷ و ۱۹۳۸ میلادی مطرح شد . از آنجا که او هیچ دستگاه محاسبه ای را مناسب نیازهای خود نمی یافت لذا تصمیم گرفت که خود یکی بسازد . او با همکاری دستیار خـود شروع به ساخت اولین کامپیوتر الکترونیکی کردند و آنـرا Atanasoff Compute و یا ABC نامیدند. این کامپیوتر از لامپهای خلاء برای حافظه و محاسبات ریاضی و منطقی استفاده میکرد . از آنجا که ABC یک کامپیوتر تک منظوره جهت حل معادلات چند مجهوله بود . ما کلی تصمیم به ساخت یک کامپیوتر همه منظوره گرفت . ENIAC اولین کامپیوتر همه منظوره الکترونیکی محسوب می شود . این کامپیوتر بسیار عظیم الچثه بود و در آن از ۱۸۰۰۰ لامپ خلاء استفاده شده بود ۳۰ تن وزن داشت و مساحتی را که اشتغال می کرد ۱۵*۹ متر مربع و انرژی مصرفی آن ۱۵۰ کیلو وات بود که گرمای زیادی را تولید میکرد و یکی از مسائل . تهویه محل نصب آن کامپیوتر بود .

ENIAC قادر بود ۳۰۰ عمل ضرب را در یک ثانیه انجام دهد که نسبت به دیگر دستگاههای ان زمان۳۰۰ بار سریعتر عمل می کرد در ENIAC دستورات در داخل آن ذخیره نمی شدند و می بایست از بیرون توسط یک سری کلید و سیم دستورات به آن داده شود . کامپیوترهایی که تا سال ۱۹۵۹ میلادی تولید شده اند کامپیوترهای نسل اول نامیده می شوند . استفاده از واژه نسل جهت تقسیم بندی مراحل تکامل کامپیوترها صورت می گیرد . هر چند سال پیشرفتهای عمده تکنولوژی باعث پیدایش تغییرات اساسی و بنیادی در ساختمان و مشخصات کامپیوترها میگردد که سبب بوجود آمدن نسلهای جدید کامپیوتر می شود . هرچند کامپیوترهای نسل اول اصولا جهت کاربردهای علمی طراحی شده بودند ولی از آنها در بعضی از کارهای متداول مربوط به پردازش داده ها از قبیل پرداخت حقوق استفاده می کردند . به هر صورت کامپیوترهایی که در انها از لامپهای خلاء استفاده شد را نسل اول کامپیوتر گویند . کامپیوترهای نسل دوم که از سال ۱۹۵۹ میلادی پدیدار شدند نسبت به نسل اول کوچکتر . سریعتر و قدرت محاسباتی بیشتری را داشتند . در این نسل ترانزیستورها جانشین لامپهای خلاء شدند . ترانزیستورها در آزمایشگاه BELL در سال ۱۹۴۷ میلادی ساخته شد که نسبت به لامپ خلاء به مراتب حجم کمتر و دوام بیشتری دارد و البته در نسل دوم پیشرفت منحصر به بکارگیری ترانزیستور نیست و در مفاهیم کامپیوتری پیشرفتهائی صورت گرفته است .

سیستم کامپیوترهای نسل دوم تخصصی بودند و برای کاربردهای علمی و تجاری طراحی شده بودند و نمی توانستند در هر دو محیط خوب عمل کنند . در اصطلاح به این کامپیوترتک منظوره گوینداین وضعیت در سال ۱۹۶۴با اعلام IBM مبنی بر عرضه ی کامپیوتر نسل سوم تغییر کرده این کامپیوتر IBM/360 بود که می توانست در هر دو محیط علمی و تجاری به طور موثری بکار گرفته شود .

در این نسل از مدارات مجتمع استفاده شد . با کمک این تکنولوژی جدید تعداد زیادی تراتزیستور و دیگر عناصر و دیگر عناصر در یک مدار که می توانست بر روی یک تراشه از جنس سیلیسکون قرار گیرد . مجتمع شدند . بکارگیری مدارات مجتمع باعث سرعت بیشتر و کاهش حجم دستگاهها شد . اکنون ما در نسل چهارم کامپیوتر بسر میبریم ولی درباره مشخصه این نسل و تاریخ شروع آن توافق قطعی در بین همگان وجود ندارد اما می توان آغاز این نسل را از سال ۱۹۷۰ میلادی در نظر گرفت و از مهمترین ویژگیهای این نسل به کارگیری مدارات مجتمع در مقیاس بزرگ و ریز پردازنده ها نام برد که بعدا درباره آنها صحبت خواهد شد .
متخصصین دنیای کامپیوتر در تلاش برای رسیدن به کامپیوترهای نسل پنجم میباشند که این کامپیوترها می توانند بیاموزند استباط کنند و تصمیم بگیرند و به عبارت دیگر رفتاری داشته باشند که معمولا در حوزه منطق و استدلال خاص انسان قرار دارد و یا به عبارت ساده تر هوشمند باشند .

