مقاله بررسی اثر تلفیق آب شور و شیرین در منطقه سیستان
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
مقاله بررسی اثر تلفیق آب شور و شیرین در منطقه سیستان دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد مقاله بررسی اثر تلفیق آب شور و شیرین در منطقه سیستان کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر تلفیق آب شور و شیرین در منطقه سیستان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن مقاله بررسی اثر تلفیق آب شور و شیرین در منطقه سیستان :
تعداد صفحات :۱۶
منطقه سیستان در شرق ایران یکی از مناطقی است که به تدابیر مدیریتی منابع آب نیازمند است. استفاده از آب سطحی و زیرسطحی، به صورت تلفیقی، از روشهای اصلی مدیریت جامع منابع آب است. هدف پژوهش حاضر مطالعه استراتژی تلفیق آب شور زیرسطحی با آب شیرین رودخانه هیرمند در منطقه سیستان بود. برای دستیابی به این هدف، آزمایشی در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار بر گیاه سورگوم علوفهای رقم اسپیدفید در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه زابل، واقع در سد سیستان، در بهار ۱۳۹۲ به اجرا درآمد. آب شیرین و شور مورد نیاز آزمایش، به ترتیب، از رودخانه هیرمند (dS/m2/1EC=) و چاه حفرشده در مزرعه (dS/m15EC=) تأمین شد. تیمارهای مورد بررسی شامل تیمار شاهد، نیمدرمیان (یکدوم شور)، یکدرمیان زمانی، مخلوط، و کاملاً شور بود. خصوصیات مورد بررسی شامل صفات بیولوژیکی سورگوم و تغییرات شوری در پروفیل خاک بود. تجزیه واریانس عملکرد و اجزای آن توسط مدل SAS و تحلیل نتایج شوری نیمرخ خاک توسط مدل SPSS انجام شد. نتایج تجزیه واریانس صفات اندازهگیریشده نشان داد اعمال تیمارهای مذکور باعث ایجاد تفاوت معنادار (۰۱/۰≥p) در صفات وزن خشک برگ، ساقه و اندام هوایی، ارتفاع، و شاخص سطح برگ میشود. پس از تیمار شاهد، تیمار نیمدرمیان با افزایش عملکرد ۸/۷۵ درصد در صفت وزن خشک برگ و ۳/۵۵ درصد در صفت وزن خشک اندام هوایی نسبت به تیمار کاملاً شور دارای بهترین عملکرد بود. همچنین مقایسه شوری نیمرخ خاک در قبل و بعد از آزمایش نشان داد همه تیمارهای مذکور باعث افزایش شوری در همه لایههای نیمرخ خاک میشوند (به جز لایه ۸۰ تا ۱۰۰ سانتیمتری که تغییرات آن متأثر از سطح ایستابی بود). نتایج اجزای عملکرد و شوری نیمرخ خاک نشان داد در کشت سورگوم روش تناوبی استفاده از آب شور و غیر شور (تیمار یکدرمیان زمانی) بهتر از روش اختلاط آبهاست. بنابراین در مناطقی نظیر دشت سیستان، که از نظر آب شیرین در تنگنا قرار دارد، میتوان از دو روش نیمدرمیان و یکدرمیان زمانی برای آبیاری اراضی استفاده کرد. همچنین، بررسی نتایج شوری نیمرخ خاک در قبل و بعد از آزمایش نشان داد همه تیمارهای مذکور باعث افزایش شوری در همه لایههای نیمرخ خاک میشوند (به جز لایه ۸۰ تا ۱۰۰ سانتیمتری که تغییرات آن متأثر از سطح ایستابی بود).
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.