تحقیق در مورد راهکارهای قوه قضائیه در رابطه با کاهش آمار زندانیان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تحقیق در مورد راهکارهای قوه قضائیه در رابطه با کاهش آمار زندانیان دارای ۵۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد راهکارهای قوه قضائیه در رابطه با کاهش آمار زندانیان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد راهکارهای قوه قضائیه در رابطه با کاهش آمار زندانیان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد راهکارهای قوه قضائیه در رابطه با کاهش آمار زندانیان :

بررسی ‎راهکارهای ‎تعدیل جمعیت‎ کیفری در زندانها
بدون شک وجود زندان برای ایجاد امنیت و آرامش در جامعه و نیز مجازات مجرمان ضروری است. اما تلاش قانونگذار می‎بایست در راستای کاهش حجم جمعیت زندانیان باشد. یکی از عواملی که همیشه یک معضل در راه اجرای برنامه‎های اصلاحی و تربیتی مطرح بوده است آمار زندانیان می‎باشد که به نوعی اقدامات اساسی برای نیل به اهداف مجازات را تحت الشعاع قرار داده است.به نظر می‎رسد برنامه‎ریزی در جهت کاهش جمعیت کیفری زندان به نحو چشمگیری رافع مشکلات موجود می‎باشد. در این بررسی پژوهشی سعی شده ابتدا وضعیت جمعیت کیفری زندان‌های کشور مشخص شده و سپس روش‌های تعدیل جمعیت کیفری مورد بررسی قرار گیرد تا نتایج تحقیق بصورت محسوس قابل ارائه باشد. به هرحال نگاهی دیگر بر اساس متغیر نوع جرم ارتکابی توسط زندانیان متوجه خواهیم شد که بالاترین گروه موجودی در زندان‌ها مجرمین مواد مخدر و معتادان هستند.

 

حال این سئوال مطرح می‎شود که آیا معتادان باید جزء آمار محبوسان باشد؟ آیا این قبیل افراد اصلاح‎پذیر هستند با در نظر گرفتن روند افزایش جمعیت کیفری زندان‌ها بویژه جرایم (مواد مخدر) امکان اصلاح و تربیت بسیار کاهش یافته و در مقابل تکرار جرم، از هم پاشیدگی خانواده‎ها، گرایش اعضاء خانواده به انحرافات اجتماعی تخلفات و جرایم داخل زندان، بروز بیماریهای مختلف واگیردار در داخل زندان و ; افزایش یافته با این شرایط سئوال اصلی این تحقیق این است که آیا می‎توان با استفاده از روش‎های تعدیل جمعیت کیفری زندان‌ها موجبات اصلاح زندانیان و پیشگیری از وقوع تکرار جرم را فراهم نمود؟

اهداف:
هدف اساسی:شناخت ویافتن راهکارهای مناسب‎برای کاهش‎جمعیت کیفری زندان‌ها
سایراهداف: شناسایی سیاستهای‎کیفری سایرکشورها برای‎کاهش جمعیت‎کیفری زندان‌ها شناسایی روشهای قضایی مناسب برای افزایش آمار خروجی از زندان‌ها
شناسایی روشهای قضایی مناسب برای کاهش آمار ورودی زندانیان مواد مخدر
شناسایی راهکارهای کاهش نقش جرم‎زدایی زندان بر روی زندانیان مواد مخدر
شناسایی جایگزین‎های مناسب کیفر حبس برای زندانیان معتاد شناسایی جدیدترین برنامه‎های آموزشی و اصلاحی زندانیان مواد مخدرشناسایی راههای شیوع بیماری‎های جسمی و روانی زندانیان مواد مخدر

فرضیه‎ها یا سئوالات اصلی پژوهشی:
سئوال اصلی: روشهای تعدیل جمعیت‎کیفری زندان‌ها کدام است وآیا با استفاده ازاین راهکارها می‎توان‎موجبات اصلاح زندانیان وپیشگیری از ارتکاب‎جرم آنان را فراهم ساخت؟
سئوالات فرعی: وضعیت تراکم زندانیان در زندان چگونه است؟
وضعیت تراکم زندانیان و برنامه‎های اصلاحی و تربیتی آنان چگونه است؟
رابطه بین تصمیمات مراجع قضایی و جمعیت کیفری زندان‌ها چگونه است؟
وضعیت متهمان (بازداشت موقت) و ارتکاب جرم توسط آنها در داخل زندان چگونه است؟
وضعیت زندانیان کوتاه‎مدت وبلند مدت از نظر قابلیت وپذیرش برنامه‎های اصلاحی و تربیتی در زندان چگونه است؟

