مقاله تأثیر تنش خشکی بر تنظیم اسمزی، تغییرپذیری پرولین و قندهای محلول ریشه و برگ و رابط? آن با تحمل به خشکی در دوازده ژنوتیپ نخود (Cicer arietinum L.)
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله تأثیر تنش خشکی بر تنظیم اسمزی، تغییرپذیری پرولین و قندهای محلول ریشه و برگ و رابط? آن با تحمل به خشکی در دوازده ژنوتیپ نخود (Cicer arietinum L.) دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله تأثیر تنش خشکی بر تنظیم اسمزی، تغییرپذیری پرولین و قندهای محلول ریشه و برگ و رابط? آن با تحمل به خشکی در دوازده ژنوتیپ نخود (Cicer arietinum L.) کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تأثیر تنش خشکی بر تنظیم اسمزی، تغییرپذیری پرولین و قندهای محلول ریشه و برگ و رابط? آن با تحمل به خشکی در دوازده ژنوتیپ نخود (Cicer arietinum L.)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله تأثیر تنش خشکی بر تنظیم اسمزی، تغییرپذیری پرولین و قندهای محلول ریشه و برگ و رابط? آن با تحمل به خشکی در دوازده ژنوتیپ نخود (Cicer arietinum L.) :
تعداد صفحات :۲۱
خشکی از جمله تنشهای مهم محیطی است که بر رشد و نمو گیاهان اثر میگذارد. این آزمایش بهمنظور ارزیابی تأثیر تنش خشکی بر دوازده ژنوتیپ نخود در شرایط آبکشت (هیدروپونیک) با استفاده از پلیاتیلن گلیکول ۶۰۰۰ و ایجاد تیمارهای تنش ۳- و ۶- بار و شاهد (بدون تنش) انجام شد. دو هفته پس از اعمال تیمار تنش روی ژنوتیپها، متغیرها ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که با اعمال تنش خشکی، درصد رطوبت برگ کاسته شد اما در ریشهها تغییر معنیداری از این نظر مشاهده نشد. در برابر میزان پتانسیل اسمزی، میزان اسمولیتها و پرولین در پاسخ به تنش خشکی در برگ و ریشه افزایش یافت. شاخص تحمل به خشکی (DRI) بر پای عملکرد زیستتوده، در ژنوتیپها همبستگی مثبت و معنیداری با میزان اسمولیتهای ریشه در تیمار تنش ۳- بار داشت. با وجود معنیدار نبودن تغییر میزان قند محلول برگ در تیمارها، در ریشه میزان این ترکیبها در تیمارهای تنش نسبت به شاهد کاسته شد. بهرغم وجود همبستگی بین شاخص تحمل به خشکی با برخی از صفات اندازهگیریشده به نظر میرسد که تنظیم اسمزی، درصد رطوبت، پرولین و قندهای محلول هیچکدام بهتنهایی نمیتوانند شاخص مناسبی برای ارزیابی تحمل به خشکی در ژنوتیپهای نخود در شرایط یکسان با این آزمایش باشند.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.