مقاله در مورد مدار میکروکنترلر


در حال بارگذاری
10 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
11 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله در مورد مدار میکروکنترلر دارای ۸۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله در مورد مدار میکروکنترلر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله در مورد مدار میکروکنترلر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله در مورد مدار میکروکنترلر :

مدار کیکروکنترلر

در بسیاری از مدارات دیجیتالی ( میکروکنترلی ) که با برق و باطری کار می کنند با دو مشکل مواجه می باشیم :
۱- مشکل اول مربوط به عملکرد است. یعنی عملکرد نمایش LCD با ولتاژ ۵ ولت است در حالی که این مدارات در هنگام استفاده از خازن پشتیبان و باطری دارای ولتاژ ۶/۳ تا ۵ ولت هستند.
۲- مشکل دوم گرانی باطری و دشوار بودن تعویض آن است . در بعضی از این مدارات مثل کنتور دیجیتال تعویض باطری بسیار دشوار است در نتیجه باید تا حد امکان مصرف را در حالت استفاده از خازن و باطری کم کرد در حالی که دستگاه باید به کار خود ادامه دهد.
۱-۲- مراحل انجام پروژه :
در این پروژه جهت بررسی و حل این دو مشکل یک مدار میکرو کنترلی مثل ساعت دیجیتالی طراحی شده است و به حل مشکلات فوق پرداخته شده است این ساعت باید از نمایشگر ۵ ولت استفاده کند و بتواند حداکثر به مدت ۵۰۰۰ ساعت در صورت استفاده از باطری ۶/۳ ولتی و ۲/۱ آمپر ساعتی در حالت قطع برق به کار خود ادامه دهد.
در طراحی این مدار برای حل مشکل اول سعی شده است که برای تامین ولتاژ ۵ ولت LCD از تبدیل ولتاژ DC به کمک یک مبدل DC/DC استفاده کنیم تا زمانی که ولتاژ ما ۶/۳ ولت است با یک آ ی سی Admbbo ولتاژ ۲/۷ تولید کنیم ( در ادامه خواهیم دید این آ ی سی یک دوبل کننده ولتاژ است) و بعد باکمک زنریک ولتاژ ۵ ولت تحویل LCD می دهیم و برای حل مشکل دوم سعی شده است که تا زمانی که LCD از تغذیه اصلی استفاده نمیکند از خازن پشتیبان تغذیه شود و بعد از مدت زمانی که تعریف می کنیم ( در نرم افزار سیستم بررسی می شود) میکرو از طریق یک Mosfet از باطری استفاده میکند که توسط مبدل DC/DC و زنر به ولتاژ ۵ ولت تبدیل شده است.
فصل ۲ – تئوری ای مرتبط با پروژه
۲-۱- مقدمه :
تئوری هایی که در مورد پروژه وجود دارد به چندین بخش تقسیم می شوند یکی از این بخشها دستورات میکروکنترلرAVR است که بطور نسبتاً مشروح بیان شده اند البته در این قسمت توجه شود که از مبانی مربوط به تایمرها ، وقفه ها ، کار با پورتها و ; بیشتر استفاده شده است و برخی مسائل نیز جهت آشنایی کامل تر خواننده با این میکروکنترلر آورده شده است. در مورد تئوری های مربوط به نرم افزار سیستم نیز مطالبی به طور کلی در این فصل آورده شده است اما

توضیحات دقیق تر مربوط به نرم افزار ( صرف نظر از مطالب کلی ) در جای خود در فصل های آینده بررسی شده است . خلاصه مطلب آنکه نکات تئوری مطرح شده در این فصل کلیات تئوری سیستم هستند و نکات ریز در فصل های مربوط به خود بحث شده اند.
فصل ۳- بررسی سخت افزار سیستم
۳-۱-مقدمه :
در این قسمت ابتدا یک بلوک دیاگرام کلی از سیستم ارائه می دهیم که در آن سخت افزار سیستم به طور کلی و به صورت بلوکی رسم شده است بعد از رسم این بلوک و توضیحات مربوط به آن نقشه کامل مدار و توضیحات مربوط به نقشه به طور کامل بیان شده است. در آن قسمت برخی جزئیات که در بلوک دیاگرام قابل مشاهده نمی باشد به طور کامل مورد بررسی قرار می گیرد . در این قسمت توضیحات مربوط شامل نیازهای مدار و دلایل به کار بردن هر قطعه می باشد . البته در لابلای توضیحات سخت افزار نکات دیگری که در هنگام بستن مدار مطرح شده بررسی می شود مثلا استفاده از زنر برای ساختن رگولاتور به جای آی سی رگولاتور و یا مثلا استفاده از یک مقاومت به خصوصی در مسیر مدار رگولاتور و مواردی از این قبیل که تا اندازه ای که باعث طولانی شدن مطلب نشود بحث و بررسی می شود.

