مقاله بررسی تأثیر تنش خشکی بر رشد و عملکرد گلرنگ بهاره در منطقه همدان


در حال بارگذاری
18 سپتامبر 2024
فایل ورد و پاورپوینت
2120
8 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی تأثیر تنش خشکی بر رشد و عملکرد گلرنگ بهاره در منطقه همدان دارای ۲۵ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تأثیر تنش خشکی بر رشد و عملکرد گلرنگ بهاره در منطقه همدان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تأثیر تنش خشکی بر رشد و عملکرد گلرنگ بهاره در منطقه همدان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تأثیر تنش خشکی بر رشد و عملکرد گلرنگ بهاره در منطقه همدان :

تعداد صفحات:۲۵
چکیده:
یکی از مهم ترین گیاهان دانه روغنی در تناوب زراعی و پایدار کننده اقتصاد تولید در سیستم های کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک گلرنگ (Carthamus tinctorious L.) می باشد. با توجه به این که عملکرد پایین این گیاه سبب کاهش رقابت آن با سایر گیاهان زراعی شده است، می توان با شناخت اختلاف میان ارقام کم بازده و پربازده تحت تنش خشکی، گام اساسی در افزایش تولید این گیاه برداشت. به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی بر رشد و عملکرد دانه در مرحله زایشی پژوهشی در مزرعه آزمایشی دانشگاه بوعلی سینا در سال ۱۳۹۱ به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. تنش آبی به عنوان عامل اصلی دارای سه سطح، آبیاری معمولی (بدون تنش)، قطع آبیاری از مرحله ۵۰ درصد گل دهی تا رسیدگی (تنش گل دهی) و قطع آبیاری از مرحله شروع دانه بندی تا رسیدگی (تنش دانه بندی) در کرت های اصلی و شش رقم گلرنگ شامل PI، محلی عجب شیر، Mec11، فرامان، محلی زرقان۶ و سینا به عنوان عامل فرعی در سطوح آبیاری ذکر شده مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج این بررسی نشان داد که تنش خشکی موجبت کاهش معنی دار صفات مورد بررسی به استثنا تعداد ساقه فرعی، ارتفاع بوته، تعداد دانه در طبق و شاخص برداشت می گردد. بیشترین تاثیر تنش خشکی بر روی صفات، در تنش گل دهی بود. هم چنین تنش خشکی درمرحله گل دهی و دانه بندی به ترتیب موجب کاهش ۵۹۸۱ و ۲۹۸۰ درصدی عملکرد دانه در مقایسه با شاهد (بدون تنش) گردید. کاهش عملکرد دانه و عملکرد روغن در مرحله تنش گل دهی، ناشی از کاهش در وزن هزار دانه، تعداد دانه در طبق، شاخص سطح برگ، سرعت رشد محصول و کاهش در میزان تجمع ماده خشک در اثر تنش خشکی گردید. رقم های سینا و محلی عجب شیر به ترتیب دارای بیشترین و کمترین عملکرد دانه و عملکرد روغن در تنش گل دهی و دانه بندی بودند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.