مقاله الگوهای گردش جوّ بارش‌‌های تابستانه جنوب شرق ایران در ماه ژوئیه ۱۹۹۴


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله الگوهای گردش جوّ بارش‌‌های تابستانه جنوب شرق ایران در ماه ژوئیه ۱۹۹۴ دارای ۳۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله الگوهای گردش جوّ بارش‌‌های تابستانه جنوب شرق ایران در ماه ژوئیه ۱۹۹۴  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله الگوهای گردش جوّ بارش‌‌های تابستانه جنوب شرق ایران در ماه ژوئیه ۱۹۹۴،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله الگوهای گردش جوّ بارش‌‌های تابستانه جنوب شرق ایران در ماه ژوئیه ۱۹۹۴ :

تعداد صفحات :۳۴

به‌‌منظور درک سازوکار حاکم بر وقوع بارش‌‌های تابستانه جنوب شرق ایران یک روش همدیدی مبتنی بر تحلیل جریان برگزیده شد. بر این اساس، داده‌‌های بارش روزانه تعداد ۱۵۲ ایستگاه هواشناسی برای دوره پایه ۳۳ ساله (۲۰۰۲-۱۹۷۰) مورد پردازش قرار گرفت. با بررسی توزیع فضایی و زمانی بارش‌‌های تابستانه، یک منطقه بارشی ویژه در جنوب شرق ایران شناسایی شد. در این منطقه ژوئیه ۱۹۹۴ بیشترین و فراگیرترین بارش را در طول دوره بررسی داشته است. به‌منظور تعیین ساختار گردش جوّ و شناسایی الگوی همدیدی حاکم در ژوئیه ۱۹۹۴، داده‌‌های ارتفاع ژئوپتانسیل ترازهای فشاری۱۰۰۰، ۸۵۰، ۵۰۰ و ۲۰۰ هکتوپاسکال، نم ویژه ترازهای ۱۰۰۰ تا ۷۰۰ هکتوپاسکال، مؤلفه‌‌های مداری و نصف‌‌النهاری باد در ۱۲ تراز فشار استاندارد به‌صورت میانگین ماهانه، روزانه و ۶ ساعته از مراکز ملی پیش بینی محیطی/ مرکز ملی پژوهش جوی (NCEP/NCAR) تهیه شد. با استفاده از داده‌‌ها، نقشه‌‌های ترکیبی ارتفاع ژئوپتانسیل، خطوط جریان، باد بُرداری، تاوایی نسبی و نمودار‌‌‌های ‌‌هاومولر و نیم‌رخ‌‌‌های تاوایی تولید و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. افزون بر این مسیر کم‌‌فشارهای موسمی برای ژوئیه ۱۹۹۴ ترسیم شد و شدت موسمی تابستانه نیز با استفاده از نمایه های وبستر-یانگ (WY)، تابش زمین تاب (OLR) و بارش تابستانه کل هند (AISMR) برای دوره آماری مورد بررسی، اندازه‌‌گیری شد. درنهایت ارتباط آنها با بارش تابستانه جنوب شرق ایران مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌‌ها نشان داد که منطقه اصلی بارش جنوب شرق کشور، محدوده‌ای مثلثی شکل در استان سیستان و بلوچستان در شرق ۳۰/۵۸ درجه طول شرقی و جنوب۳۰/۲۸ درجه عرض شمالی است که کم‌‌وبیش هر ساله دارای بارش است. همچنین نتایج پژوهش بیانگر آن است که وردش‌‌های ماهانه و سال‌‌به‌‌سال بارش تابستانه جنوب شرق ایران با تغییرات شدت موسمی روی شبه‌‌قاره هند، ارتباطی بسیار نزدیک دارد. دوره پُرباران ژوئیه ۱۹۹۴ در جنوب شرق ایران، با افزایش شدت موسمی تابستانه، افزایش شمار کم‌‌فشارهای موسمی در غرب شبه‌قاره هند و ناهنجاری‌‌های مثبت بارش روی این شبه‌قاره همراه شده است. افزون بر این، بر روی جنوب غرب آسیا پُرفشارهای جنب حاره‌‌ای، ترازهای فوقانی و میانی قوی‌تر و گسترش شمال‌سو و شرق‌سوی محسوسی را تجربه کرده‌‌اند. در مقابل، گردش چرخندی ترازهای زیرین جوّ نیز به میزان قابل‌‌ملاحظه‌‌ای شدیدتر بوده است.
یافته‌‌ها روشن ساخت که به‌دنبال گسترش شرق‌سوی مرکز پُرفشار جنب حاره‌ای ایران در ترازهای میانی وردسپهر و افزایش گردش واچرخندی برجانب شمالی شبه‌قاره هند و پاکستان، جابه‌جایی غرب‌سوی کم‌‌فشارهای موسمی و ورود آنها به منطقه دریای عرب امکان‌پذیر شده است. در پی آن کم‌‌فشارهای موسمی با ایجاد و یا تقویت مراکز همگرایی روی جنوب و جنوب شرق کشور، در افزایش گردش چرخندی و وقوع بارش نقش داشته‌‌اند. نتایج پژوهش همچنین بیانگر آن است که کم‌‌فشار ایران عامل اصلی انتقال رطوبت و وقوع بارش‌‌های دهه اول ژوئیه ۱۹۹۴ در جنوب شرق ایران است. تشکیل این کم‌‌فشار بر جانب شمالی خلیج فارس، ضمن افزایش گردش چرخندی در نیمه جنوبی کشور، با ایجاد جریانات جنوبی مناسب روی جنوب شرق کشور و انتقال رطوبت دریای عمان در لایه‌‌ای کم‌‌ضخامت به منطقه مورد بررسی، موجب وقوع بارش‌‌های شدید روزهای پنجم تا دهم ژوئیه در جنوب شرق ایران شده است.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.