۳-۲- بلوک دیاگرام سیستم :

۳-۳-توضیحات مربوط به دیاگرام :
۳-۳-۱- تغذیه :
قسمت تغذیه به منظور فراهم کردن ولتاژ۵ ولت DC می باشد که جهت راه اندازی IC میکروکنترلر و کلیه مدارات سازگار با TTL به کار کمی رود . ورودی قسمت تغذیه می تواند یک سیگنال AC یا DC باشد که الزاما به اندازه چند ولت از +۵ بیشتر است. این ورودی توسط یک سوییچ ON-OFFقطع و وصل می شود. در حالتیکه سوییچ روشن است ، خازن مربوطه به علت ظرفیت بالایش باعث می

شود که ولتاژی تقریبا صاف بدست آید که دارای اندکی رایپل است.برای ایجاد یک ولتاژ ۵ ولت کاملا DC از یک IC تنظیم کننده ولتاژ ۷۸۰S استفاده می کنیم که ورودی دارای اعواجاج را به یک ولتاژ کاملا مستقیم پنج ولت تبدیل می کند در خروجی تنظیم کننده ولتاژ یک خازن ۱۰ میکروفاراد قرار داده ایم که این خازن به اندازه ۵ ولت شارژ خواهد شد که نوسانات خروجی ناشی از تغییرات بار را کاهش می دهد.

۳-۳-۲- رله :
رله به کار رفته در مدار فقط برای این است که چک کنیم تغذیه است یا خیر هرگاه رله وصل باشد یعنی تغذیه وصل است و هرگاه قطع باشد یعنی تغذیه قطع است . اینجا ذکر یک نکته در مورد رله لازم استو آن اینکه رله چون جریان را از آداپتور می گیرد باعث نمی شود که بخاطر زیاد شدن مصرف جریان کاهش پیدا کند.

۳-۳-۳- میکروکنترلر AVR :
در مورد این بلوک مطالب فراوانی را می توان مورد بررسی قرار داد . در اینجا به ذکر برخی خصوصیات آن می پردازیم . لازم به ذکر است مطالب دقیق تر در قسمت تئوری های مربوط با پروژه در فصل ۲ بررسی شده است .
الف – استفاده از معماری AVR Risc

– کارایی بالا و توان مصرفی کم
– دارای ۱۳۱ دستور العمل که اکثرا در یک کلاک سیکل اجرا می شوند.
– ۸* ۳۲ رجیستر کاربردی
– سرعتی تا mps 16 در فرکانس mhz 16
ب- حافظه، برنامه و داده غیر فرار
– KB 16 حافظه FLASH قابل برنامه ریزی داخلی
– ۱۲۰۴ بایت حافظه داخلی SRAM
– ۵۱۲ بایت حافظه EEPROM

– قفل برنامه FLASH و حفاظت داده EEPROM
ج – خصوصیات جانبی
– دو تایمر – کانتر ۸ بیتی با PRESCALER مجزا و مد COM PARE .
– یک مقایسه گر آنالوگ داخلی
– یک تایمر – کانتر ۱۶ بیتی با PRESCALER مجزا
– WATCH DOG قابل برنامه ریز با اسیلاتور داخلی
– وقفه در اثر تغییر وضعیت پایه
د- خصوصیات ویژه میکروکنترلر
– ON RESET – POWER – OUT – BROWN CIRCUTT برنامه ریزی .
– منابع وقفه (INTERRUPT ) داخلی و خارجی .
– دارای ۶ حالت SLEEP .
– OWER – ON RESET CIRCUTT برای ATTING 12
– عملکرد کاملا ثابت
– توانت مصرفی پایین و سرعت بالا توسط تکنولوژی CMOS.
ه – توان مصرفی در ۲۵,۳V.1MHZ برای ATMEGAIGL
– حالت فعال ۱۰/MA
– در حالت بی کاری ۰۳۵ MA
– در حالت ۱ UA : POWER – DOWN

