مقاله بررسی اثر تاریخ کاشت بر روند تجمع ماد? خشک و خصوصیات زراعی ارقام سیب‏زمینی تحت‌تأثیر یخ‏بندان در شرایط مزرعه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله بررسی اثر تاریخ کاشت بر روند تجمع ماد? خشک و خصوصیات زراعی ارقام سیب‏زمینی تحت‌تأثیر یخ‏بندان در شرایط مزرعه دارای ۲۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثر تاریخ کاشت بر روند تجمع ماد? خشک و خصوصیات زراعی ارقام سیب‏زمینی تحت‌تأثیر یخ‏بندان در شرایط مزرعه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثر تاریخ کاشت بر روند تجمع ماد? خشک و خصوصیات زراعی ارقام سیب‏زمینی تحت‌تأثیر یخ‏بندان در شرایط مزرعه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثر تاریخ کاشت بر روند تجمع ماد? خشک و خصوصیات زراعی ارقام سیب‏زمینی تحت‌تأثیر یخ‏بندان در شرایط مزرعه :

تعداد صفحات :۲۲

این پژوهش به‏صورت آزمایش کرت‏های‏یک‌بار خرد‌شده در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با ۳ تکرار به‌مدت یک ‏سال زراعی (۱۳۹۰‌ـ ۱۳۹۱) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان اجرا شد. فاکتور اصلی شامل سه تاریخ کاشت از یازدهم آذرماه تا اول دی‌ماه به فاصل ۱۰ روز و فاکتور فرعی چهار رقم سیب‌زمینی (سانته، ساوالان، سانتانا و المرا) بود. هنگام وقوع یخ‏بندان گیاهان در دو تاریخ کاشت ۱۱ و ۲۱ آذرماه به‌ترتیب در مرحل غده‏زایی و رشد سبزینه‏ای بودند که در‌نتیجه کلی اندام‏های هوایی بوته‏ها از بین رفتند ولی در تاریخ کاشت اول دی‌ماه گیاهان هنوز از خاک خارج نشده بودند. یک هفته قبل از برداشت، اندام‏های هوایی قطع و غده‏ها در اواخر اردیبهشت‌ماه برداشت شدند. در اولین نمونه‏برداری بعد از وقوع یخ‏بندان، مقدار ماد خشک اندام‏ هوایی و غده در کلی ارقام کاهش یافت. رقم ساوالان سریع‏تر از سایر ارقام ترمیم یافت. همچنین سرعت ترمیم گیاهان در تاریخ کاشت ۲۱ آذر سریع‏تر از تاریخ کاشت ۱۱ آذرماه بود. بیشترین تجمع ماد خشک بوته در دو تاریخ کاشت ۱۱ و ۲۱ آذرماه به رقم ساوالان تعلق داشت. به‏دلیل بیشتر‌بودن مقدار ماد خشک بوته در تاریخ کاشت ۱۱ آذرماه نسبت به ۲۱ آذرماه، اختلاف عملکرد محصول در تاریخ کاشت ۲۱ آذر (۹۶/۷ تن در هکتار) در مقایسه با تاریخ کاشت ۱۱ آذر (۳۹/۷ تن در هکتار) در سطح معنا‏دار ۵درصد برتر بود. نتایج نشان داد که بر اثر یخ‏بندان عملکرد کل و قابل فروش غده، درصد عملکرد قابل فروش و متوسط وزن غده در هر دو تاریخ کاشت ۱۱ و ۲۱ آذرماه در مقایسه با تاریخ کاشت اول دی‌ماه کاهش یافت ولی اثر یخ‏بندان بر متوسط تعداد غده و درصد ماد خشک غده معنا‏دار نبود. با توجه به نتایج این پژوهش به‌منظور اجتناب از خسارت یخ‏بندان به کشت زمستان سیب‏زمینی در خوزستان از کاشت این محصول قبل از اوایل دی‌ماه بایستی اجتناب کرد و رقم ساوالان به‌منزل مناسب‏ترین رقم برای این کشت توصیه می‌شود.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.