مقاله تأثیر مصرف خوراکی اسانس نعناع در بهبود علائم کوفتگی عضلانی تأخیری پس از انجام پروتکل تمرینی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله تأثیر مصرف خوراکی اسانس نعناع در بهبود علائم کوفتگی عضلانی تأخیری پس از انجام پروتکل تمرینی دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تأثیر مصرف خوراکی اسانس نعناع در بهبود علائم کوفتگی عضلانی تأخیری پس از انجام پروتکل تمرینی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تأثیر مصرف خوراکی اسانس نعناع در بهبود علائم کوفتگی عضلانی تأخیری پس از انجام پروتکل تمرینی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تأثیر مصرف خوراکی اسانس نعناع در بهبود علائم کوفتگی عضلانی تأخیری پس از انجام پروتکل تمرینی :

تعداد صفحات :۲۷

هدف مطالع حاضر، بررسی تأثیرات مصرف خوراکی اسانس نعناع در بهبود علائم DOMS بود. بدین منظور ۲۰ داوطلب دانشجوی مرد سالم دانشگاه محقق اردبیلی (سن ۷/۱±37/21 سال) به‌طور تصادفی به دو گروه تجربی (۱۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی روزانه ۵۰ میکرولیتر اسانس نعناع در ۵۰۰ میلی‌لیتر آب‌معدنی به مدت ۱۰ روز و گروه کنترل، به همان میزان آب‌معدنی (دارونما) مصرف کردند. ۷ روز پس از مصرف، پروتکل تمرینی با دستگاه پرس پا و وزنه معادل ۸۰ درصد حداکثر نیروی ایزوتونیک در چهار نوبت و هر نوبت تا واماندگی اجرا شد. در فاصل زمانی قبل، ۱، ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت پس از انجام پروتکل تمرینی، متغیرهای مورد نظر اندازه‎گیری شدند. از آزمون‌ آنالیز واریانس با اندازه­گیری‌های مکرر برای مقایس تفاوت درون‌گروهی و از آزمون تی مستقل برای مقایس تفاوت بین‌گروهی در سطح معنا­داری ۰۵/۰>P و از آزمون Cohen’s d برای برآورد انداز اثر استفاده شد. یافته‌ها نشان داد که مصرف ۱۰ روز اسانس نعناع مانع بروز علائم DOMS نشد. اما کاهش معنا­داری در غلظت آنزیم CPK، LDH، (۰۰۱/0P=) هورمون کورتیزول (۰۱/0P=) و میزان درد و التهاب (۰۰۱/0P=) در گروه نعناع نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. حداکثر نیروی ایزوتونیک در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنا‎داری را نشان داد (۰۰۱/0P=). دامن حرکتی مفصل زانوی گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل التهاب کمتری را نشان داد (۰۵/0P=). به‌طور کلی نتایج نشان داد که مصرف ۱۰ روز اسانس نعناع نمی‌تواند از بروز علائم شیمیایی، عملکردی و ظاهری کوفتگی عضلانی تأخیری جلوگیری کند. اما در دور بازگشت به حالت اولیه می‌تواند تأثیرات مفیدی داشته باشد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.