و – ولتاژ عملیاتی یا کاری
– ۲۷ V تا ۵۵V برای ATMEGA 16 L
– ۴.۵ V تا ۵۵ V برای ATMEGA 16
خ – فرکانس های کاری
– ۰ MHZ تا ۸ MHZ برای Atmega 16L
– ۰ MHZ تا ۱۶ MHZ برای Atmega
ج – انواع بسته بندی
– ۳۲ خط ورودی / خروجی قابل برنامه ریزی
– ۴۰ پایه PDIP , 44 پایه TQFP و ۴۴ پایه MLF

۳-۳-۴ LCD :
LCD مورد استفاده در این پروژه ۱۶ × ۲ بوده و به کارگیری در سیستم شامل استفاده از دستورات مختلفی می شود که دستورات و توابع مربوط به LCD نامیده می شود . همچنین پایه های LCD برای اتصال به پایه های میکرو به صورت زیر پیکره بندی می شوند :
CONFIG LCD PIN = PIN , D84 = PN . DBS = PN .

DB6 = PN , DB7 = PN , E = PN , RS = PN

PN پایه ای دلخواه از میکرو است که پایه های LCD باید در یک خط نوشته شود و یا در ادامه آن با علامت Cunder Line – در خط بعد نوشته شود .
۳-۳-۵- MOS Switch
در این پروژه ۲ عدد MOS به عنوان کلید استفاده شده است یکی برای سوئیچ کردن خروجی ADM 660 روی میکرو و دیگری برای LCD . توضیحات بیشتر در مورد عملکرد کلید ها در صفحات بعدی بررسی می شود .
۳-۳-۶- ADM 660
این آ ی سی یک مبدل DC/DC می باشد که ولتاژ ورودی خود را ۲ برابر می کند . ما در انجام این پروژه از آی سی برای تبدیل ولتاژ ۶/۳ ولت باطری به ۲/۷ ولت استفاده کردیم .
البته در مرحله بعد توسط یک رگلاتور زنری ما به ولتاژ ۵ ولت دست پیدا کردیم . دلیل استفاده از این آ ی سی در قسمت های بعدی مورد بررسی قرار می گیرد .
در مدار پیوست طریقه اتصالات پایه های آ ی سی مورد نظر را می بینید دقت کنید که ظریفت خازن های به کار رفته ۱۰ میکروفاراد می باشد.

۳-۴ نقشه کامل مدار و توضیحات مربوط به آن :
۳-۴-۱ مقدمه :
در بلوک دیاگرام مدار رسم شده در پیوست ، توضیحات هر بلوک نوشته شده و در این قسمت توضیحات دقیق تری در مورد مدار مربوطه نوشته می شود.
در این بخش ما قصد داریم در مورد نحوه و چگونگی ارتباط اجزا مختلف مدار با یکدیگر بررسی داشته باشیم . همچنین چنانچه نکاتی وجود داشته باشد که در هنگام انجام پروژه با آن برخورد داشته ایم ( نکات خاص ) آنها هم مورد بررسی قرار می گیرند .

در این قسمت ابتدا نقشه کلی مدار در پیوست ملاحظه می گردد و سپس در صفحات بعد توضیحات کامل مربوط به عناصر بررسی خواهند شد.
۳-۴-۲- توضیحات مربوط به نقشه کامل مدار :
همانطور که در نقشه پیوست می بینید اولین قسمت مدار یک منبع تغذیه است که شامل یک عدد پل دیود، یک آ ی سی رگولاتور و یک عدد خازن صافی می باشد. قسمت تغذیه به منظور فراهم کردن ولتاژ ۵ ولت DC می باشد که جهت راه اندازی IC میکروکنترلر و کلیه مدارات سازگار با TTL به کار می رود . ورودی قسمت تغذیه می تواند یک سیگنال AC یا DC باشد . این ورودی توسط یک سوئیچ ON – OFF قطع و وصل می شود . در حالتی که سوئیچ روشن است ورودی وارد یک پل دیود می شود و بعد به کمک یک خازن صاف می شود . این خازن به علت ظرفیت بالای خود باعث می شود ولتاژی تقریباً DC به دست آید که دارای ریپل است برای ایجاد یک ولتاژ +۵ کاملاً DC از یک آ ی سی تنظیم کننده ولتاژ ۷۸۰S استفاده شده است که ورودی دارای اعوجاج را به یک ولتاژ کاملاً مستقیم ۵ ولت تبدیل می کند .
در خروجی تنظیم کننده ولتاژ یک خازن ۱۰ میلی فاراد قرار داده شده است . که به اندازه ۵ ولت شارژ خواهد شد که نوسانات خروجی ناشی از تغییرات بار را کاهش می دهد.