روش پژوهش:
طرح‎پژوهش:روش‎پژوهشی مرورمنابع،روش‎پیمایشی،روش علی‎مقایسه‎ای پس‎رویدادی جامعه: قضات دادگاههای انقلاب سراسر کشور، نسبت به موجودیزندانیان بر حسب جــرم در کل زندان‌های کشور، نسبت زندانی هر استان به جمعیت آن استان، نسبت موجودی زندانیان هر استان به تفکیک جرایم مختلف، تعداد کل زندانیان به تفکیک جرایم مواد مخدر، تعداد کل زندانیان استان به جرم اعتیاد، بودجه فرهنگی و ورزشی هر استان سازمان زندان‌ها

نمونه:۱۵۰ نفر از زندانیان استان‎های نمونه(تهران،خراسان، آذربایجان‎غربی، کرمانشاه، گلستان ‎و سیستان ‎و بلوچستان)
نمونه‎گیری: تصادفی خوشه‎ای
ابزار پژوهش: پرسشنامه باز، پرسشنامه نگرشسنج، مصاحبه

بحث و نتیجه‎گیری:
مجازات حبس به عنوان یکی از انواع ضمانت اجراهای کیفری است. ضمن آنکه می‎توان آن را مناسب‌ترین کیفر برای ارعاب فردی و اجتماعی کردن مجرم در نظر گرفت لیکن باید این نوع مجازات به گونه‎ای اعمال شود تا مجرمین را به بدی اعمال خود آگاه نموده و از طریق اصلاح و تربیت و بازسازی اجتماعی آن را برای زندگی مجدد و سازندگی سعادتمندانه‎ای را برای خودشان تأمین نمایند. برای تحصیل این هدف بایستی شرایط زندان مطابق با شرایط زندگی واقعی در جامعه از نظر اجتماعی شدن زندانی و محیط خارج گردد.

 

به عبارتی زندان در عین حال که حقیقت حبس را نیز نشان می‎دهد زندگی در آن باید در حدامکان شبیه به خارج از زندان باشد. لذا نباید نادیده انگاشت چنانچه در اعمال مجازات حبس ابزارهای لازم برای اصلاح و تربیت مجرمین وجود نداشته باشد زندان دارای آثار سوء و زیانباری در جهت افزایش جرم و بزهکاری خواهد بود که برای کاهش آثار زیانبار آن باید در بهره‎گیری از این نهاد جزایی دقت کافی و توجه لازم به عمل آید به همین جهت است که به سبب عدم کارایی موثر در زندان در تحقق اهداف مترتب بر ان و نیز نظر به تبعات منفی عدیده این تأسیس کیفری، ضرورت بکارگیری طرح تعدیل جمعیت کیفری (اعم از تقلیل آماری ورودی و افزایش آمار خروجی) هرچه بیشتر آشکار گردد.

پیشنهادات مهم:
۱ـ قوه قضائیه با همکاری قوه مقننه به جایگزین‎های مناسب حبس مذکور در تحقیق به جای حبس و بازداشت موقت روی آورد و استفاده از موارد بازداشت موقت را کاهش دهد.
۲ـ از بازداشت نوجوانان، جوانان و افراد عایله‎مند خودداری گردد.
۳ـ تسریع در روند رسیدگی به پرونده متهمان
به سازمان زندان‌ها: ۱ـ تفکیک و طبقه‎بندی علمی زندانیان ۲ـ ارائه معاضدات حقوقی به زندانیان ۳ـ تقویت مراکز مراقبت بعد از خروج ۴ـ تطبیق شرایط زندان با خارج از زندان
در امور پژوهشی: ۱ـ راهکارهای فرهنگی ورزشی موجود در زندان مجدداً ارزیابی وسیاست‎های اصلاحی نیز تدوین گردد. ۲ـ مواد مخدر در مناطق و اماکن جزیره‎ای کوپنی شده و تحت نظارت سازمانهای ذیصلاح چون بهزیستی قرار گیرد.

گزارش همایش کاهش استفاده از مجازات زندان در استان اصفهان
به گزارش روابط عمومی اداره کل زندانهای استان اصفهان همایش کاهش استفاده از مجازات زندان با حضور روسای دادگستری ، دادستان ها و روسای زندانهای استان اصفهان برگزار گردید .در ابتدای این همایش که محمدی معاونت قضایی سازمان زندانها ، جولایی مدیر عامل ستاد دیه کشور و دکتر انصاری رئیس دادگستری استان برگزار گردید محمدرضا گلپایگانی مدیر کل زندانهای استان اصفهان اظهارداشت : بحث زندان اساساً از مباحث و مشکلات اساسی بیشتر کشورها و از جمله کشور ما است و شکی نیست که ضرورت وجود زندان به عنوان یک اصل برای نظام قضایی کشورها امری مطرح می‌باشد ؛ اما از سوی دیگر آثار و تبعاتی که زندان و حبس در بر دارند بسیار مهم و قابل توجه می‌باشد .