(۳-۱) تقسیم بندی کامپیوتر بر حسب نحوه کار و عملیات داخلی :
کامپیوترها را بر حسب نحوه کار و عملیات داخلی به دو نوع رقمی و آنالوگ تقسیم میکنند . یک کامپیوتر رقمی یا دیجیتال با ارقام سر و کار دارد . این ارقام نشاندهنده اعداد حروف و یا علائم مخصوص می باشند . کلیه اطلاعات در یک کامپیوتر با استفاده از دو علامت ۰ و ۱ نمایش داده می شوند به طور مثال حرف A به صورت یک رشته از این علائم به صورت ۰۱۰۰۰۰۰۱ نمایش داده می شود به طور مثال توسط یک مدار الکترونیکی که می تواند خاموش یا روشن باشد . اما یک کامپیوتر آنالوگ مقادیر فیزیکی از قبیل دما و فشار را که به طور پیوسته تغییر می کند اندازه گیری می کند و نشان می دهد .

(۴-۱) تقسیم بندی کامپیوترها بر حسب قدرت پردازش و وسعت امکانات :
کامپیوترهای مدرن امروزی از نظر فیزیکی با یکدیگر متفاونند . بعضی فضائی به اندازه یک اتاق را اشغال می کنند و بعضی به اندازه ناخن انگشت کوچک دست شما هستند به طور کلی سیستمهای بزرگتر دارای سرعت پردازش بالاتر .ظرفیت ذخیره بیشتر و گرانتر می باشند و توانائی کار با تعداد بیشتری از دستگاههای ورودی و خروجی قدرتمند را دارند. به طور مثال سیستمهای بزرگ می توانند به طور همزمان به استفاده کنندگان متعددی . سرویس دهند .

ریز کامپیوترها Micro Computer : کوچکترین سیستمها از نظر اندازه . ریز کامپیوترها می باشند . عرضه این نوع سیستمها از اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی آغاز شد زمانی که تکنولوژی مدارهای مجتمع پیشرفت کرده و می توانستند قسمتهای مربوط به واحد پردازشگر مرکزی را بر روی یک تراشه سیلیکن قرار دهند و ریزپردازنده ها را بوجودآورند . یک ریز کامپیوتر می تواند یک دستگاه تک منظوره برای انجام یک کار خاص مانند کنترل سیستم ترمز اتومبیل باشد و یا به شکل یک کامپیوتر شخصی که ما از آن به روشهای متعددی استفاده می کنیم باشد. ریز کامپیوترها می توانند دستوراتی را که در کامپیوترهای بزرگتر استفاده می شوند . اجرا کنند ولی با سرعتی به مراتب کمتر و در مقابل با هزینه ای کمتر .

مینی کامپیوترها Mini Computer : سیستمهای همه منظوره کوچکی هستند که بر خلاف اکثر ریزکامپیوترها می تواند به چندین استفاده کننده سرویس دهند . این سیستمها را در اصطلاح چند استفاده کننده یا MuItiuser گویند . این سیستمها از اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی و اوایل ۱۹۷۰ میلادی عرضه شدند . مینی کامپیوترها معمولا قدرتمند تر و گرانتر از ریزکامپیوترها می باشد . البته کارآئی بعضی از ریز کامپیوترهای جدید کاملا توانائیهای بعضی از مینی کامپیوترهای قدرتمند تر را می پوشاند . این سیستها از نظر اندازه فیزیکی از مدلهای رومیزی تا مدلهائی که به اندازه کابیت فایلها هستند وجود دارند .
کامپیوترهای مرکزی MainFram در رده بالابر کامپیوترهای مرکزی قرار دارند این سیستمها نسبت به یک مینی کامپسوتر معمول دارای سرعب پردازش بالاتر و فضای ذخیره بیشتر می باشند مدلهای کامپیوترهمای مرکزی از کوجک تا بسیار بزرگ وجود دارند که در کارائی سیستم های کوچک و مینی کامپیوترهای بزرگ ( که آنرا ابر مینی کامپیوتر مینامند ) وجه اشتراک وجود دارد

ابر کامپیوترها Super Computer : در آخرین رده ابر کامپیوتر ها قرار دارند این سیستمها برای پردازش کارها ی علمی پیچیده طراحی شدهاند که بزرگترین سریعترین و گرانترین گامپیوترهی موجود در دنیا نیباشند در انتها باید خاطر نشان کرد که امروزه این دسته بندی کامپیوترها به ریز کامپیوترها مینی کامپیوترها کامپیوتر های مرکزی و ابر کامپیوتر ها اختیاری به نظر می رسد به طوز مثال با عرضه ی بسیار قوی ( ابر ریز کامپیوتر ها ) دیده شد که این سیستمها قدرت پردازش و همچنین قیمت بیشتری را نسبت به بعضی مینی کامپیوترهای کوچک دارا هستند و واقعیت این است که اندازه قیمت و کارائی ماشینها در دره های مختلف به یکدیگر نزدیک می شوند و یکدیگر را می پوشاند .