بعد از این قسمت یک مقاوت ۴۷۰ اهم و یک عدد LED در مدار تعبیه شده است که LED برای نشان دادن این است که مدار تغذیه وصل است و کار می کند و مقاومت ۴۷۰ اهم برای محافظت LED است تا نسوزد.
بعد از مقاومت و LED و قبل از رله دیود داریم که این دیود هرز گرد رله است و المان بعدی رله است . رله به کار رفته در مدار برای این است که چک کنیم تغذیه وصل است یا خیر و این یعنی هرگاه رله وصل شود تغذیه برقرار است .
همانطور که در نقشه پیوست هم می بینید خروجی های رله به میکروکنترلر و یکی از سوئیچ ها وصل می شود. تغذیه میکرو از ۵ ولت منبع تغذیه است .

MOS های به کار رفته در مدار به عنوان Switch مورد استفاده قرار می گیرند . MOS وصل شده به ADMBBO وظیفه دارد تا ۵ ولت خروجی این آ ی سی را به میکرو اعمل کند . همانطور که در قسمت نرم افزار هم توضیح خواهیم داد بعد از اینکه تغذیه اصلی قطع شود خازن پشتیبان شروع به تغذیه میکروکنترلر می کند ( در مدتی که تغذیه اصلی وصل است خازن شارژ می شود ) بعد از مدت زمان مشخصی که ما این مدت زمان را در نرم افزار سیستم معلوم می کنیم با فشار دادن

پوش با تن وصل شده به پایه ۱۶ میکروکنترلر یک اینتراپت صادر می شود و میکرو از طریق کلید MOS مربوط به ADM 660 وصل می شود و از آن تغذیه می کند . در مورد خازن پشتیبان ذکر این نکته لازم است که این خازن بعد از خاموش شدن تغذیه اصلی باید بتواند تا ۲۴ ساعت میکرو را تغذیه کند یعنی مدت زمان شارژ خازن باید تا ۲۴ ساعت طول بکشد . MOS ها چون دارای امپدانس ورودی بالایی هسنتد از میکرو جریانی نمی کشند.
پوش با تن متصل به پایه شماره ۹ میکرو برای Reset کردن آن است . در مورد LCD هم در قسمت قبل و در توضیحات مربوط به بلوک دیاگرام توضیحاتی کامل داده شده است. LCD هم با کمک یک کلید که به نام MOSFET LCD نامیده می شود کار می کند این MOS به PORT A.O وصل است. قطعه ۲ پایه نقره ای کنار میکرو هم کریستال خارجی آن است . دلیل استفاده از این کریستال آن است که ما برای ساعت نیاز به تایمر داریم و درمد Power save فقط تایمر ۲ است که در حالت آسنکرون کار می کند . فرکانس نوشته شده روی این کریستال ۳۲۷۶۸ است از طرفی ما در برنامه نرم افزاری مربوطه Presale را ۱۲۸ تعریف کردیم و این یعنی اینکه اگر ۲۵۶ پالس روی میکرو بیاید می شود یک ثانیه و به این ترتیب یک تایمر برای ساعت سازی ایجاد می کنیم .

المان دیگر به کار رفته در مدار آ ی سی AMD 660 می باشد . این آ ی سی یک مبدل ولتاژ DC به DC است. به طوری که ولتاژ ورودی خود را ۲ برابر می کند همانطور که در قسمت بلوک دیاگرام ها توضیح داده شد ما از این آ ی سی برای تبدیل ولتاژ ۶/۳ ولت به ولتاژ ۲/۷ ولت استفاده کردیم و بعد با کمک یک زنر ولتاژ ۵ ولت ثابت به میکرو تحویل دادیم .
نحوه اتصلات پایه های این آ ی سی در قسمت های قبلی بررسی شد .
۳-۵- چگونگی کارکرد مدار :

برای توضیح چگونگی کارکرد مدار بهتر است ابتدا بررسی کنیم هدف از انجام این پروژه چه بوده است و بعد بررسی کنیم که برای حل مشکلات مطرح شده، مدار چگونه کار می کند.
همانطور که در قسمت ضرورت ها و نیازها توضیح داده شد مشکل اول ما عملکرد سیستم بود یعنی LCD با ولتاژ ۵ ولت کار کار می کند اما مدارات ما هنگام استفاده از خازن پشتیبان و باطری دارای ولتاژ ۶/۳ تا ۵ ولت هستند و مشکل دوم گرانی باطری و دشواری تعویض آن بود که باعث می شد تا کاری کنیم که تا حد امکان مصرف در حالت استفاده از خازن و باطری کم شود.