مدیر کل زندانهای استان اصفهان ضمن برشمردن آثار و تبعات زندان گفت : وقتی فردی زندانی شد آثار و زیانهای گوناگونی بر خود زندانی ، خانواده او ، وضع اقتصادی جامعه و حتی بعضاً اوضاع سیاسی جامعه می‌گذارد و تاثیر مستقیم و موثر آن ایجاد اختلال عمیق در زندگی محکوم و از دست دادن کار که به نوعی مرگ شغلی است ؛ می شود .

وی به تاثیرات نامطلوب زندانی شدن فرد بر خانواده اشاره نمود و افزود : با اجرای مجازات زندان ، خانواده از وجود او محروم می‌شود و آثار معنوی وجود وی در خانواده از میان می‌رود و از طرفی مسائل و مشکلات اقتصادی گاه منجر به انحراف خانواده‌ها شده ؛ زندان و حبس محکوم را مأیوس و امید را از او سلب می‌نماید همچنین فرد هنگام خروج از زندان با مسائل غیر قابل پیش‌بینی منجمله مقابله عمومی مواجه می‌شود که خود تبعات دیگری دارد .

گلپایگانی گفت : امروزه بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران و تحلیل‌گران مسائل اجتماعی به این نتیجه رسیده‌اند که مجازات زندان در بسیاری از موارد اثر تأدیبی و سازنده بر افکار و اعمال زندانیان نمی‌تواند داشته باشد و در شرایط کنونی زندان عامل بازدارنده در برابر جرم و جنایت تلقی نمی‌شود و علاوه بر زیانهایی که زندان برای فرد دارد سلب آزادی وی گاه باعث جری شدن زندانی ، شکسته شدن قبح منکر و جرم برای زندانی ، بازآموزی جرم و ناهنجاری در زندان ، شکسته شدن شخصیت و کرامت نفس می گردد .

وی توجه درست و علمی به مسئله حبس را خواستار شد و افزود : لازم است جامعه ، دستگاه قضایی و قضات بزرگوار پذیرش آن را داشته باشند که در مواردی که می‌توان از مجازات‌های دیگر به جای حبس استفاده کرد ، برای بزهکاران و کسانی که در گروه مجرمان خاص و سابقه‌دار نیستند از سایر مجازات‌های جایگزین استفاده نمایند و اجرای روش‌های جدید زندانبانی در جامعه به عنوان یک ضرورت انکار ناپذیر باید تلقی شود تا این روش‌ها جای حبس و زندان را برای تأدیب بسیاری از بزهکاران بگیرد .

گلپایگانی استفاده از روش‌های جدید زندانبانی را در کاهش آثار مخرب اقتصادی ، ‌اجتماعی و فرهنگی ناشی از زندانی شدن یک فرد موثر دانست و اظهار داشت : همانطور که می دانید ریاست قوه قضائیه حضرت آیت‌الله شاهرودی نیز بر مسئله استفاده از مجازات های جایگرین تاکید دارند و فرموده اند : « زندان محل مناسبی برای شأن انسانی افراد نمی‌باشد و باید در صدور رأی زندان بسیار احتیاط کرد که مبادا حقوق کسی دو بار و یا چند بار از او سلب شود و باید سعی کنید از جایگزین‌های زندان در آرای خود استفاده نمایید . »

در ادامه این همایش محمدی معاونت قضایی سازمان زندانها طی سخنانی اظهار داشت : برگزاری این همایش جای تقدیر دارد زیرا مشخص است که تعامل بین قضات و اداره کل زندانهای استان به خوبی صورت پذیرفته به خصوص در کاهش ۷ درصدی آمار زندانهای استان از مهر ماه سال جاری تا کنون که این بسیار ارزشمند و قابل تقدیر و مباهات برای این استان است .

محمدی ضمن اشاره به نقش مجلس شورای اسلامی در تصویب قوانین جهت تغییر سیاست کیفری اظهار داشت : خوشبختانه لایحه آیین دادرسی کیفری در قوه قضائیه مراحل تصویبی خود را می گذراند که بسیار در این امر موثر خواهد بود و همچنین استفاده از تاسیسات حقوقی جدید نیز مورد نظر است که اگر تصویب شود موجب کاهش ورودی به زندانها می شود .