(۵-۱)محدودیتهای کامپیوتر :
کامپیوتر یکی از قویترین ابزار ها است که تا کنون بشر به آن دست یافته است اما ما خود ظاهرا شاهد بعضی از اشتباهات فاحش کامپیوترها بوده ایم به طور مثال آب بهای یک واحد مسکونی در یک ماه چند ده برابر ماه قبل محاسبه شده است این قبیل مسائل از آنجا نـاشی می شود کـه افـراد بعضی از محدویتها ی اصلـی کامپیوتر را در نـظر نمی گیرند هیچ کامپیوتر ی بدون یک برنامه معتبر و منطق درست نمی تواند بنحو مناسب کار کند .

کامپیوتر آنچه را که برای آن برنامه ریزی شده انجام می دهد و نه هیچ چیز دیگر البته این بدان معنی نیست که سیستم باید بدون هوش باشد یک برنامه با هوش می تواند جهت هدایت کامپیوتر برای ذخیره نتایج نتایج تصمیمات قبلی نوشته می شود سپس با استفاده از قابلیت انشعاب در برنامه کامپیوتر قادر است رفتار خود را بر حسب موفقیت یا شکست درتصمیمات قبلی اصلاح کند اما یک برنامه که ممکن است ماهها بدون هیچگونه نقضی اجرا میشده است نا گهان نتایج بی معنی و اشتباهی را تولید کند که علت می تواند این باشد که سیستم با شرایط خاصی روبرو شده که برنامه نویس برای آن قبلا راهی پیش بینی نکرده است و یا برنامه نویس راهی را ارائه داده که شامل خطائی بوده که قبلا کشف نشده است البته اگر یک برنامه معتبر باشد ولی داده های آن غلط باشد باز هم نتایج اشتباه خواهند بود.

(۶-۱) دلایل استفاده از کامپیوتر :
کامپیوتر ماشینی است که امور عملیاتی وا گذار شده را با سرعت و دقت فراوان انجام می دهد و برای درک بیشتر در استفاده کامپیوتر لازم است مقایسه ای بین انسان و کامپیوتر در جهات مختلف داشته باشیم.
سیستم انسانی سیستم کامپیوتری
حواس پنج گانه واحد ورودی
حافظه انسان و وسائلی از قبیل کاغذ و نوار واحد حافظه ( اصلی و کمکی )
مغز واحد پردازش

سیستم گویش و نگارش واحد خروجی
بزرگترین حسن سیستم امسانی قدرت تفکر است . لذا انسان جهت حل یک مسئله :
۱- به حداقل دستورالعملهانیاز دارد
۲- قابلیت انعطاف دارد و می تواند استثناعات را تشخیص دهد و اشتباهات منطقی را پیدا کند
۳- ارتباط به سادگی صورت می گیرد
اما کامپیوتر در حل یک مسئله :
۱- به دستور العملهای مشروح و دقیق نیاز دار د

۲- انعطاف پذیری نداردو باید تمام جوانب حل یک مشئله برای آن در نظر گرفته شود
۳- از آنجا که نحوه نماسش اطلاعات در ماشین و انسان یکی نیست ارتباط بین انسان و کامپیوتر مستلزم یک سری تغییرات میباشد
۴- نهایتا کامپیوتر به دلیل دارابودن سرعت زیاد دقت در محاسبه داشتن قدرت حافظه بالا توانایی انجام کارهای تکراری برای مدت طولانی و فضای کم جهت بایگانی اطلاعات یکی از پرکاربردترین وسایل در جوامع انسانی می باشند .

(۷-۱) کاربردهای کامپیوتر : درمبحث قبل با اهمیت و نقش کامپیوتر در زندگی بشر آشنا شدیم کاربردهای کامپیوتر در یک یا چند بخش خلاصه نمی شود بلکه امروز ه کامپیوتر در کلیه مسائل علمی. مهندسی .آموزشی . تجاری . ; تاثیر بسزایی دارد .
امروزه بدون حضور کامپیوتر خیلی از پروژه ها قابل پیاده سازی نبوده و یا در صورت قابلیت اجرا بسیار مشکل می باشد .
آنچه مسلم است بررسی تمام جنبه های مختلف کاربرد کامپیوتر در این مقوله نمی گنجد .بلکه در این بخش تنها به مواردی از کاربرهای کامپیوتر اشاره می گردد .

(۱-۷-۱) کاربرد کامپیوتر در صنعت :
طراحی به کمک کامپیوتر ((CAD وساخت به کمک کامپیوتر ( ( CAMدرصنعت بسیار کاربرد دارد در صنعت طرح اولیه توسط کامپیوتر آماده و تصویر نهایی به صورت دو بعدی و سه بعدی در صفحه نمایش مشاهده و نهایتا عملکرد وا قعی نیز توسط کامپیوتر شبیه سازی می شود استفاده ار کامپیوتر در ماشین های تراش ( ماشینها ی CNC )باعث سرعت دادن به تولیدات صنعتی و همچنین بالا بردن کیفیت آنها گردیده است

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.