برای این منظور در مدار طرح شده ابتدا با فشردن کلید اصلی سر راه منبع تغذیه LCD روشن شده و یک کاراکتری که به طور دلخواه در نرم افزار سیستم تعریف می شود را نشان می دهد در این مدت خازن پشتیبان شروع به شارژ شدن می کند .حال بعد از مدتی که این زمان را ما در نرم افزار سیستم تعریف می کنیم تعذیه میکرو و از خازن به روی باطری سوئیچ می شود . حال ما با فشار دادن پوش با تن مربوط که روی برد این کلید رنگی است می توانیم یک فرمان اینتراپت صادر کنیم و میکرو از این حالت به سوئیچ مربوطه که یک MOS است فرمان می دهد تا خروجی آ ی سی ADM660 را روی میکرو بیاورد و ما باز هم کاراکتر تعریف شده در نرم افزار را روی صفحه نمایش LCD می بینیم . بعد از گذشت ۵ ثانیه ( زمانی که نرم افزار سیستم تعریف می شود ) نمایش کاراکتر روی LCD قطع شده و میکرو به Stand by می رود.
فصل ۴ – نرم افزار
۴-۱- مقدمه ای بر نرم افزار مورد استفاده و کامپایلر به کار رفته
انواع متنوعی ازکامپایلرهای AVR عرضه شده اند که از بین آنها کامپایلرهای CODE VISION , BASCOM و FASTAVR استفاده کردیم . BASCOM تمام میکروهای AVR را حمایت کرده و از زبان BASIC برای برنامه نویسی AVRها استفاده می نماید. BASCOM دارای منوهای متعددی است که ما از تشریح آنها در اینجا خوداری می نماییم. از قابلیت های بسیار ارزنده محیطBASCOM داشتن تحلیل گر یا به عبارتی SIMULATOR داخلی است که برای یادگیری برنامه های AVRبسیار مفید است.

$ Crystal= 8000000
$ Regfile = “m 16def.dat”
Config lcdpin = pin, Db7 = Portb .7, Db 6 = Portb .6, Db5 = Portb .5, Db4 = portb.4
, Rs = Portb .0, E = Portb.1
Confing lcdmode = Port
Confing lcdbus =4
Confing Watchdog = 2048
Confing Porta = Output
Confing Portb = Input
Confing Portd = Input
Confing Int0 = Low Leve]

Confinga =255
Confingd =255
Confing Timer = Timer, Async = on. Prescale = 128
Enable Interrupts
Stop Watchdog
Enable Timer 2
Enable Int0

On Int0 Int0 _ isr No save
Dim Ali as Word
Dim S as Byte
Dim M as Byte
Dim H as Byte
Dim H2 as Byte
Bat Alias porta.1
Lcdmos Alias Porta.0
Power relay Alias Pind .6
H2 = 0
Bat = 1
Lcdmos = 0
Start Timer2
Cls
Cursor off
LCD “Timer 2”
Do
Power save
If H2 < 12 Then
If Power relay = 1 Then
Lcdmos = 1
Portb = 0
End If
Else

If Ali < 5 Then
Lcdmos = 0
Portb = 255
Else
Lcdmos = 1
Portb = 0
End If
If Power relay = 0 Then
H2 = 0
Bat = 1
End If
End If
Loop
Timer2_isr :
If Power relay = 0 Then
Bat = 1
Ali = 0
Portb = 255
Initlcd
Cls
Cursor off
Lcd ” Timer2″
Locate 2 , 1
Lcd H ; “:” ; M ; “:” ; S ; “:”
End If