وی نقش زندانها را در بحث کاهش جمعیت کیفری کمرنگ معرفی نمود و گفت : بحث اصلاح قوانین و نحوه صدور احکام از سوی مراجع قضایی در این امر موثر است و سازمان زندانها می تواند از طریق افزایش خروجی در جهت کاهش جمعیت کیفری فعالیت نماید که باز تعامل دستگاه قضایی در این امر موثر می باشد زیرا پیشنهاد آزادی مشروط و عفو با زندانهاست اما عفو و آزادی مشروط فرایند خاص خود را دارد که با موافقت محاکم قضایی ممکن می گردد .

وی از وجود ۱۴۴۵ عنوان مجرمانه در قوانین کشور انتقاد کرد و گفت : اجرای سیاست حبس زندایی در کشور نیازمند تغییر در سیاست کیفری می باشد و متاسفانه شرایط فعلی سیاست کیفری ما حبس محوری است و قانونگذار برای اکثر قریب به اتفاق جرائم ، مجازات حبس را تعیین نموده است .
این مقام مسئول در خصوص نقش زندانها در کاهش جمعیت کیفری تصریح کرد : اعطاء مرخصی ، استفاده از زندانهای باز و دستور جدید ریاست قوه قضائیه مبنی بر ایجاد بازداشتگاههای موقت می توانند در این امر موثر بشوند .

وی اظهار داشت : کاهش جمعیت کیفری بحثی است بین المللی که در سازمان ملل نیز واحدی را برای کاهش جمعیت کیفری راه اندازی کرده اند و حتی NGO ها نیز در این خصوص همکاری و فعالیت می نمایند به دلیل اینکه زندان آسیبهایی به فرد و خانواده و همچنین بودجه یک کشور می زند .

محمدی ضمن اشاره به سخنان حضرت امام خمینی (ره) افزود : حضرت امام (ره) خواستار رفاه حال زندانیان و برخورد اسلامی با ایشان بودند تا منحرفان و تبهکاران شیرینی عدالت اسلامی را بچشند .
در ادامه جولایی مدیر عامل ستاد دیه کشور گزارشی از روند فعالیتهای ستاد دیه ارائه نمود و طی سخنانی اظهار داشت : وظیفه همه ما شرکت در کار خیر است و تسلیم حکم خدا بودن و در این روزهای پایانی سال پیامبر اعظم (ص) توفیق خدمت را با تکریم خانواده زندانیان داشته باشیم و بتوانیم از این نعمتی که خداوند برای ما محقق کرده استفاده نمائیم .

جولایی اظهار داشت : در این همایش با تاسی از درسهایی که قرآن کریم به ما می دهد باید تلاش خود را مضاعف کنیم برای کاهش جمعیت کیفری و رسالت ستاد دیه که در سال ۱۳۶۹ راه اندازی شد نیز همین مسئله است تا با شناسایی ، بررسی و تحقیق زمینه کمک به زندانیان غیر بزهکار در جرائم غیر اخلاقی مانند تصادفات ، حوادث کارگاهی ، چک های برگشتی و ;. که گرفتار دیه و زندان شده اند را فراهم کند و در همین راستا رئیس سازمان زندانها آقای یساقی نیز به این کار خیر در سراسر کشور تاکید دارند و خواستار کمک به ستاد دیه استانها شده اندتا افرادی که به دلیل فقر و نداشتن پول گرفتار زندان شدند آزاد شود .

وی ضمن اشاره به هدف همایش مبنی بر کاهش استفاده از مجازات زندان اظهار داشت : هیئت مدیره ستاد دیه با بررسی عمیق ، کارشناسانه ای و آسیب شناسی عوامل زندانی شدن افراد متوجه اجرا نشدن قانون منع تردد خودروهای فاقد بیمه نامه شد و همچنین متوجه شدیم که در این قانون نواقصی نیز وجود دارد . ستاد رفع این مسئله را رسالت خود دانست و برای رفع آن کمیته مردمی اصلاح قانون تشکیل داد و حتی حضرت آیت ا; شاهرودی رئیس قوه قضائیه شخصاً وقت گذاشتند تا برای قانون بیمه اجباری شخص ثالث طرحی پیشنهاد گردد .
رئیس ستاد دیه افزود : با اصلاحات و تصویب این قانون دغدغه های که در میان مردم و افرادی که وسیله نقلیه دارند برداشته شد و نیروی انتظامی موظف به اجرای ماده ۷ قانون بیمه نامه اجباری شخص ثالث گردید .
وی به آمار زندانیان فاقد بیمه نامه اشاره کرد و گفت : از تعداد ۱۸۵۲ نفر زندانی که بدلیل تصادف در زندان هستند ۱۲۵۷ نفر فاقد بیمه نامه می باشند و مابقی هم بیمه نامه ناقص دارند .

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.