Ali =Ali + 1
s = s + 1
If power relay = 1 Then
H2 = H2 + 1
End If
If H2 > 12 Then
Bat = 0
H2 = 20
Else
Nat = 1
End IF
If S= 60 Then
S = 0
M = M + 1
If M = 60 Then
M = 0
If H = 24 Then
H = 0
End If
End If
End If
Return
Int0_isr:
Lcdmos = 0
Ali = 0
Initlcd
Cls
Cursor off
Lcd ” Timer2″
Local 2 , 1
Lcd H ; “:” ; M ; “:” ; S ; “:”
Return

End

۴-۳ – توضیحات نرم افزار برنامه
۱- معرفی کریستال سیستم به عنوان کریستال هشت مگا هرتز به کامپایلر
۲- معرفی IC مورد استفاده به کامپایلر
۳- تنظیم LCD
۴- تنظیم LCD برای دو خط و ۱۶ کاراکتر
۵- LCD بصورت پین های مجزا معرفی می گردد
۶- اطلاعات LCD 4 بیتی

۷- تنظیم پورت A به عنوان خروجی
۸- تنظیم پورت B به عنوان ورودی
۹- تنظیم پورت D به عنوان ورودی
۱۰- اینتراپت خارجی صفر حساس به لبه پایین رونده

۱۱- همه پین های پورت A یک شوند
۱۲- همه پین های پورت B یک شوند
۱۳- تنظیم تایمر دو به صورت آسنکرون با تقسیم کلاک ۱۲۸
۱۴- فعال سازی عمومی وقفه ها
۱۵- فعال سازی وقفه تایمر ۲

۱۶- فعال سازی وقفه خارجی صفر
۱۷- معرفی Int0 –ISR به عنوان روال سرویس وقفه خارجی صفر
۱۸- معرفی Timer 2 – ISR به عنوان روال سرویس وقفه تایمر ۲
۱۹- معرفی ALI به صورت Word
۲۰- معرفی ساعت ، دقیقه و ثانیه و پارامتر H2 به صورت ۱ بایتی
۲۱- نام گذاری پورت a .1 با اسم BAT
۲۲- نام گذاری پورت a.0 با اسم LCDDMOS
۲۳- ناگذاری پورت ۶d با اسم Power relay
۲۴- BAT یک شود
۲۵- LCDMOS صفر شود
۲۶- تایمر ۲ را روشن کن
۲۷- صفحه نمایش را پاک کن
۲۸- مکان نما خاموش
۲۹- ” timer 2 ” را نمایش بده
۳۰- برای همیشه سیستم را به Power save ببر
۳۱- پایان
۳۲- روال سرویس وقفه تایمر ۲
۳۳- اگر تغذیه وصل است
۳۴- باتری قطع شود
۳۵- LCD روشن شود
۳۶- آماده سازی LCD
۳۷- زمان را نمایش بده
۳۸- اتمام شرط
۳۹- اگر ALI > 5 است
۴۰- LCD خاموش شود

۴۱- اگر ALI < 5 است ، LCD روشن شود
۴۲- پایان شرط
۴۳- S را یکی اضافه کن
۴۴- اگر تغذیه وصل است
۴۵- H را صفر کن
۴۶- اگر وصل است ، H2 را یکی اضافه کن و پایان شرط
۴۷- اگر H2 > 12 است
۴۸- باتری وصل شود
۴۹- اگر H2 < 12 است ، باتری قطع و پایان شرط
۵۰- اگر S = 60 است
۵۱- S را صفر کن و M را یکی اضافه کن
۵۲- اگر M = 60 است ، M را صفر کن
۵۳- اگر H = 24 است ، H را صفر کن
۵۴- پایان شرط

۵۵- برگشت از روال سرویس وقفه
۵۶- روال سرویس وقفه خارجی صفر شود
۵۷- LCD را روشن کن
۵۸- ALI را صفر کن
۵۹- LCD را آماده کن
۶۰- نمایش زمان

بررسی دستورات AVR
دستور Const
برای تعریف یک ثابت از این دستور استفاده می شود .
CONST SYMBOL = NUMCONST
CONST SYMBOL = STRINGCONST

CONST SYMBOL = EXPRESSIONVD
SYMBOL نام ثابت و NUMCONST رشته انتساب یافته به SYMBOL و EXPRESSION می تواند عبارتی باشد که نتیجه آن به SYMBOL انتساب یابد .

دستور ALIAS
از این دستور برای تغییر نام متغیر استفاده می شود .
DIRECTION ALIAS PORTB.1

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.